Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mióta megtudtam a baba nemét,...

Mióta megtudtam a baba nemét, nem várom őt annyira? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Borzasztó lelkiismeretfurdalásom van. Mindig kislányt szerettünk volna a férjemmel, el se tudtam kèpzelni, hogy fiúnk legyen, egyáltalán nem vágytam soha fiúgyerekre, mások is folyton azt mondtak, nekünk tuti kislányunk lesz, olyan lányos-szülő típusok leszünk.

Nyilván a józan eszünkkel tudtuk, hogy fiúgyerekünk is lehet.

Mikor megtudtuk, hogy úton a baba, nagyon örültünk neki, bár azt mondogattuk, benne van a pakliban, hogy fiú és akkor is biztos szeretni fogjuk. Izgatottan vártam a vizsgalatokat, elképzeltem a szülést, már néztem babakocsit, sokat gondoltam rá, nagyon vártam.

Úgy mentem a 12 hetesre, hogy na, tuti fiú lesz, mert lányt akarunk, de nem baj, mert fel vagyunk rá készülve, csak egészséges legyen - aztán mikor közölték, hogy tényleg kisfiú, egy kicsit letörtem. A férjem meg főleg, nagyon-nagyon kislány volt az álma.

És nem tudom, valahogy azóta elszállt belőlem a lelkesedés :/ Már nem várom olyan izgatottan a babát, nem álmodozok róla, mert nem szeretnék fiút, valahogy nem érzem magam fiús anyának és csalódott vagyok, hogy nekem talán soha nem is lesz már kislányom, ki fog maradni az életemből, nem tapasztalhatom meg azt, amire ennyire vàgyok...főleg azért nehéz ez, mert körülöttünk most mindenkinek kislánya született/fog születni a családi ès baráti körben.

Kicsit kétségbe vagyok esve a gondolataim miatt. Tudom, hogy a baba nem tehet róla, hogy fiú, én mégis közömbösebb lettem és félek, hogy ha megszületik, nem fogom igazán szereti. Nem akarok így érezni, nem ezt érdemli a kicsi, nagyon rossz embernek érzem most magam.

2020. okt. 8. 17:02
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
67%
A születendő gyermek nemét nem a szülők döntik el! A leendő gyermek már az anyjában is szerez élettapasztalatot, egyáltalán nem mindegy, mit gondolsz róla, mert a születése után lehet boldogtalan. Szeresd, és adj hálát a teremtődnek a gyermekáldásért! az a fontos, hogy egészséges babát hozz a világra! Sok sikert!
2020. okt. 9. 06:39
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Jajj dehogynem!

Terhesen kb minden normális, kifordítanak magadból a hormonok, amikből nagy dózist kapsz.

Ez is sima túlreagálás, bezzeg ha távolkeleti kutyusok halála zaklatna fel ennyire, akkor mindenki megértő lenne.

Ha megszületett, jók lesznek a dolgok, terhesen folyton túlérzékeny az ember. Én pl sírtam morbid vicces és máglyán égettem meg volna, aki kitalálta őket.

2020. okt. 9. 06:40
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen normalis amit erzel, gondoljunk csak az anyakra akik termeszetes szulesre keszulnek es csaszarral vegzodik, ott nincs csalodottsag? Azt nem kell feldolgozni? Van aki siman tulteszi magat rajta, masnak ido kell. Ugyanez tortenik ilyenkor is, van akinek mindegy, van aki valamilyen nemut var. Miutan kiderul a neme, akkor is van meg 5-6honap feldolgozni, dolgozni rajta h mire kibujik megszeresd. Szerintem nok 90%a siman megbirkozik ezzel szulesre,tovabbi 5%a rogton amint meglatja beleszeret, 5% az, akinek segitseg kell.

En koszonom az oszintesegedet, vallalva h itt szetszednek azok akiknek ez konnyebben ment v nem valljak be h nekik is gondjuk akadt vele, kivanom h megbirkozz ezzel minel konnyebben.

2020. okt. 9. 07:28
 34/38 anonim ***** válasza:
75%
Erre nem lehet semmit javasolni. Akármit csinálsz fiú lesz, amire 50%esely volt, így vállaltatok így nem egy váratlan esemény amit fel kéne dolgozni. De egyebkent biztosan el fogjatok tudni fogadni, és megszeretitek öt olyannak, amilyen, hiszen ez a szülőseg lényege. Nem valószínű hogy az elképzelt tökéletes rózsaszín hercegnő gyereketek lenne, akkor se ha lány.
2020. okt. 9. 09:34
 35/38 anonim ***** válasza:
56%
33 mondjuk az is alatti nagy túlzás, amit egyesek akörül művelnek, hogy csaszarjuk volt. Ertem a sokkot és a csalódást, de aki nem tudja feldolgozni, ott is forduljon szakemberhez. Ehelyett egy csomó kérdés van itt is hogy jajj nem heverte ki a császárt, úgyhogy kost csakazertis vbac lesz, mert neki ez kell a csipke lelkének. Ezzel sincs baj. De ha nem sikerül? Felköti magat?! Vannak dolgok amikre nincs befolyasunk és el kell fogadni. Egyedül vagy segítséggel ez rajtunk múlik.
2020. okt. 9. 09:53
 36/38 anonim ***** válasza:
86%
Nem ez lesz az utolso dolog amiben nem olyan lesz mint elkepzelted. Egyszerubb azt számolni ami tenyleg ugy alakul ahogy kigondolja az ember. Szeresd olyannak amilyen kesz szemelyiseggel erkeznek es sokszok fogod azt erezni h nem megy nem ilyen viselkedesre szamutittal es tarsai. Az en gyerekem majd sosem fog mert megnevelem. Jah :) igyekszik az ember de ez van
2020. okt. 9. 10:40
 37/38 1Léna ***** válasza:
38%

A lelkiismeretfurdalásod az ami a helyes útra tud terelni.

Érzed, hogy rosszul vagy ezektől a rossz gondolatoktól, rossz érzésektől, mégsem fordulsz el tőlük.

Ne hagyd, hogy a földre teperjenek! Ne hagyd, hogy elvegyék a közös örömötöket!Állj ellen a gonosznak és elfut tőled!

Még az is lehet, hogy a Te megérzésed lesz igaz, és mégis leányod lesz. Néha eltévesztik.

Csalódott vagy. Képtelen vagy.

Alkoss képet, hogy képes legyél!

Ez mégiscsak a Ti közös gyermeketek, szerelmetek gyümölcse. Egy csoda ami most Veletek történik. Örülj, hogy a gyermeked örömmel készülhessen ebbe a világba. Az öröm, nélkülözhetetlen a boldog élethez. A gyermeked Benned növekszik érzi amit Te érzel.

2020. okt. 9. 10:43
 38/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem egy embert ismerek akik annak is örülnének ha egyáltalán lenne gyerekük... Ne válogassatok! A ti gyereketek! Szeressétek! Nekem fiam lesz, fiút szerettem volna de ha lány lenne se jutnának eszembe ilyen gondolatok! Nem bántani akarlak de már Anya vagy szeresd a picit... 27 hkm❤️
2020. okt. 9. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!