Betadin kúp 7hetes terhesen? Orvos írta fel. A tájékoztatón meg az van, hogy terhesen nem használható, mert árthat a jód az embriónak. Tapasztalat?
Azt mondta a doki szülész-nógyógyász-bőrgyógyász, hogy durva gombás fertőzésem van láthatóan (barnás nyákos folyás) De vett le kenetet is kivizsgálásra. Azt mondta az eredményig használjam a betadin kúpot. Megjegyezte hogy rá lesz írva hogy terhesség alatt nem javasolt. De használjam annak ellenére.
Azt mondta még, hogy ettől durvább szert majt csak a 13 hét után használunk.
Nagyjából mindenre ez van írva hogy terhesen nem használható. Ennek főleg az az oka hogy terhes nőkön nem lenne túl etikus gyógyszerkísérleteket végezni. Így ez a biztos.
Mindenesetre ahogy leírta más hogy milyen erős szer én is inkább azt javasolnám hogy holnap keress fel egy másik nőgyógyászt is. Hátha valami kimeletesebbet javasol.
De az biztos hogy a gombás fertőzés kezelés nélkül terhesen valószínűleg veszélyesebb mint maga a kúp, amit most kaptál.
Már használtam régebben betadin kúpot. Nekem anno nem okozott különösebb panaszt. Nem csípett, mart vagy ilyesmi. Persze azt tudom, hogy utána a hüvelyflórát meg kell támogatni némi lakto bacillussal.
Annyiból aggaszt, hogy írták a jód felszívódik és pajzsmirigy gondokat okozhat a babánal.
De olvastam külföldi cikkeket, amikben írták, a terhesség elején még nem okoz gondot, mert nem tud bekavarni a baba még ki nem alakult pajzsmirigyében.
Hát reménykedem, hogy valóban nem árt neki.
Most fel tettem egyet, re burjánzon el jobban a fertőzés. De persze akarok még másik (3.) dokival is erről konzultálni. Az első észre se vette hogy mi a bibi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!