Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetesen kiírhat a doki, ha...

16 hetesen kiírhat a doki, ha nincs nőgyógyászatilag problémám, csak egyéb fizikai dolgok miatt nem megy már a munka?

Figyelt kérdés

Napi 12 órát dolgozok talpon, rettenetesen fájnak a lábaim, a derekam, hátam. Állandóan megy a klíma, ami miatt 3 hete oda van a torkom és elég rendesen megfázgam, azóta sem tudok belőle kikecmeregni. Nagyon sokszor kell nehezeket emelni, és a stressz sem kevés sajnos.

Levegőm is egyre kevesebb, nagyon hamar kifulladok.

Nem akartam hamar táppénzre menni, de úgy érzem már nem megy. Munkatársaimnak sem vagyok nagy segítségére, sokszor el kell vonulnom leülni kicsit. Párom az eleje óta mondja, hogy irassam ki magam, de indokolatlanul nem akartam. Pont 16 hetes leszek, mikor megyek a dokihoz. Ilyenkor írhat olyan igazolás amivel kiirathatom magam?

Ezt kérni kell, vagy ha elmondom a panaszaimat adja magától? Első baba, teljesen tapasztalatlan vagyok, ezért kérek tanácsot

2020. aug. 25. 06:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
2-es sajnos az alapbér és a könnyített nappalos munka egy szakos dolgozó esetében pont azt jelenti, hogy a táppénzre ugyanannyi vagy gyakrabban több lesz. Ergo otthon ül és kapja ugyanazt vagy a több pénzt vagy dolgozik.
2020. aug. 25. 10:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb a második terhesgondozason mondta a hölgy, hogy kitesz veszélyeztetett jogkodra ez alapján a háziorvos ki tud írni, ha így erzem, már nem bírom.
2020. aug. 25. 10:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj el mindenkepp,most komolyan hianyzik egy veteles vagy koraszules? Panaszold el a nogyogyasznak,tulozhatsz is,de pihenj. Ez a munkakor nem terhesnek valo. Utana ugyse tudsz pihenni,ha megjott a baba.
2020. aug. 25. 12:23
 14/15 anonim ***** válasza:
70%

Persze hogy kiírnak. Nincs is mit szégyellni ezen. Nehéz, nem bírod. Inkább ez minthogy bajotok legyen.

Nem értem az olyan hozzászólókat, akik pattognak a terhesség alatti táppénz miatt. Nyílván a legtöbb ember nem lustaságból mond le a fizetése 40%-áról. Biztos van kivétel, de az előtte is munkakerülő volt.

Kérdező, ne hallgass az ilyen rosszindulatú kommentekre. A baba az első.

2020. szept. 20. 16:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Már tp 😁 ilyen véleményekre nem adok, könnyen beszél az aki nincs benne az adott helyzetben 🤷‍♀️
2020. szept. 22. 20:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.