Hány kilót híztatok terhesség alatt?
61kg-val kezdtem 12 hetesen. 15 hetesen voltam 62,5
Most 18+5 hetes vagyok, 66kg-t mért a védőnő, és mondta ne lepődjek meg, ha szénhidrát diétát ír ki a nőgyógyász, mert 10 kilóval gazdálkodhatok a végéig. Kicsit megijesztett, bár egyenlőre csak hasra híztam, nem számítottam erre 😶
1. baba 57-ről 82-re sikerült gyarapodnom
2. baba 59-ről 85-re híztam
Mindkét alkalommal pont félidősen jartam 12 kg plussznál, es meg is jegyezték,hogy oké, akkor innen már neis hízzak többet. Ja, köszi, még most jön a java.
Az első után 2 hónappal,a második után 4 hónappal újra 60 kiló voltam, mindenféle torna,dieta nelkül. Ahogy jöttek a kilók úgy mentek is.
14kg-ot. A kutya nem szólt érte, pedig volt rajtam valamennyi felesleg az indulásnál is.
Nem értem ezt a havi-kéthavi mérlegelést, ennek nem a lelki terror lenne a célja, amit itthon művelnek, hanem a vizesedés (hirtelen súlygyarapodás) kiszűrése...
1. 20 kg (diétáznom kellett kb.a 30. héttől)
2. 8 kg
8: a terhességi diabéteszt OGTT-vel lehet szűrni, súlyméréssel nem. Sajnos már rég nem igaz a túlsúlyos kismama = cukorbetegség axióma, rengeteg sovány IR-es rohangál a világban.
Szóval semmi értelme, ez csak a kismagyar kontrollmánia, hogy lehessen basztatni, aki túl keveset vagy éppen túl sokat szed fel... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!