Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Véleményeteket szeretném...

Véleményeteket szeretném kérni egy fiú névről. Mennyire passzol a vezetéknévhez vagy mi a véleményetek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Még nem tudjuk a gyerek nevét, csak sokaktól hallottam nem az lett, mint amit az orvos mondott, s hogy választani kell az ellenkező nemből is egy nevet szülés előtt. A lány név már meg van. Csak a fiú névnél nincs egyetértés a párom és köztem. Mivel lánynevet ő választott így belement abba, hogy fiút válasszak. Mandula Levente, Mandula Máté és Mandula Milán jött nálam szóba. A párom a Leventére mondta, hogy az nála el is megy, de a többiről hallani se akar, de hozzátette, hogy a Mandula Leventéről sok gúnynevet kitalálnának, pl. Mandula Levendula, s élete végéig gúnyolnák szegényt, s ettől tart. Nekem a levente már régóta tetszik, azért akartam, de gondolkozóba estem a párom kijelentése után.

Ő Hunort akar, de az nálam szóba se jöhet. Nem igazán jön be. A Mandula Leventéről valami vélemény? A vezetéknévhez mennyire passzol szerintetek? Még a Mandula Levente Bence, amire gondoltam, bár a párom nem igazán akar két keresztnevet a gyereknek. Utólag soknak találtam benne az e betűt, de arra gondoltam, hogy így jobban merném neki adni a Levente nevet, s később, ha valami oknál fogva nem tetszene neki a Levente, vagy gúnyolnák, van választása.

Szóval leginkább az érdekelne, hogy Mandula Levente, vagy Levente Bence. S vélemények ezen nevekkel kapcsolatosan.

2010. aug. 5. 21:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Mandula Bence

a Levente se vészes

2010. aug. 5. 21:19
 2/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a Levente Bence nagyon tetszik! Szerintem jobb így, mint szólóban a Levente!!!!

3/23 anonim ***** válasza:
Mindkettő megoldás jó,de eszembe nem jutna a levendula szinonima,a Levente férfias név,az én párom is az,ha fiam lenne,ezt adnám,a kislányunk Dóra.Ja,amikor nevet kerestünk Levente is mindig rímeket költött,ami nem tetszett neki.Az első sugallat a jó,így lett a lányunk is Dóra.Azt mondtam,én hordom ki,én hányok nap mint nap,barátkozzon a Dóra gondolatával.
 4/23 anonim ***** válasza:
Én is egy keresztnév párti vagyok. Szerintem a gyerek úgy is azt a nevet választja, amelyiket használják (ha nem akkor is megváltoztathatja, csak akkor szabadon döntheti el, hogy mire). A másik pedig csak egy fölösleges kolonc, amit élete végéig minden hivatalos papírra írogathat. Nekem nem jutna eszembe a levendula gúnynévnek, de lehet amatőr vagyok ebben.
2010. aug. 5. 21:21
 5/23 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. Elsőre nekem se, de párom azzal magyarázta, hogy mivel Mandula, így a Levente hozzá rímben nagyon kijönne. Nálunk amúgy csak a Mandula miatt gondolkodtató a Levente, más vezetéknévnél szerintem nem. Szép neve van a kislányodnak :)
2010. aug. 5. 21:26
 6/23 A kérdező kommentje:
az utolsó előttinek szól, csak gyorsabb volt az utolsó:)
2010. aug. 5. 21:27
 7/23 anonim ***** válasza:

Az én fiam is Levente és nekem sem jutott volna eszembe hogy így gúnyolhatják majd esetleg. Igaz ez alapján bármilyen nevet ki lehet gúnyolni, sőt nem is igazán a keresztneveket sokkal inkább a vezetékneveket szokták, így a Mandulát is lehet Levente nélkül is.

Szerintem a Mandula Levente így magában nagyon szép, én sem adnék még egy keresztnevet, felesleges.

2010. aug. 5. 21:37
 8/23 anonim ***** válasza:
Köszi,jó választás lesz!Férfias név,ha felnő,nem egy tutyi mutyi név,szerintem.Jelentése levő,létező.
2010. aug. 5. 21:41
 9/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Máté párti vagyok:) Nekem a Levente hangzásban sem illik a vezetéknévhez...olyan fura az egész...

2010. aug. 5. 21:54
 10/23 anonim ***** válasza:
Mandula Gyula :)
2010. aug. 9. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!