Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az baj lenne, ha 7 hetes...

Az baj lenne, ha 7 hetes terhesen abbahagynám a munkát?

Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 10:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
25ös, én bizony ismerek olyat aki terhes táppénz miatt munkaügyire került. Bár ott kiderült hogy indokolt volt, de eléggé megrángatták a szerencsétlent, az összes orvosi papírját be kellett mutatnia.nem is ment vissza oda dolgozni a GYED letelte után.
2020. aug. 13. 13:18
 32/41 anonim ***** válasza:
59%

33-as

Az ember lányának és fiának mindig akadnak jóakarói...

Ez legyen a legnagyobb öröme valakinek az életben.

2020. aug. 13. 13:22
 33/41 anonim ***** válasza:
32%
A szülés előtt 28nappal.
2020. aug. 13. 13:34
 34/41 anonim ***** válasza:
48%
És akkor a terhesség 8. hónapjáig kell dolgoznia? Ez hülyeség. És ha fizikai munka? De akik a terhesség 9 hónapjában otthon vannak úgy, hogy semmi bajuk, azok hogy maradhatnak otthon 9 hónapig? Nagynéném is otthon volt az első perctől kezdve, pedig nem volt semmi egészségügyi problémája.
2020. aug. 13. 13:38
 35/41 anonim ***** válasza:
83%

36os, úgy, hogy nem bukott le táppénzcsalással. De ez lutri.

Viszont én ilyen korán csak akkor mennék el táppénzre, ha nem terveznék utána ott dolgozni.

2020. aug. 13. 13:44
 36/41 anonim ***** válasza:
95%

Orvos függő is. Ápoló vagyok egy bentlakásos intézményben, azonnal táppénzre írt, bár nálunk a 120 kilós nénit is forgatni kell pelenkazni, vagy ha valaki elesik, fel kell emelni....

Ebben csak az orvosod tud dönteni, hogy kiír vagy nem, gondolom valami indoklás azért kell.

2020. aug. 13. 13:46
 37/41 anonim ***** válasza:
53%
Munkáltatónként bizony kifizetném a füv árát, ahol addig elmennék, amíg ki nem derül, hogy orvosilag semmi nem indokolja.
2020. aug. 13. 20:35
 38/41 anonim ***** válasza:
40%

2 terhességem volt. Az elsőnél az utolsó 5 hétig dolgoztam. Emeltem is kb 20 kg-okat, addig míg el nem kezdtem gőrcsölni. Aztán el is botlottam már nagy hassal....

A másodiknál már nem akartam kockáztatni, mivel előtte volt egy vetélésem... engem kiírtak az életkorom és a vetélés miatt. TP felülvizsgálaton is voltam, a főorvos asszony el is fogadta az indokokat.

Biztos tudnak olyan indokot írni, ami elfogadható!

Én most úgy látom az első terhességemnél kicsit felelőtlen voltam... másodjára (10 évvel később) már nem érdekelt pl. hogy mit szól a munkáltatóm...

2020. aug. 13. 21:52
 39/41 anonim ***** válasza:
60%
Nekem nem baj, de ha semmi nem indokolja a táppénzt, akkor csak úgy a két szép szemedért vagy épp azért mert nincs kedved dolgozni, senki nem fog kiírni, az ugyanis kőkemény táppénz csalás. Csak azért mert valaki terhes, még nem indokolt egyből rohanni táppénzre. Nyilván, ha valaki veszélyeztetett terhes vagy kemény fizikai munkát végez stb és valóban indokolt, akkor oké, az orvos magától is ki fog írni, na de ha valakinek tényleg annyira büdös a munka, hogy mindenféle különösebb indok nélkül egyből TP-re akar menni, mert hát nincs kedve dolgozni, az szvsz baromi gáz. A terhesség nem betegség, ha egészségügyileg semmi nem indokolja a munkavégzés alóli felmentést, akkor nyugodtan lehet dolgozni. Gondolom az olyanokat, akik szimpla lustaságból azonnal kiiratták magukat, nem fogják tárt karokkal visszavárni, na meg az új munkahelyen is biztos "hatalmas előnyt" fog jelenteni, ha a munkaadó képbe kerül a kedves jelentkező hozzáállásával, az az azzal, hogy amint terhes lesz, szalad táppénzre. Ez egész biztos nem lesz pluszpont sehol.
2020. aug. 14. 00:05
 40/41 anonim ***** válasza:

En dolgoztam olyan helyen, ahol a babavarast tamogattak.

Ahogy kiderult hogy terhes vagy, nem kellett jarnod dolgozni

Feltetel az volt, hogy a gyari dokijahoz minden honapba elkellett menned, hogy megvizsgaljon tart e meg a terhesseg!

2020. aug. 15. 07:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!