Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit költöttetek babacuccokra?

Mennyit költöttetek babacuccokra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 hetes vagyok. Eddig csak a babakocsit vettem meg (ma szállítják ki), illetve pár babaruhát. Nincsen baba a családban/baráti körben, így nem kapunk sajnos semmit. Összeszámoltam, és közel egymilliós összeg jött ki mindenre 😱

Használt dolgoktól sem zárkózom el, de az újakat részesítem előnyben, mivel legalább 3 babát szeretnénk a férjemmel.

Ti mennyiből "úsztátok meg" a dolgot?

2020. dec. 11. 07:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk is volt rá, mégis sokalltam volna ennyit kelengyére. Megszületése után a sokszorosát ráköltöttük már, az egészségükre, fejlődésükre semmise drága. Egyébként is menet közben derül ki, hogy mire van igazán szükség.

Kiságy + pelenkázó + légzésfigyelő nem volt 30 se és két gyereket kiszolgált. Egyéb "babás" bútorra nem költöttünk. Később vettünk "nagylányost" és veszünk majd "nagyfiúst".

Két gyerekkel összesen 3 babakocsink volt, arra sok elment (320). Kár hogy elsőre nem találtuk meg az igazit.

Kezdő ruhatára mindkét gyereknek kb. 50-50 volt. Első két méretnél többet felesleges, nem tudod előre milyen alkat.

Ami sok volt, az az orvos, +diagnosztika, tp, de ezt senki nem számolja a kelengyéhez.

2020. dec. 11. 08:16
 12/27 anonim ***** válasza:
83%
Első vagyok... Attól, hogy futja valamire, nem kell feltétlenül megvenni... Jól mondja valamelyik válaszoló, a születése után sokkal többet kell majd rá költeni, ha beteg lesz, vagy választható oltást akarsz, vagy gyógytorna, vagy akármi... Pelenka, törlő, villámgyorsan növi ki a ruhákat, stb... 9 hónapos a lányom de a bútorokkal együtt se költöttünk rá még egy milliót, de még 500at se.
2020. dec. 11. 08:22
 13/27 A kérdező kommentje:

A legolcsóbb kiságy+pelenkázó, ami néz is ki valahogy 130.000 körül van kis szekrénnyel. Sajnos nincsen már hely külön a baba cuccainak is, pici albérletből most költözünk sajátba, így muszáj neki is egy szekrény. Használtan a közelben nem találtam abszolút, csak ezer éves, leharcolt darabokat.

A légzésfigyelő 87.000Ft amit kinéztem, elég parás vagyok ilyen téren, arra nem sajnálom.

Az orvos nekem is sok, rutin UH (3-4 hetente) 29.000Ft és a genetikai UH-k 43.000Ft/vizsgálat. De ez is megéri nekem.

Tapasztalatlan vagyok, így nem tudom mi az, amit teljesen felealeges például megvenni, mert van aki erre esküszik, van aki arra. De gondolom ha nem használunk valamit, akkor majd tovább tudok adni rajta, vagy elajándékozni, ha a családban lesz még baba.

2020. dec. 11. 08:24
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

A szülést leszámítva rengeteget. Nekem sem volt ismerősöm akitől örököltünk volna. A kislányom ruháit elajándékoztam amikor megtudtuk, hogy kisfiú lesz. Mindent megkellett vennem.

-kocsi 60ezer

- hordozó 20ezer

-kiságy 40ezer

-pelenka 14ezer

-ruhák pontosan nem tudom de 60-70ezer között

- kórházi csomag 20ezer persze semmi nem kellett csak pelenka és törlőkendő.

Persze vettünk még mást is. Egy patikai fizetés az elején 7000.

És nem is drága luxus holmikat vettem.

