Mit tehetek, ha az egy éves kisfiam csak szopik?
Nem hajlandó mást enni egy nap 12x szopik?
Szabályosan cici függő?
Védőnő, gyerekorvos mit mond?
Én nem adnék neki cicit. Tudom, hogy nehéz lesz, de az egészsége fontosabb.
Az anyatejes babákat fél éves korban kell az ajánlás szerint elkezdeni hozzátáplálni. Tehát már fél éve nem csak anyatejet kéne kapnia.
Amúgy gyerekorvossal, védőnővel nem szoktatok beszélgetni?
Amúgy olyan nincs, hogy nem hajlandó megenni. Kínálni kell, meg kell vele kóstoltatni, először csak 1-2 kanállal, majd ami tetszik neki, azt fokozatosan többet. Nagyon sok fajta dolog közül lehet választani, azért nehéz elhinni, hogy semmilyen gyümölcs vagy zöldség nem ízlik neki.
És mi lesz, ha elmegy a tejed? Mit adsz neki enni? Semmit? Tessék leülni védőnővel és megbeszélni a dolgokat, hogy milyen ételeket adhatsz neki és milyen praktikákkal!
az egyik ismerősöm 14 hónapos koráig csak szoptatta a gyererkét.Én is csodálkoztam mikor mesélte.
szerintem ha rendesen hízik,akkor nem annyira gáz
Az én kisfiam is hasonló volt, de ő azért evett valamennyit. A védőnő és egy szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy 1 évesen még a 90% anyatej, 10% egyéb étel teljesen rendben van. Nem azt mondom, bogy ez a követendő példa, de ha ilyen szép súlyban van, szerintem nem akkora probléma, hogy drasztikusan kéne rajta változtatni. Vannak ilyen babák, akik nehezen kezdenek el enni. Nekem mikor már evett valamennyit, akkor is sokat szopizott. Szerintem mindig kínálgasd, de ne nagyon erőltesd, nehogy megutálja az evést. Nekem most másfél éves, és mostanában kapott úgy jobban rá az evésre, hogy már csak kb. 3-4-szer szopizik egy nap, de én is azt hittem, hogy ez sosem fog eljönni.
Amíg jól fejlődik, szerintem nem olyan hatalmas gond, csak folyamatosan próbálkozni kell. Egyáltalán semmit nem hajlandó megenni?
Az egyik ismerősöm kislánya is közel 1 éves koráig csak szopizni volt hajlandó. Aztán hirtelen megváltozott valami benne és egyből hússal indította a szilárd étkezést.
Ha nem hajlandó mást enni, akkor csak a szoptatás marad, majd csak valamire ráfanyalodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!