Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit lehet olyankor tenni,...

Mit lehet olyankor tenni, amikor egy terhes nő folyamatosan hány, szédül, de dolgoznia kell?

Figyelt kérdés
11 hetes terhes vagyok, 2 hete egyfolytában hányok, és nem csak reggel, hanem egész nap, émelygek. Szedek vitaminokat, de semmi, vettem be normafloret, de semmi. Van, hogy megszédülök, bármit csinálok. Sokat se ihatok, mert azt is kihányom. Holnap mennem kell dolgozni, most hétfőtől szerdáig itthon voltam, de már előre félek, mi lesz a munkahelyemen. Ott is szét fogok hányni mindent. Mit lehetne csinálni, már a sírás kerülget, nem akarok ott behányni meg fetrengeni az asztalon. Ráadásul busszal kell jarjak a munkahelyre.
2020. aug. 19. 18:31
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Szerintem megleszek csed és gyed nélkül.
2020. aug. 19. 19:11
 12/33 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező a táppénz miért nem jatszik? Amúgy ha ilyen jól áltok, hogy egy keresetből vígan elvagytok, akkor tedd. De elég hisztis kislányként kezeled a helyzetet.
2020. aug. 19. 19:17
 13/33 anonim ***** válasza:
80%

Elég furcsa hozzáállás.

Esetleg ha mondod, hogy rosszul vagy, a terhességet be kell jelentened mindenképp. Amiatt nem kell felmondani.

2020. aug. 19. 19:47
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

Felesleges gyötörni magad betegen, de felmondani meg túlzottan elhamarkodott, tekintve hogy pár hét múlva sokkal jobb lesz a helyzet. Próbálj meg több szabit kérni, vagy esetleg hogy egy ideig hadd dolgozhass otthonról, legrosszabb esetben menj fizetés nélküli szabadságra.

Nekem is nagyon rossz volt az első trimeszterben, de a 14. héten mintha elvágták volna a tüneteket. Ez amúgy a későbbi verzió, van akinek már a 12. hét után jobb.

Ráadásul hiába mondasz fel, a felmondási idő pont a rossz időszakra esik és mire letöltöd már mehetnél is vissza dolgozni.

2020. aug. 19. 19:55
 15/33 A kérdező kommentje:
Azért nem játszik a táppénz, mert nem tarthatnak hetekig táppénzen, és a munkahelyemen amúgyis csxsztetnek, hogy már megint nem megyek be dolgozni. És nyilván én vagyok a hiszti királynő, amikor nem akarok odabent mindent széthányni, mert azért is én kapok majd a pofámra, meg engem bxsznak majd le.
2020. aug. 19. 20:08
 16/33 anonim ***** válasza:
87%
Backi, veszélyeztetett terhesség miatti táppénzről hallottál már? Ha elmeséled a nőgyógyinak, hogy képtelen vagy hányás nélkül felmászni a reggeli buszra, ki fog írni.
2020. aug. 19. 20:16
 17/33 anonim ***** válasza:
88%

Miért ne tarthatnának hetekig táppénzen? A terhes gondozáson úgyis csinálnak egy kockázati tesztet, ami alapján besorolnak alacsony vagy magas kockázatú terhesnek.

Én 7-12 hétig voltam táppénzen. Visszamentem dolgozni, egy hét után újra kiírtak, nem ment. De emiatt nem mondok fel, az intelligens emberek felfogják, hogy nem vagy jól.

2020. aug. 19. 20:22
 18/33 anonim ***** válasza:
79%
Nehogy felmondj,amíg tart ez addig táppénz. Remélhetőleg túl vagy lassan a nehezén és akkor vissza mész. Kitartást kívánok!
2020. aug. 19. 20:31
 19/33 anonim ***** válasza:
87%
Én 6 hetesen jelentettem be a munkahelyemen, hoyg terhes vagyok és 5 nap múlva már táppénzen leszek, a terhesség végéig táppénzen voltam ( nem véletlenül egyébként, de most nem ez a téma). Ehhez minden jogom megvolt.
2020. aug. 19. 20:52
 20/33 A kérdező kommentje:
De ha kiiratom magam táppénzre, és visszamegyek, akkor csxsztetni fognak, hogy nem megyek be, mint itt ezen az oldalon is. És akkor jön a stressz, ami nem jó a babának.
2020. aug. 19. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!