Egyik napról a másikra letettem a cigit, 24 órája nem gyújtottam rá, az összes izmom be van feszülve, sírógörcs kerülget, remegek. Ettől a stressztől lehet baja a babának az első trimeszterben?
Terhesen letenni a cigit, nem nagy dolog.
Túl nagy a tét, ahoz hogy egy slukkot is elszivjak.
En pont emiatt nem tettem le. Ugy ereztem tobbet art ez a stresz mint a cigi. Megkerdeztem az orvost o azt mondta hogy napi 3 szal rendbe van.
En eloszor lecsokentettem a felere a cigit ahoz kepest amit addig szivtam majd igy vittem lejebb.
Itt beszél Czeizel a kismamák dohányzásáról:
Így va, szívjátok csak a cigit terhesen, mint a tudjukkik...
Nem értem, miért nem lehet előbb letenni és utána a babát tervezni, miért fontosabb a k*va bagó, mint a gyerek egészsége.
Én leraktam a cigit mindkettő terhességem alatt. Ha hiányzott akkor általában ettem valamit a nagy kedvenc a savanyú cukor volt.
A hugom napi 1 doboz 1-es cigit szívott. A dokinak nem mondta. 8 hónaposan ment uh.-ra ott kérdezte meg a doki, hogy cigizik-e. Rögtön lekellett állnia vele mert nagyon elöregedett már a lepénye.
A gyerek 60 cm és 4900g volt 40 hétre programozott császárral szült.
Ki kell bírni
A stressz is árt a babának, nyugodtan olvassatok utána.
A lepény szűr nagyon sok mindent, pontosan azért az öregszik el, amikor valaki dohányzik. Mondjuk 17-es, ha a húgod öreg lepénnyel is ekkora babát szült, akkor ott tutira rendben volt végig a keringés odabent.
Én azt gondolom, amit a legtöbb orvos, és védőnő is mond: inkább napi pár sszál, semmint a stressz, amikor egész nap másra se tudsz gondolni. Ma már senki nem meri bevallani, ha dohányzik terhesség alatt, mert a dohányosok ma kábé a sorozatgyilkosok szintjén vannak a társadalom szemében, de régen ez másként volt, mégis a legtöbb esetben a dohányos anyáknak is normális, egészséges babájuk született, legfeljebb nem 4 kilóval, hanem hárommal.
Aki le tudja tenni gond nélkül a cigit, az tegye le, még teherbeesés előtt. De a kérdező esetében én rágyújtanék. Nem sokszor. Csak amikor már minden sejtem csak arra tud koncentrálni. Lehet, hogy végig se tudja szívni, mert nem esik jól neki. De az biztos, hogy kevésbé ártalmas, mint a folyamatos stressz.
(Lehet lepontozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!