Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7hetes terhes vagyok. Napi 12...

7hetes terhes vagyok. Napi 12 órában dolgozom, sajnos folyamatosan állnom kell és ha áru érkezik azt el kell pakolni, amik nem épp a legkönnyebbek. Meddig szabad így dolgozni?

Figyelt kérdés
Úgy tudom az álló munka az első 12 hétben nem ajánlott. Egy benzinkúton dolgozom, ahol sajnos nem lehet megoldani azt, hogy pár hétre elmenjek szabira vagy táppénzre.
2008. szept. 15. 09:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni ,cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél előbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama
2008. szept. 15. 09:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia. Sajnos pont az első harmadban kell leginkább kímélned magad. Én is fizikai munkát végeztem, ezért elég hamar kiírt táppénzre az orvosom, igaz volt kisebb vérzésem is. A legtöbb helyen az a baj, hogy nincs lehetőség csak azt az időt táppénzen tölteni. Én is itthon vagyok a 8-ik héttől, és a második harmadot simán végig tudtam volna dolgozni, mert azért elég unalmas már itthon. Mégis azt mondom, ne kockáztass, most a baba a legfontosabb. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
2008. szept. 15. 09:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Annak hogy én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal táppénzre mentem első oka a "sulyemelés" volt. A másik a vegyszer. A doki azonnal javasolta a táppénzt.

33 hetes kismami

2008. szept. 15. 09:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Nehezet ne mszabad emelned!

Szerintem szólj a minkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor jobban megkímélnek, vagy menj el táppénzre végleg.

2008. szept. 15. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nem lehet táppénzre menni?

Az a benzinkút téged a magyarországi törvények szerint köteles alkalmazni..ha megterhelőnek tartod a munkádat,akkor a nőgyógyász javasolegy táppénzt amire a körzeti kiír, és akkor szólsz a kúton, hogy mától sürgős tp-n vagy , veszélyeztetettség miatt..ez akkor gond, ha határozot idejű a munkaszerződésed, mert akkor ha lejár eleshetsz bizonyos dolgoktól, de ha határozatlan idejű, akkor max megsértődik, de nincs jogalapja sértődni.

Én is dolgoztam kúton és simán otthagytam volna ha a gyerekemről van szó.

2008. szept. 15. 10:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én külföldön éltem a terhességem első 15 hetében, és nagyon keményen dolgoztam (vendéglátás), mert más választásom nem volt, ki kellett bírni. Napi 12 óra, sokszor este 11ig, ráadásul állandóan állnom kellett és folyton hánytam is. Szóval nem volt egy élmény, de én szóltam a főnökömnek, hogy mi a helyzet és annyit engedtek, hogy ne kelljen nehezet cipelnem (ami muszáj!!!) és a vége felé már nem kaptam olyan durva beosztást sem.

BIztos vagyok benne, hogy alkat kérdése is, de szeritem én ennek köszönhetem, hogy a mai napig (30 hetes vagyok), olyan fitt vagyok és könnyen viselem a terhességet, hogy még a dokim is megjegyezete a dolgot.

Szerintem ha meg tudod beszélni a főnököddel, hogy ne kelljen cipekedned és ne kapj éjszakai műszakot, akkor még van kb két munkában tölthető hónapod. Persze csak ha teljesen egészséges vagy és miden ok a babóval.

NEkem akkor azt mondták, hogy a tersesség nem betegség, és sokan sokkal durvább helyeken dolgoznak feszült körlmények között úgy, hogy semmi bajuk, és ha elhagyod magad és beköltözöl a tv-elé a chipszes-zacsival, annak több negatív hatása van, mint pozitív.

Gondolom a mai világban sokan megbotránkoznak egy ilyen válaszon, de sajnos nem mindenki tud táppénzre menni és tudom, hogy egy benzinkútról milyen szépen ki tudják pakolni az embert, aztán meg leshet, mert se fizetés, se támogatás és ugye az se tesz jót szegény utódnak.

Sok sikert és kitartást neked!! (Ja a főöködnek kötelező megoldania a pakolás kérdést, ha tudatod vele, hogy terhes vagy - elvileg)

2008. szept. 15. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát én azért vitatkoznék azzal, hogy beköltözik a tv elé csipsszel stb...főleg amikor az ember lánya wc fölött görnyed egész nap (mint én is) merthogy nem marad meg bennem semmi, úgyhogy örülök ha elfogy napi egy liter folyadék és néhány pirítós, nemhogy csipsz.Szerintem nem megbotránkoztató, hogy valaki marad dolgozni és az sem ha nem marad.Én pl hat hetes koromtól itthon vagyok idegessség miatti görcsök és fertőzésveszély miatt és nem bántam meg mert a stressz miatti görcsök és haskeményedés megszüntek.amúgy meg nem mindegy ha a munkahelyi wc fölött vagy itthon guggolsz azért rendkívül kimerítő és jólesik egy-egy hányás után ledőlnni egy kanapéra.Szóval a tanácsom mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mia jó neki a babát szem előtt tartva.Én mondjuk a helyedben kedves kérdező biztos táppénzre mennék.

Boldog és egészséges babavárást!

2008. szept. 16. 10:22
 8/8 anonim válasza:

SZia. Én is Benzinkúton dolgozom. Méghozzá egy elég érdekes kúton. Nálam az volt a veszélye, hogy kirúg valahogy a főnők, ezért is kellett táppénzre mennem. Szóltam a dokinak, s még hozzátette, hogy a benzingőz sem tesz cseppet sem jót a babának.

Nálunk is 12 óra volt, és emelgetés....

mivel normálisan be voltunk jelentve (86,300)

igy a táppénz 53000 ft, amiből azért ha a párod fizuja jó, meg lehet élni, s a gyeded sem lesz rossz.

Én gondolkodtam, hogy visszamegyek, de nem tudnak 8rába alkalmazni... igy maradt a táppénz.

fel a fejjel, szerintem mindennél fontosabb a baba és te... jól gondold meg:)))

Én most 3 hónapos terhes múltam, s nem bántam meg a döntésemet

2008. okt. 21. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!