Egyszer volt egy nagyon rossz álmom, amiben valaki hasbavert terhesen. Ilyen esetben mi történne a babával?
Azért védi jól a magzatvíz. De rosszabb esetben megsérülhet a magzatburok, levállhat a méhlepény, beindulhat a szülés, stb. De a magzat halálával is végződhet az egész, közvetlenűl az ütés miatt is, de a fentebb említett dolgok következménye képpen is.
Amúgy nekem 20. hét körül ráesett egy doboz a hasamra, amiben egy tv szekrény volt, szóval nem volt könnyű, de szerencsére nem lett belőle semmi baj. :)
9 hónapos terhesen elestem az utcán: kifordult a bokám, és feldőltem, mint a sózsák.
Az ijedtségen kívül nem éreztem semmi gondot, de bementem a kórházba. Kicsit hezitáltam, hogy mit szólnak majd, ha egyszer nem érzek gondot...
De ott, amint meghallották, hogy elestem, magától értetődőnek vették, hogy bementem, egyből ctg-re tettek meg minden... Nem volt probléma szerencsére.
De az esésnél és a rúgásnál megtörténhet sok dolog.
A magzatvíz persze védi a picit, tehát nem elsősorban közvetlen sérüléstől kell tartani (pl. hogy eltörik a csontja), inkább közvetett módon árthat neki, ami persze ugyanúgy rendkívül súlyos, akár végzetes lehet:
megreped a magzatburok, koraszülés, esetleg leszakad a méhlepény, azaz onnantól a magzat nem kap sem oxigént, sem tápanyagot stb.
Brrr... Belegondolni is rossz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!