Félig nyers húst kóstoltam, lehet belőle baj?
Figyelt kérdés
20. hétben vagyok, marhahúst készítettem ebédre, magas tűzön 15 perc után megkóstoltam, hogy tudjam, mikor vegyem ki, mert lében akartam tovább főzni. Persze rágós volt a hús. Aztán mikor a hús már a lében volt, ott is megkóstoltam egy két kockát, hogy mikor lesz jó. Aztán jutott eszembe hogy hoppá. Szerintetek lehet ebből baja a babának?2020. júl. 9. 19:55
1/11 A kérdező kommentje:
"Magas tűzön 15 perc sütés után"
2020. júl. 9. 19:55
4/11 A kérdező kommentje:
Miért más fajta hústól igen? Mi a különbség?
2020. júl. 10. 06:15
5/11 anonim válasza:
Mert a csirke szalmonellát, a sertés parazitákat terjeszt. A marha nem, legalábbis normál esetben, nem hiába fogyasztják nyersen ( tatár beafsteak pl.)
6/11 anonim válasza:
5-os,a marhaban meg szivacsos agyvellogyulladas lehet... :/
8/11 anonim válasza:
A marhát alapból biztonságos(abb) nyersen is fogyasztani, 15 perc után meg hacsak nem óriási darabokban volt, már valószínű hogy valamiféle hőkezelésen átesett... Kutyabajod nem lesz.
A prionbetegség meg Magyarországon extrém ritka (és NEM fertőzés révén betegszenek meg) - no meg azon a főzés nem segítne.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2020. júl. 12. 09:58
10/11 anonim válasza:
8-as azert evente akadt eset. Szornyu betegseg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!