Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdtétek megvenni a...

Mikor kezdtétek megvenni a dolgokat a Picinek?

Figyelt kérdés

Úgyértem ruha,bútor meg minden.Én babonából nem merem még elkezdeni de már kellene apránként összeszedni a dolgokat.Nem újakat veszek úgysem de olyan jó dolgokat látni hogy lehet hogy később nem lesz.

17hetes kismami

2010. aug. 2. 16:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
SZiA! Mi elvesztettük az első picit, de azóta is vettem ezt-azt, ami jó áron volt és kár lenne érte. A szekrényben várja a kisbabánkat, aki talán nemsokára megfogan! SZerintem a babonának ehhez semmi köze. Nem a babona alakítja az életünket, hanem mi magunk! Vásárolj bátran és élvezd a picit a pociban! Ne foglalkozz azzal, hogy 100 évvel ezelőtt nagymamáink miben hittek, sokminden változott azóta, az pedig csak egy szokás, hiedelem! :)) Élvezd minden percét!
2010. aug. 2. 20:39
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy babonából vagy sem, de én elég későn kezdtem el vásárolgatni.

27.héten vettük meg a babakocsit, mert akkor volt nagybörze és nagykeráron árulták.

De a többi cuccot, beleértve ruhát, légzésfigyelőt, ágyat, stb, mind a 35.hét után vettünk meg. (Én dolgoztam a 35.hétig, addig időm sem volt semmire.)

Most a másodiknál már vásároltam pár dolgot, 29 hetes vagyok, már vettem mellszívót, ruhákat, törölközőt, stb, de most több időm van, és már nem vagyok olyan tanácstalan mint az elsőnél. Most pontosan jól tudom mire van szükségem és mire nincs, így nem kell "tökölni" gondolkodni.

Ha babonából nem mersz még vásárolni, akkor legalább havonta tegyél félre pénzt, hogy ne minden egyszerre kerüljön sokba :)

Jó babavárást.

2010. aug. 2. 20:40
 13/21 anonim ***** válasza:
folyamatosan vettünk apróságokat,de igazándiből 32 hetesen vettünk meg egyszerre mindent.vettünk volna előbb is de mi megvártuk az adóvisszatérítést és abból vettünk meg mindent.
2010. aug. 2. 21:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Én a 25.héttől kezdtem el vásárolni a picinek, előtte feleslegesnek tartottam, nem is akartuk elkapkodni, mostanra meg már mondhatni mindent meg is vettünk, egy két apróság hiányzik, de még mindig annyi idő van mindenre :)

30h km

2010. aug. 2. 21:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi a bútorokkal kezdtük, az volt egyben a legtöbb, de azt megvették a szüleim ajiba az első unokának :) olyan 16 hetes voltam amikor elkezdtünk vásárolgatni, és szépen lassan minden hónapban valami nagyobb dolgot -légzésfigyelő, sterilizáló ilyesmik-, így gyakorlatilag hogy nem egy összegben adtaunk ki annyi pénzt fel sem tűnt a dolog. Rucikat csak a 18. heti uh után kezdtünk vásárolgatni -amikor kiderült h kék cuccok kellenek:)- Olyan 30 hetes lehettem amikor már minden ami szükséges megvolt.... utána már csak ilyen "cukiságokat" vásárolgattunk :)
2010. aug. 2. 21:41
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia,

En 27 hetes vagyok es nem sokmindent vettunk meg a babonak. Inkabb kaptuk a dolgokat. Most kezdtem el kidobalni azokat amik itt vannak 100 eve es valami nem stimmel rajtuk a szamomra.

Egyedul babakocsit veszunk ujat. Ruhacskakat vettem kb. 24 hetesen, azokat is egy jotekonysagi kiarusitason. Fogalmam sincs, mit kellene vennem az Aprosagnak.

Kaptunk bolcsot - vadi ujat - tehat meg nem gorcsolok a babaagyon. Szoptatos hintafotelt es pelenkazo szekrenyt.

