Sírógörcs okozhat vetélést? (6hetesen)
6hetes terhes voltam,pár napja történt a vetélésem amit műtéti befejezéssel zártak.
A vérzés és a görcsök előtt 1nappal egy iszonyú nagy veszekedés,kiabálás(anyagi és munkaproblémák miatt) volt köztem és a párom közt,annyira NAGY,hogy sírógörcsöt kaptam és remegtem sokáig.
Okozhatta ez a vetélést?
Vagy genetikailag lehetett gond vele?
Próbálom megkeresni az okát,mert nagyon ki vagyok készülve lelkileg.
Kérlek írjatok,mit gondoltok...
Szia!
Először is: Nagyon sajnálom ami Veled történt! Sok erőt és kitartást kívánok Neked!
Szerintem nem ez volt az oka. Lehet, hogy ez is közrejátszott, de ha így is lenne nagyon elenyésző százaléka lenne a sírás része a vetélésed okának. Tudod én is rengeteget sírtam, remegve zokogtam sajnos a terhességem alatt, sok családi és egyéb probléma miatt, de mégsem vetéltem el. Én inkább arra gondolok, hogy nem volt elég életképes a magzatod! Azt szokták mondani, hogy ha korán elmegy a baba az azt jelenti, hogy valamilyen betegsége, rendellenessége volt. Ez most csúnyán hangzik, de én csak azt írom le amit én is tudok/hallottam.
Egy jó tanács ... Ne keresd az okát és ne marcangold magad! Bármi is volt a kiváltó tényező, már a jeleneden változtatni nem fog ha megtudod, csak felemészt és lelki beteggé tesz ha ezt csinálod magaddal! :( Én azt tanácsolom Neked, hogy adj magadnak annyi időt, amennyi szükséges, hogy ezt feldolgozd és próbálj meg az idő múlásával megnyugodni és megbékélni a történtekkel. (már amennyire ezzel meglehet) Biztosan nehéz, ezt megértem, de ott van Neked a Párod is és biztos vagyok benne, hogy együtt átvészelitek ezt! Aztán ha ez megtörtént, fontolóra vehetitek, hogy belevágtok még egyszer a babaprojektbe! De persze ezt majd csak akkor, ha lelkileg felkészültetek rá!
Kitartást Neked és ne érezz bűntudatot magadban! Mert nem a Te hibádból történt ez!
Szerintem tedd túl magad rajta, az okát az orvosok sem tudják, te úgysem fogod tudni kideríteni.
Lépj túl rajta, gondold át, hogy minden ok-e a pároddal és tőle akarsz-e gyereket valóban, ha már most ilyen viták vannak.
Ha igen, akkor hajrá.
Kedves Első válaszoló!
Köszönöm a válaszodat,nagyon sok minden amit írtál benne,bennem is megfogalmazódott és pont így érzem magam.
Sajnos még nagyon friss a dolog és naponta sírok többször is,főleg este és keresem az okát,a miértjét.
A párommal nem lenne,gond,ha fél évvel ezelőtt nem vesztett volna el a munkáját,azóta nem talál/nem keres munkát. Azóta itthon van,véleményem szerint az itthonlét is romboló hatású mert mentálisan látom rajta,hogy tesz jót neki ez a helyzet. Ha meg mondom...na mindegy.
Nem egy lusta ember mert 22éve dolgozik/dolgozott folyamatosan,sohasem volt munkanélkülin.Tehát nem egy link ember.
A tartalékaink most kezdenek kifogyni így érzem a feszültséget köztünk,na meg a pénz hiánya is érezhető.Főleg,hogy egy jól menő vállalkozása volt és megszűnt egyik napról a másikra.És nagyot fordult velünk a világ.
Visszatéve a kérdésre,lehet csak azért okolom őt mert nem találok megfelelő választ,hogy miért történt.
Remélem,hogy valóban azért ment el a baba mert szegényke beteg lehetett és jobb így neki is.
De nem tudom,hogy valaha fel tudom-e dolgozni.
Most annyira tombol benne a két oldal,hogy nem szeretnék soha ebbe a helyzetbe kerülni,tehát félnék újra teherbe esni.Ugyanakkor meg az is bennem van,hogy azonnal terhes szeretnék lenni,hogy enyhítse a fájdalmamat.
Normális dolog ez?
Nagyon sajnálom, ami történt. Megértem ezt a kettős érzést, teljesen normális.
Elvileg okozhat vetélést egy nagy veszekedés, de az ilyen alkalmakkor elhalt terhességek nagy részében a baba eleve beteg volt. Nekem is sajnos voltak ilyen gondjaim, elég sokat stresszeltem, sírtam, de a baba megmaradt és egészséges.
Ne legyen bűntudatod, sírd ki magadat most, gyászold meg ezt a picikét, zárd le magadban, hogy aztán már "tiszta lappal", nyugodtan kezdhess bele egy újabb várandósságba. A pároddal beszéld meg, rendezd el a dolgokat még idejében. Aztán a következő babának próbálj meg nagyobb nyugalmat biztosítani a pocakban. Persze ez nem csak rajtad múlik, de ne engedd magad provokálni, ha mégis, az előzetes megbeszélések ellenére mégis veszekedés törne ki köztetek vagy közted és egy másik ember között. Gondolj majd ilyenkor a babára.
Kedves Utolsó!
Köszönöm szépen,amit írtál tanácsokat.
Megfogadom.
Most,hogy már 3hete történt,enyhült a fájdalom(lelki),de még tegnap éjjel is eszembe jutott és sírva aludtam el. Azért mégis nehéz.Nem gondoltam volna ezt korábban,hogy ez ennyire meggyötört lelkileg.(pedig picike lehetett még,de akkor is VOLT)
Köszönöm MINDENKINEK!!!
SOKAT SEGÍTETTETEK!!
Főleg,hogy akikkel megosztottam a történteket,nem tudtak mit mondani,hisz nem voltak hasonló helyzetben soha.
Örülök,hogy van ez az oldal és meg tudtam beszélni valakivel...Ez is sokat segített feldolgozni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!