2020. dec. 11. 08:43
 15/27 anonim ***** válasza:
71%
Vannak dolgok, amiken spórolok, meg vannak, amiken nem. Pl. Havonta terhesgondozás magánban úgy 10.000 ft, Nifty a 13.héten 650€, vastabletta amiben hemoglobin is van 25€ (nem vashiányos vérszegény vagyok). Ez mind a baba jólétét szolgálja. Aztán ott van a kiságy, ami még az enyém volt, és kifogástalan állapotban van, ugyanúgy fénylik a lakk rajta, mint annó '94-ben, de természetesen új matrac ment bele. A babakocsi árát megfeleztem azzal, hogy használtan vettük, minden huzat levehető és gépben mosható, 1-2 alig látható karcon kívül nincs rajta semmi. Ruhákat túrtam, mint a vadonat újak (alig van rajtuk párszor és már kinövik). 1-2 hónapos korától valószínűleg mosipelust fogok használni. Szóval van, amin spórolok, meg van, amin nem. Az árak egyébként nem Magyarországra vonatkoznak, nem ott élünk.
2020. dec. 11. 08:58
 16/27 anonim ***** válasza:
40%
Szintén egy milliót nagyjából, nem sokalltam, ha van rá akkor miért ne venném meg mindenből azt ami a legszebb / legjobb / legjobban tetszik? Más meg nem érdekel, nem tartozunk elszámolnivalóval senkinek, ahogyan te sem. ☺️
2020. dec. 11. 09:14
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

87 ezerért legalább orvostechnikai eszközt vettél, vagy szimpla engedély nélküli bébiőrt?

Mert a piacon egyetlen orvostechnikai minősítéssel rendelkező légzésfigyelő van, amiből csak az ikres kerül 30-ba, a többi olcsóbb.

2020. dec. 11. 09:47
 18/27 anonim ***** válasza:
91%

"A legolcsóbb kiságy+pelenkázó, ami néz is ki valahogy 130.000 körül van"

Ízlés kérdése. A legolcsóbb ikeás kiságy ~10 ezer és "néz is ki valahogy". Nekem szebb a drágábbaknál, mert ez letisztult, egyszerű, fenntartható, környezettudatos.

2020. dec. 11. 10:10
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

Atyavilag.

En egyedul a genetikai uh-kat csinaltam fizetosben. Az elso 43 volt vervetellel egyutt, a masik ketto 16ezer/alkalom.

Babaagy Brendonbol 20ezer

Babakocsi hordozoval,mindennel egyutt 65,vagy 70,mar nem emlekszem pontosan.

Pelenkazo 5ezer

Matrac 10ezer

Kiegeszitok,mint baldachin,racsvedo,lepedok, kb 15 ezer

Babaruhak,haaat azt szamoljuk durvan 40ezerrel

Legzesfigyelot nem hiszem,hogy veszek,bebiort detto nem veszek,mivel kicsi lakasban elunk,folosleges

Illetve ajandekba kaptunk egy ringatoszeket,igy az pl nem kellett. Ezen kivul max ruhakat kaptunk ajandekba.

2020. dec. 11. 10:35
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

Őszintén? Nemtudom ti milyen milliókról beszéltek meg 800.ezer...

A legnagyobb kiadásunk a babakocsi volt 130.000...

Mi az ikeábol vettük a kiságyat 35... Plusz hely miatt egyenlőre nem komódot csak pelenkázó aszztalt az 20ezer...

Igaz mi kaptunk pár kezdő babaruhákat ismerőstől de minden mást amit vettünk ágynemű kórházi cuccok stb volt 150 ezer...

Amíg ilyen pici felesleges pl ruhából újat venni... Kilehet fogni használtan még bútort is jó állapotút... Mert egy csecsemő nem fogja tönkretenni plusz amint egyszer felveszi következőnek ki is növi...

De persze aki megteheti megveszi a 300 ezer ftos kocsit.... 200 ezres kombi kiságyat 100ezres szoptató fotelt... Persze h osszejön....

2020. dec. 11. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!