Most vettem 2 hasznalt teli babakocsiba rakhato zsakot 1/3 aron es 10 kulonbozo tipusu nadragpelenka szabasmintakat.

Kaptunk takarokat es egy kedves baratnom kuldott nekem textil pelenkakat, elokeket es fagyasztoba rakhato tejeszacsikat...remelem lesz tejem...

Apjuk hozott haza babahordozot vadi ujat... itt anelkul ki sem adjak a babat a korhazbol...

Szerintem ha latsz valamit ami tetszik, vedd meg nyugodtan.

Mi nem vagyunk babonasok. Inkabb anyum az, aki fel mert az elso babankat elvesztettuk.

2010. aug. 2. 23:12
 17/21 anonim ***** válasza:

25 hetes vagyok,de még csak egy édi cumit vettünk,annak jeléül,hogy velünk maradt a pici(mert volt ám para:( )

Most augusztusban a sulira kell vásárolnunka másik 2 lányomnak,de szeptemberttől,mikor kb:30 hetes leszek meg jöhet a picúr.

Én úgy gondolom felesleges elkapkodni a vásárlást,akciók folyamatosan lesznek.Én sem veszek mindenből újat,hiszen egy -kettőre kinövi.

2010. aug. 3. 08:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Nálunk akadt egy kis fenn akadás a lakással, így mikor a kicsi született csak a kapott ruhácskák(tényleg pár darab 56os ruhácskák, body és napozó, szegény így is néha majd meggyulladt:S, textilpelus 3db, meg 2törcsi) a kis-kád, meg a babakocsi volt meg. Nem tudtuk volna hová tenni a többi cuccot. Az íróasztalon volt egy pokróc azon pelenkáztam, körülötte a piperecuccok, pelus.

A mózesben aludt este meg nappal pár órát, meg velünk, a kórházi bőröndömben voltak a ruhái szépen összehajtogatva az asztal alatt, a kiskád a fogas mögött. Icipici szobánk volt, jó, hogy elfértünk. Két nappal, hogy költözni tudtunk szépen megrendeltük a bútorokat, magunknak is, neki is. Akkora kellett vásárolni rá igazán ruhákat is, addig is voltak erős színes játékai, de azóta "halmozódtak" fel csak, mint játszószőnyeg, bébitaxi, építők, labdák, plüsik stb.

Ha lett volna helyünk akkor már a 20.hétre minden meglett volna, így szegénykém két hónapig azt sem tudta mi az a kiságy:S:(

2010. aug. 3. 08:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell a babonaval foglalkozni, en ugy vagyok vele hogy inkabb pozitivan allok hozza a dolgokhoz es nem azzal traktalom magam, hogy jaj meg nem szabad mert elmehet a baba. Nem. A baba meg fog maradni, egeszseges es semmi baja. 13 hetesen vettem az elso kis pokrocot, babakocsiba takarot meg egy torolkozo szettet. (le volt arazva) :)

Most vagyok 15 hetes, es akarhanyszor megyunk vasarolni, mindig veszek egy-egy zacsko pelenkat is, kulonbozo meretben, attol fugg mi hogy van learazva. Igy majd nem kell azon aggodnom hogy nincs itthon pelus es rohanni kell a boltba tel kellos kozepen a babaval. Na meg inkabb most veszem meg amig dolgozom es jelentosen tobb penzunk van.

De ahogy elottem is irtak, mindenki ugy csinalja ahogy erzi. :)

2010. aug. 3. 10:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia

Mi babakocsit vettünk,hordozoval+mozessel használtan,mert jó áron volt ,szép állapotban.Meg két hete 4db bodyt mert az apukája beizgult:)Cumisüvegem és aventes melegitöm van itthon.Egy használt etetöszéket kaptam.Ruhák lesznek majd,tesoméktol,bár ott lányok vannak:)Igazábol amit minél elöbb szeretnék egy kombiágy.Akkor lennék nyugodt ha az meglenne.A többit szép apránként,mert most nincs rá keret.Addig is gyüjtögetünk:)

25h km

2010. aug. 3. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!