Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Véleményeteket szeretném...

Véleményeteket szeretném kérni egy fiú névről. Mennyire passzol a vezetéknévhez vagy mi a véleményetek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Még nem tudjuk a gyerek nevét, csak sokaktól hallottam nem az lett, mint amit az orvos mondott, s hogy választani kell az ellenkező nemből is egy nevet szülés előtt. A lány név már meg van. Csak a fiú névnél nincs egyetértés a párom és köztem. Mivel lánynevet ő választott így belement abba, hogy fiút válasszak. Mandula Levente, Mandula Máté és Mandula Milán jött nálam szóba. A párom a Leventére mondta, hogy az nála el is megy, de a többiről hallani se akar, de hozzátette, hogy a Mandula Leventéről sok gúnynevet kitalálnának, pl. Mandula Levendula, s élete végéig gúnyolnák szegényt, s ettől tart. Nekem a levente már régóta tetszik, azért akartam, de gondolkozóba estem a párom kijelentése után.

Ő Hunort akar, de az nálam szóba se jöhet. Nem igazán jön be. A Mandula Leventéről valami vélemény? A vezetéknévhez mennyire passzol szerintetek? Még a Mandula Levente Bence, amire gondoltam, bár a párom nem igazán akar két keresztnevet a gyereknek. Utólag soknak találtam benne az e betűt, de arra gondoltam, hogy így jobban merném neki adni a Levente nevet, s később, ha valami oknál fogva nem tetszene neki a Levente, vagy gúnyolnák, van választása.

Szóval leginkább az érdekelne, hogy Mandula Levente, vagy Levente Bence. S vélemények ezen nevekkel kapcsolatosan.

2010. aug. 5. 21:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nekem a Levente tetszik alapból és sosem jutna eszembe a Levendula gúnyolás. Amúgy üzenem a férjednek, hogy kukkk mind1 milyen nevet találtok ki a gyerekek leleményesek, mindenből tudnak gúnynevet kreálni. (A lányom Dorka, ő majd biztos Undorka lesz...de minden névvel lett volna ilyen alapon baj... Zsófit sem merünk adni, mert ZsóFIKA???? Á, hülyeség!)

Szóval, nekem csak az a bajom, h a Mandula is hosszú és a Levente is. Igaz, Mátéból rengeteg van, de sokkal jobban hangzik a Mandula és mellé egy rövid, alliteráló Máté név. (A milántól rosszul vagyok , bocsi).

Vagy pl. Mandula Marcell???

2010. aug. 9. 08:23
 12/23 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. A Marcellt szintén szóba hoztam, sajna az se jöhet szóba a páromnál. A Máté irritálja, az volt rá a válasza. Szóval elég nehéz így. Én a Mátéra próbálnám rábeszélni, de nagyon nem akarom erőltetni, tudom magamról, hogy nekem pl. a Hunor egyáltalán nem jön be, s ha bele is mennék, hogy az legyen, attól nem változna meg a véleményem, s úgy neveljem a gyerekem, hogy a nevével nem tudok megbarátkozni. Még a Roland, ami mindkettőnknél szóba jött. Én igazból azért írtam ide, hogy több véleményt meghallgassak, s ha annyira nem gáz a MANDULA vezetéknévhez a Levente, akkor mégis azt hagynám. Szerencsére ezzel az egyel sikerült megbékélnie a páromnak, s nekem nagyon bejön. Ismerősöktől meg hiába kérdezgetem, mindenki annyit mond, neki nagyon tetszik a Levente név,. s csak ketten fejtették ki a véleményüket. Hát két ellentét. Egyik azt mondta, hogy Levente tetszik neki, Virág nem, mert a lánynak azt adjuk, s szerinte jól hangzik a Mandula vezetéknévvel. A másik pedig azt mondta, hogy a Virág bejön neki, de a Levente hiába szép név, de a Mandulához nem passzol, mert elég hülye hangzása van. Én lényegében ilyen véleményekre gondoltam, s aztán döntök, hogy marad-e vagy keresünk mást, amit elég nehéz, mert fiú név terén nem egyforma az ízlésünk a párommal. Még jó, hogy leg.. a lány nevekben megvan az egyetértés :)
2010. aug. 9. 12:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem Jó a Levente, de tényleg kéne még egy név mellé. Amúgy ha lány lesz, mi lesz a neve?
2010. aug. 9. 12:28
 14/23 anonim ***** válasza:
Bocs, olvastam. Virág:-D
2010. aug. 9. 12:29
 15/23 anonim ***** válasza:

SZia ,

Nálunk is kisfiú az utód , és a férjem vezeték neve M betűvel kezdődik, akárcsak nálatok, Őt Milánnak hívják , és az utód is Milán lesz.Szerintem a Mandula Milán is jó, de a Leventével sincs semmi baj.

23 h km

2010. aug. 9. 13:44
 16/23 anonim ***** válasza:

Én ezt a Virág dolgot nagyon meggondolnám! Ezzel tényleg fogják csúfolni, nincs is mit gondolkodni rajta. Még akkor is elő fogják hozni, ha kedvelik a gyereket. Én biztosan nem adnám. A ti döntésetek, az meg az én véleményem.

Levente szép név, csak a vezetéknévvel nem párosítanám. Inkább a Máté vagy a Milán. Mindkettő jó szerintem.

2010. aug. 9. 17:48
 17/23 anonim ***** válasza:

Mandula Nimród?

Mandula Bálint?

Virágot én sem adnám, ne haragudj, hogy ezt írom.

2010. aug. 9. 22:30
 18/23 anonim ***** válasza:

A Gyula nem tetszik?

Mandula Gyula aranyos.:)

2010. aug. 18. 12:25
 19/23 anonim ***** válasza:

Az én kisbabámat simán csak Mandulának fogják hívni! :)

De Ő kislány lesz!Ugyanis elárulok valamit : a Mandula LÁNYNÉV!

De ha téged nem zavar...áldásom rá :)

2010. aug. 20. 00:20
 20/23 anonim ***** válasza:
utolsónak: Mandula a vezetéknevük....
2010. aug. 20. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!