20 év alatti lány hogy lehet olyan bátor hogy gyereket vállal?
Fb-on láttam pár napja hogy egy lány akivel egy általános iskolába jártam terhes. 19 éves, nemsokára szül. A barátja képek alapján nem tűnik túl megbízhatónak, meg eleve ennyi idősen az emberek többsége alkalmatlan szülőnek. Hogy lehet ilyen bátor a lány hogy gyereket vállal/vagy nem veteti el?
Én 23 vagyok, de ha a barátnőm terhes lenne, biztos kétségbe esnék, ennyi idősen is még.
#20 ahhoz hogy valaki kapjon hitelt úgy hogy nem 90éves korig törleszt, és nem a fizu min.50%a megy a banknak, annak bizony előbb dolgozni kell.
Igen nekünk is van képzeld 80 ezer ft havonta, de magas az összbevételünk ezért nem kapunk idegbajt rajta. Semmi baj a hitellel, ha az ésszel van felvéve és mondjuk úgy testhezálló.
Na most megnézem aki 18-19 éves az mennyi önrészt tudna beletenni egy ingatlanba, ha egyáltalán egy bank szóba áll vele.
Nem tud egy 18-19 éves, ez tény.
De a szülői segítség miért az ördögtől való?
Nem az, ha van. Es ha ők sem tudnak segíteni, akkor mi lesz?
Nyilván mindenki a saját életéböl tud kiindulni, azt ismeri. Én most a B verziót vázoltam, ami azért elég gyakori.
"20 év alatti lány hogy lehet olyan bátor hogy gyereket vállal?"
Úgy, hogy van segítsége.
Ha nem lenne, akkor valószínűleg menne abortuszra, mint sokan mások.
De ez nem függ össze azzal, hogy jó vagy rossz szülő egy 19 éves.
22es, persze, vállaljon a tini a szülők pénzére, arra számolva hogy majd a szülők pénzelik az unokát is, az nem számít ha a szülők esetleg picit fellélegezhetnének a gyerekük után, mind anyagilag mind szociálisan.
Úgy dönteni a terhességről hogy elvárják hogy majd a szülő álljon mindent, otthon lakjanak, de meg nem kérdezik mi a véleménye, az egyik leg undorítóbb dolog.
#26 ne kezdj el szalmabábozni.
Senki nem írja, hogy mindnekinek ez kötelező.
Ha a szülő támogatni tudja és akarja is a gyereket, csinálja. Szomszédomban a kiscsaj még egyetemen másod éves és babával van már. Szülei mellett lakik abba a házba, amit neki vettek. 3 gyerekes csok, diák hitel kimaxolva annyi támogatást felett, amit csak lehet a 3 gyerek után járó amnestiás hitelekből. Az anyja amúgy is háztartásbeli, örül, hogy van kivel foglalkoznia.
Ilyen is van.
Nem arról szól a story, hogy terheli a szülőket. A szülők támogatják.
Van ilyen.
Nem körülötted forog a világ.
Az ab másrésztről a saját döntése. Ha akarja megtartja, ha akarja nem. SKH. SŐT!
A vallás tiltja az abot. A kultúra és a maradi/konzervatív/hagyományőrző életmód szintén.
A pasi nem támogatja? Jön majd a gyerek tartás. Így is a magyarok 25-30%a elvált legalább 1x, ez a kultúra része.
Veszprémi, mélyen vallásos , szuper narancssárga fideszes, hagyományőrző szaktársam első gyerek után vált el. Pedig ott volt ház, 4 kérek, 2 állás, szokásos maszlag. 23 éves kiscsaj meg most anyjával lakik. Na bumm.
A család akkor is segít, ha nem jár érte like, vagy gyakoris % szerzés, mert nem ezt nézi, hanem van egy olyan kötelék, ami ezt segíti, hogy ilyenkor is tudjanak erőt meríteni és összetartani.
Az, hogy nekem pl olyan a kapcsolatom a szülőkkel, hogy ha egy szalma szálat kéne megmondaniuk 1000 ember életéért cserébe, akkor se tennék meg, az őket jellemzi. Nem. Mindenkinek ilyenek a szülei.
Aztán lehet, hogy 20- éves kiscsaj véletlenül került ide, de lehet, tudatosan.
Pletyka, hogy háta mögött kibeszéljük, de bunkóság, hogy csak egy felé nézőpontba kényszeríted bele és nem is próbálsz más nézőpontokat keresni, mi lehet mögötte.
Az meg nem gyakoris szint, hogy személyesen beszélsz vele és ha tudod támogatod... Olyan gyakoris még nem láttam (személyes kétely).
29es, szövegértésből egyes. Azt írtam az a szemétség ha a szülei háta mögött dönt arról hogy megtartja a gyereket és csak akkor nyögi be hogy terhes mikor már nincs más választás csak a megtartás, de azt elvárja hogy a szülők támogassák, ha tetszik nekik ha nem.
Az más kérdés ha a szülők önszántukból támogatják a gyereket, aki ad nekik döntési lehetőséget vállalják-e ezt a segítést vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!