16 hetesen kiírhat a doki, ha nincs nőgyógyászatilag problémám, csak egyéb fizikai dolgok miatt nem megy már a munka?
Napi 12 órát dolgozok talpon, rettenetesen fájnak a lábaim, a derekam, hátam. Állandóan megy a klíma, ami miatt 3 hete oda van a torkom és elég rendesen megfázgam, azóta sem tudok belőle kikecmeregni. Nagyon sokszor kell nehezeket emelni, és a stressz sem kevés sajnos.
Levegőm is egyre kevesebb, nagyon hamar kifulladok.
Nem akartam hamar táppénzre menni, de úgy érzem már nem megy. Munkatársaimnak sem vagyok nagy segítségére, sokszor el kell vonulnom leülni kicsit. Párom az eleje óta mondja, hogy irassam ki magam, de indokolatlanul nem akartam. Pont 16 hetes leszek, mikor megyek a dokihoz. Ilyenkor írhat olyan igazolás amivel kiirathatom magam?
Ezt kérni kell, vagy ha elmondom a panaszaimat adja magától? Első baba, teljesen tapasztalatlan vagyok, ezért kérek tanácsot
A tp kevesebb, mint a munkabéred, miért akarod kiíratni magad? A munkáltatónak kötelessége másik munkakört felajánlania Neked. Amennyiben nem tud, úgy az alapbéredre leszel jogosult otthonról.
Kiír az orvos persze, mind kiír táppénzre...
Viszont ha dolgozni akarsz, akkor a cég üzemorvosához menj első körben, ő tudja igazolni, hogy a munkaköröd vagy xy tevékenységet nem végezhetsz, így könnyített munkát tudsz kapni, amit tudsz csinálni. Akár másik munkakört is adhatnak, ha viszont nem tudnak, akkor az állásidőre járó bért fogod megkapni, ami jóval több, mint a táppénz és nem kell dolgozni sem.
Gondold át mit szeretnél.
Ki.
Amúgy meg terhesen nem 12 orazhatsz, sőt, egyáltalán nem tulorazhatsz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!