Kell enni terhes vitamint szoptatás idöszaka alatt is? Vagy felesleges? Elegendő a helyes vegyes táplálkozás?
Nem kell, csak lehet. Ártani biztos nem árt egy kis tuning.
Bár ha most szültél, akkor tényleg itt a sok friss zöldség/gyümölcs, télen is más lenne...
Az első 3 hónapban angyona jánlott amikor kialakulnak a szervek. Pont múltkor volt erről egy műsor. Pl a folsavnál hogy meglegyen a megfelelő adag napi 15 tányér spenótot kéne megennie a kismamának. Mint tudjuk ez lehetetlen és ez csak a folsav a többi nincs ott. A gravida egyáltalán nem egy drága vitamin az lső pár hétben legalább szedd.
Nézd végig.
Jól írta az első: nem KELL, csak lehet!
Én a terhesség 14. hetéig szedtem (aztán orvost váltottam), és kérdeztem is, hogy muszáj ennyiféle bogyót szedni? És ő is azt mondta, hogy ha megfelelően, változatosan táplálkozom, akkor nem kell, csak az első 12 hétben fontos.
Abba is hagytam minden vitamin szedését.
Most 1 hónapos a babám, teljesen egészséges, jó sok tejem van, és biztos elég tápláló is, mert még a védőnő is csodálkozott, milyen rohamosan növekszik...
Szia!
Ha változatosan étkezel, gyümölcs, zöldség szerepel a mindennapi étrendedben, akkor külön nem fontos szedni. A vitaminok szintjét az anyatejben a szervezet szabályozza, így ha nincs hiányállapot az anya szervezetében, akkor nem emelkedik meg a szintje a tejben a vitaminnak ha plusszba szedi az anya, hanem a felesleget egyszerűen kipisili az anya.Persze más a helyzet ha beteg az anya vagy vitaminhiánya van.
Szép estét
Andi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!