Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki szokott manapság...

Mindenki szokott manapság kombinált tesztet csináltatni? Vagy ezt kinek ajánlják tulajdonképpen?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, első baba lesz, egyikünk családjában sem tudunk semmiféle betegségről.

Ezesetben is èrdemes megcsináltatni a kombinált tesztet? Sokszor olvasom, hogy pontatlan és csak arra jó, hogy stresszelje az embert...

Ti megcsináltattátok?

2020. aug. 21. 16:15
1 2
 1/15 anonim válasza:
74%
Megcsináltattuk, viszont meg is bántam. Valóban igaz ahogy leírtad, plusz stresszfaktor. Sőt mi mehetünk tovább egy sokkal költségesebb tesztet megcsinaltatni, mert csak összezavart és nyilván azt szeretnénk ha a babával minden rendben lenne.
2020. aug. 21. 16:26
 2/15 anonim válasza:
56%
Lemaradt. Előző voltam, 22 éves 13 hetes kismama. :)
2020. aug. 21. 16:27
 3/15 anonim ***** válasza:
29 éves vagyok, két kislány anyukája. Az első lányomnal nem csinaltattam semmilyen szűrést, meg is bántam, ugyanis a 22. Héten kétoldali plexus cisztat találtak a kis agyában a babamozin, nagyon megijesztettek, mennem kellett genetikara is, ott megnyugtattak, hogy minden rendben, de hát ugye így vidd végig a terhesseget, aggódtam a végéig. Minden rendben lett szerencsére, egészségesen született. A második babámnal megcsinaltattam a kombinált tesztet, mindent rendben találtak, többször is, így nyugodt voltam végig, nem is meszesedett el a lepenyem, mint az elsőnél. Én ajánlom, szerintem érdemes megcsinaltatni.
2020. aug. 21. 16:27
 4/15 anonim ***** válasza:
Megcsináltattam, 26 voltam, nem vészes az ára, nekem megérte, ez volt az egyetlen fizetős. Megnyugtatott, plusz jó sok képet kaptunk.
2020. aug. 21. 16:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Milyen eredményeket kaptatok, amik megnyugtatóak voltak és nem éreztétek úgy, hogy tovább kell mennetek?
2020. aug. 21. 16:36
 6/15 anonim ***** válasza:

Az eredményt most pontosan nem tudom neked megirni, de egyértelműen negatívnak mondta a szonografus és az orvos is külön-külön.

3-as voltam

2020. aug. 21. 16:38
 7/15 anonim ***** válasza:
71%

Érdemes megcsináltatni ezt legalább akárhány éves az ember, 30 felett meg már inkább valamelyik komolyabb vértesztet.

Aránypárok vannak asszem 4-5 betegségre szűr.Vérvétel+egy komolyabb genetikai uh-val jár együtt.Nekünk megnyugtató eredmény született, Down, Patauu meg nem tudom milyen szindrómára stb szűrve mindegyik 10.000 felett volt.Alacsony kockázatba soroltak, így nem mentünk vérvételes tesztre.Ami ebben a fajta tesztbe bezavarhat az a kor,tarkóredő meg ilyesmi.Ismerősömnek ez a tesztje 5:1 eredményű lett, elmentek amnióra egészséges a gyerekük.Másik ismerősömnek meg az épp csak vastagabb tarkóredő miatt lett rosszabb a tesztje, ők csináltattak vérvételes tesztet végül.Sok embertől hallom mostanában, hogy rossz eredmények miatt tovább kellett menniük.Mondjuk ez is egy biznisz.

2020. aug. 21. 17:03
 8/15 anonim ***** válasza:
Én az elsőnél csak uh-n voltam. Most 29 évesen fogadott dokinál vagyok és ő ajánlotta a vérvételt is és megcsináltattam. Biztos ami biztos.
2020. aug. 21. 18:23
 9/15 anonim ***** válasza:

Elsonel es masodikmal is megcsinaltattam.

Elsonel 1:50.000-hez lett mindharom triszomiara a kockazat, a masodiknal pataura es edwardsra 1:20.000, downra 1:18.200.

Elsonel 27 voltam, masodiknal 30.

En ugy voltam vele, ha nagyon rossz, megyek magzatvizvetelre, ha 2-3000 körüli, akkor megcsinaltatom a prenat vagy niftyt.

2020. aug. 21. 18:54
 10/15 anonim ***** válasza:
Én prena tesztet csináltattam, pont azért, mert sok rosszat olvastam a kombináltról. Nálunk sincs beteg a családban, de nem tudtam volna nyugodt lenni, ha nem csináltatom meg. Egyébként a kórházban kérdezni is fogják többször is, hogy megcsináltattad-e a kombináltat, nekem be is kérték prena eredményét is. 27 éves vagyok amúgy.
2020. aug. 21. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!