Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 39. héten harántfekvés....

39. héten harántfekvés. Befordulhat még?

Figyelt kérdés
39 hetes terhes vagyok, és a mai napon is harántfekvésben volt a babám, be is fektettek, és az orvos a héten császározni akar, azt mondja helyen sincs már megfordulni, és ha megpróbálná, akkor kiszakadhat a magzatburok. Volt valakinek, akinek utolsó pillanatban fordult meg? Úgy tudom akár még 40 hetesen is fordulhat. A császár az orvos döntése teljes mértékben, én nem mondhatom hogy várjunk?
2020. okt. 21. 17:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 9-es!

Neked nem kellene félretájékoztatnod, mert pont erre nincs szüksége.

Egyrészt igen, harántfekvésnél nem fogják megvárni, hogy beinduljon, mert az életveszélyes állapot,azért is fektették be, mert ha véletlen beindul, nem biztos hogy van idő beérni a kórházba mielőtt...Engem is ezért császároztak a 38. héten, hogy véletlenül se indulhasson be magától, mert a karja/válla fog beesni a medencébe, és beszorul vagy a köldökzsinór esik előre.

A babát nem tették mellre! És az őrzőből sem biztos, hogy leengedik pár óra múlva, esetemben és a többi szobatársam esetében pl egész estét ott voltunk, és másnap dél körül, tehát 25 óra után kaptuk meg a babáinkat. Baross utca, I-es számú klinika

Minden kórházban más, te honnan tudod hol van? Nem írta.

Úgyhogy köszönjük Emese a fals infókat.

És más traumáit se kicsinyeld le, te így gondolod más meg máshogy.

Én semmi extrára nem készültem, és meglepett maga a csm. nyerssége, brutalitása, az utána levő nálam hetekig! tartó fájdalom, stb. Igenis valljuk be hogy ez egy elég barbár dolog, és ha előre így készül lelkileg talán nem fogja annyira megviselni.

2020. okt. 21. 20:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Erre hogy lehet lelkileg felkészülni?Mármint a császárra főleg 1.gyereknél.Többediknél és előzetes császárnál tud rá készülni de így...
2020. okt. 22. 08:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehet rá felkészülni, hogy a baba egészségére és életére gondol. Nekem sürgősségi császárom volt extrém koraszülés miatt. Annyit tudtam a császárról, hogy felvágnak és kiszedik a gyereket. Semmi mást. Időm sem volt olvasni róla, pláne nem felkészülni rá. Akkor és ott engem aztán nem érdekelt, hogy mi lesz csak a gyerekek éljék túl. Kaptam egy katétert, bekísértek a műtőbe, ittam savlekötőt, megkaptam az érzéstelenítőt, elbarikádoztak, majd valamennyi idő múlva toltak ki az örzőbe. Igen az első felállás fáj, a műtét utáni nap fáj, de minél többet mozog a kismama annál jobb lesz. És az is igaz, hogy utána pár hétig fáj a heg, nem szabad meggondolatlan mozdulatokat csinálni. Én friss császár heggel mentem minden nap a Pic-re a babákhoz, volt, hogy tömegközlekedéssel. Szóval igen, nem a legkönnyebb de azért olyan szörnyű dolognak sem kell beállítani. Persze vannak olyanok akik nehezebben gyógyulnak, jobban fáj de ilyen a természetesen szülő nőknél is szép számmal van. Most nemsokára újra megyek szülni. Szerencsére most időben van a baba, nem lesz koraszülött, de sok horror sztorit olvastam borzalmas szülés élményekről és következményeikről úgyhogy én örülök, hogy újra császáros leszek.
2020. okt. 22. 08:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!