Ha van egy kiságyunk jó állapotban, s a 28 éves páromé volt kiskorában, ha kifertőtlenítjük, nem lesz baja a babának?
Szia!
A mi kiságyunk amit most használunk a 22 éves unokatestvéremé volt már 6 gyerek nőt ki belőle most a fiam használja és novemberben átadja a kistestvérének.
Nagyon jó állapotban van mi is jól átmostuk domestos-os vízzel.
Egyik volt használója sem beteges, allergiás a fiamat is beleértve.
Használjátok nyugodtan egészséggel.
Ja a babakocsink is használt volt!
Mi most vettünk egy ágyat használtan, én is a Domestosos kendő mellett döntöttem:) Sőt, nálunk a matrac is használt, lehúztuk a huzatot, és amíg ilyen harminc fokok vannak, mindig kint van a napon, ha jól tudom, az UV-C hullámhossz jó fertőtlenítő.
Én csak arra fogok ügyelni, hogy ne nagyon rágogassa az ágy szélét, de arra meg van az Ikeában műanyag izé, amit hosszában ráhúzol, ágyszéle-védő, és azt aztán rághatja (pácolva van a kiságy, és nem szeretném hogy a nyállal valami kioldódjon.)
Egyébként nézd meg azt a sok roma gyereket, semmi bajuk nincsen és életükben nem láttak kókuszmatracot, sokszor még kiságyat se, úgyhogy nem kell túlaggódni, az agyonfertőtlenített világ se tesz jót a babának.
Nekem azt mondta anno a belgyógyászat-tanárnőm, hogy a gyereknek évente összesen meg kell ennie egy zacskó Dunakavicsot a játszótéri homokozóból (kiszóródva!) mert akkor rendben van az immunrendszere:))
Sőt, egy csomóan falat esznek (bbbezony, furkálja az ujjával, sok példa van rá) meg a kutyát-macskát a szájukba veszik, és pont ők nem allergiásak, ne aggódj :)
nem olvastam ez eddigi kommenteket, bocs ha ezt már írta valaki.
Hű, panelban laktok, most olvasom. Hát a helyhiány az gáz, mi is most ajándékoztunk el egy kétüléses kanapét, mert nem fértünk el, pedig kertesben lakunk, de nem bírom a zsúfoltságot.
A festés az úgy megy, hogy bementek egy festékboltba, és ott csiszolópapírt kértek (sokféle vastagságú van, el kell mondani,hogy mire kell, és az eladók segítenek, hogy durvább vagy simább legyen.)
Kézzel át kell csiszolni a rácsokat, az nem olyan nagy munka, csak azt kell leszedni vele ami könnyen lejön.
Festékből szintén sokféle van, ecsettel kenős vagy fújós változat, azt szintén az eladók tudják megmondani, hogy melyik a bababarát, melyik mennyire fed, hány soron kell lekenni, satöbbi.
Ezt meg tudod oldani az erkélyen, újságpapírokon, elvileg most gyorsan szárad.
Mi a falra is tettünk polcokat, hogy jobban elférjünk, de lakótelepen fúrni nem egy leányálom, legalábbis azt mondják - ha van rá lehetőség, a pelenkázót szedd szét polcokká és fúrjátok fel a falra (akár úgy hogy egy nagy egybefüggő hátulja van, és azon a polcok.)
Nem biztos, hogy magára a pelenkázóra szükséged lesz, mi házilag csináltuk a rátétet (viaszosvászon, farostlemez, közepébe pamut, hogy puha legyen, pl. egy fél takaró, a lemezre takaró, arra a vászon, szögekkel a túloldalon rászögezed és kész. Lehet keretet is csinálni, hogy le ne guruljon a baba. De használtan is érdemes nézelődni, írd be a Google-ba, hogy xxx használt (xxx=amit venni szeretnél) és a várost-megyét ahol laksz, sok találat lesz,mi így vettük a kiságyat.
Szóval a pelenkázó rátétet meg használhatod már meglevő komódon, a mosógépen, vagy az ágyon, ki hol pelenkáz és fér el egyáltalán (nálunk a mosógépen lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!