Hasznosak valamennyire azok a kremek, amiket a terhessegi csikok kialakulasanak megelozesere arulnak? Vagy kidobott penz?
Szia. Ez tiszta genetika, nekem az orvosom mondta. Ha hajlamos vagy rá, úgyis kijön. Persze jó kenni, mert viszketni fog, ahogy nől, meg kiszárad, de nem kell megvenni a méregdrága krémeket. Én popsikenőcsöt használtam, és összesen kb. két csíkom van.
A 27 hetes kismaminak üzenem, nekem sem volt még akkor, nekem a 37-ik héten jött ki, sajnos van akinek az utolsó pár hétben jön csak ki, még ne nyugodjon meg.
Mindenkinek boldog babavárást! 40 hetes kismama.
Szia!
Én is kenem magam a hatodik hónap óta, szerintem teljesen alkati kérdés. Szinte az egész testemet kenem, de a mellem, combom, sőt a dagadástól a bokámon is megrepedt a bőr, viszont a hasamon egyáltalán nem. Biztos ott más típusú, ami ennek az igénybevételnek jobban ellenáll. Amúgy én több mindent kipróbáltam, de igazából a striák elleni kencék sem jobbak, mint egy sima babaolaj, vagy testápoló.
Azt azért nem mondanám, hogy teljesen felesleges kenegetni, de drága krémekre én sem költöttem. Az tény, hogy akár ha egy sima testápolót, vagy olajat használsz, már akkor is teszel valamit az ügy érdekében, lelkileg ez megnyugtató, meg akárhogy is nézzük: ha száraz a bőr, akkor nagyobb eséllyel fog repedni, vagy viszketni. Egyébként a legtöbb csíkokra való krém E-vitaminos, vagy kakaóvajas, tehát ha ilyet találsz sima testápolóban, vagy olajban olcsón, az is teljesen jó.
Ugyanakkor meg: ha valaki hajlamos rá, akkor csücsülhet egész nap krémben, akkor is csíkosodhat, csak valószínűleg szolidabban.
Én a 40. hétben vagyok, nem is álmodtam arról, hogy megúszom csíkok nélkül, ugyanis a tinédzserkori gyors nyúlásomnak köszönhetően már eleve szét volt repedve a felkarom és a hasamon is volt néhány csík. Igaz, halványodtak az azóta eltelt tíz évben, alig látszanak, de a hajlam bennem van, pedig sportoltam és túlsúlyom sem volt. Szóval ez sem számít.
A pocakom hatalmas, a bőröm rengeteget nyúlott, a 62 cm-es derekamból 125-ös lett erre a hétre, szóval szó szerint kétszer akkora vagyok, de eddig még nem látok magamon újabb csíkokat. Sima kakaóvajas, E-vitaminos testápolót használtam. De ez még nem jelent semmit, még mindig számítok a csíkokra, ugyanis egyik napról a másikra szét lehet repedni, illetve a barátnőmnél például csak akkor látszottak a csíkok, amikor megszült és másnapra összeesett a pocakja. Konkrétan köldökig berepedezett a szülést követő egy napban, holott pocakoson nem látszott rajta semmi.
Úgyhogy a 26 hetes és 32 hetes kismaminak teljes jó szándékkal csak annyit mondok, hogy ilyen kijelentések után mormoljanak el egy rövid imát annak az érdekében, hogy ez így is maradjon, mert saját példámból kiindulva nem a második trimeszter végéig nő igazán a has és nyúlik a bőr, nagyon meg fognak döbbenni, hogy az elkövetkezendő 14, illetve 8 hétben milyen drasztikus változások lesznek deréktájon hétről-hétre és akkor jön el csak igazán a bőr próbája. Legalábbis én még most, a kiírt dátum előtt néhány nappal sem merem kijelenteni, hogy megúsztam a csíkokat, majd szülés után ha a hasam kezd visszahúzódni, illetve a tejem belövellt és esetleg még akkor is stria mentes vagyok, nah, majd akkor lélegezhetünk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!