Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetesen kiírhat a doki, ha...

16 hetesen kiírhat a doki, ha nincs nőgyógyászatilag problémám, csak egyéb fizikai dolgok miatt nem megy már a munka?

Figyelt kérdés

Napi 12 órát dolgozok talpon, rettenetesen fájnak a lábaim, a derekam, hátam. Állandóan megy a klíma, ami miatt 3 hete oda van a torkom és elég rendesen megfázgam, azóta sem tudok belőle kikecmeregni. Nagyon sokszor kell nehezeket emelni, és a stressz sem kevés sajnos.

Levegőm is egyre kevesebb, nagyon hamar kifulladok.

Nem akartam hamar táppénzre menni, de úgy érzem már nem megy. Munkatársaimnak sem vagyok nagy segítségére, sokszor el kell vonulnom leülni kicsit. Párom az eleje óta mondja, hogy irassam ki magam, de indokolatlanul nem akartam. Pont 16 hetes leszek, mikor megyek a dokihoz. Ilyenkor írhat olyan igazolás amivel kiirathatom magam?

Ezt kérni kell, vagy ha elmondom a panaszaimat adja magától? Első baba, teljesen tapasztalatlan vagyok, ezért kérek tanácsot

2020. aug. 25. 06:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
7%
Pont előtted volt ilyen kérdés, csak ő 21 hetes. De mindegy. Szíre-szóra kiírnak, ez egy ilyen ország.
2020. aug. 25. 06:47
 2/15 anonim ***** válasza:
12%

A tp kevesebb, mint a munkabéred, miért akarod kiíratni magad? A munkáltatónak kötelessége másik munkakört felajánlania Neked. Amennyiben nem tud, úgy az alapbéredre leszel jogosult otthonról.

[link]

2020. aug. 25. 06:59
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Elsősorban a nőgyógyászhoz fordulj. Ő kiállít egy papírt a háziorvosodnak, ha indokoltnak tartja a táppénzt. Én 8 hetesen maradtam itthon. Magasvérnyomásom van és a Dopegyttel szenvedtünk hetekig mire beállt. Azután jött a Covid szóval egyébként sem kockáztattam volna.
2020. aug. 25. 07:07
 4/15 anonim ***** válasza:
71%

Kiír az orvos persze, mind kiír táppénzre...

Viszont ha dolgozni akarsz, akkor a cég üzemorvosához menj első körben, ő tudja igazolni, hogy a munkaköröd vagy xy tevékenységet nem végezhetsz, így könnyített munkát tudsz kapni, amit tudsz csinálni. Akár másik munkakört is adhatnak, ha viszont nem tudnak, akkor az állásidőre járó bért fogod megkapni, ami jóval több, mint a táppénz és nem kell dolgozni sem.

Gondold át mit szeretnél.

2020. aug. 25. 07:19
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen
2020. aug. 25. 07:21
 6/15 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs könnyített munkakör, eladó vagyok egy nagy boltban, annyi a könnyítés, hogy ha úgy érzem, akkor leülhetek. De az nem állapot, hogy egész nap bent ülök. Amit lehet, azt így is ülve csinálok, de sajnos nagyon kevés az ilyesfajta feladat. Állás időt ezek nem fognak fizetni, akárhogy is, de kijátszák. Inkább megyek el táppénzre, minthogy még veszekedni kelljen velük
2020. aug. 25. 07:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Kiír persze! Nem tudom, sokaknak miért baj, ha valaki nem akar váandósan dolgozni. Körbe lehet nézni, a legtöbb munkahely a 7 bőrt is lehúzza az emberről, és sokakat rohadtul nem érdekel, hogy babát vár az ember, vagy épp beteg. Persze vannak jó, jól fozető munkahelyek is. Ha megengedheted anyagilak, és jobban éreznéd magad otthon, ne is agyalj, irasd ki magad. :)
2020. aug. 25. 07:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ki.

Amúgy meg terhesen nem 12 orazhatsz, sőt, egyáltalán nem tulorazhatsz

2020. aug. 25. 07:31
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem mindig megkérdezte, hogy akarok-e még dolgozni, bírom-e. Egyszer mondtam hogy keményedek 19 hetesen, azt mondta hogy nem kéne már dolgoznom...
2020. aug. 25. 07:49
 10/15 A kérdező kommentje:
Tőlem csak azt szokta kérdezni van e panaszom. Terhesség előtt is láb és derék fájós voltam, úgyhogy eddig ezt nem emlegettem neki, de most már tényleg nem bírom, akár mennyire szeretném.
2020. aug. 25. 08:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!