Én veszem félvállról a terhességet?
Figyelt kérdés
Barátnőm terhessége és enyém között 5 hét van. Ő még az elején van, 11 hetes. Megértem valamilyen szinten, mert nehezen jött össze nekik, de a minap tökre kiakadt rám, hogy porszívózok, felmosok, takarítok itthon. Mer hogy ugye hasból kell, illetve hajolni sem szabad.Ja és ablakot pucolni is tervezek hamarosan. Férjem dolgozik, így ha a boltba megyek is én hozom a vállamon a szövet táskát, gyalogolok a 3. emeletre,kb 2 kg súly. Felelőtlen lennék? Természetesen az első hónapban én is óvatosabb voltam,de azért ez már túlzás, nem? Állítólag az orvosa tiltotta le+a sexről is, pedig nem volt vérzése, semmi,a doki már kb 70 éves. Az én dokinőm nem mondott semmit, a placenta slis jó helyen van. Ha érzem, hogy feszül a hasam vagy bármi, leülök pihenni, de így is hiányzik a munka, a mozgás, így kismama tornát is be akarnám iktatni. Rosszul csinálom? Első baba nekünk is..2020. jún. 4. 14:36
21/29 anonim válasza:
Kerdezo,
Te tisztaban vagy vele hogy egy ev probalkozas az semmi ?
Tudod hogy van aki 10evet var ra?
22/29 anonim válasza:
Nekem a nodoki mondta,h ne furodjek kadban,csak zuhany,mas meg siman furdik vegig. En is nagyon kimeltem magam. A hajolgatas meg porszivozas a legrosszabb,azt hanyagold tenyleg.
23/29 anonim válasza:
22 en is végig furodtem. Csak már akkor nem mikor elment a nyakdugo. Persze en azt mondom, ha valakinek problémás a terhessége, vagy megnyugtatja, hogy nem fürdik, akkor tegyen úgy. De logikusan az otthoni tiszta kádban a szervezetem által 30 éve szokott hőmérsékletű vízben mi baj érhetett volna egy problémamentes terhességet? En amúgy még hullám medencében is voltam, pedig lehet ez már tényleg felelőtlenség, de úgy voltam vele, egy gyerek, ha meg akar születni, meg fog. Meg amúgy baleset nem is ott ért, hanem simán csak mikor szálltam ki a kocsiból akkor estem egy hatalmasat. Ez már 9 hós terhesen volt, meg még a legelején a munkahelyemen a takarító néni felmosott és ott területem el a folyosón. Azért tényleg egy nem veszélyeztetett terhességnek ilyen dolgokat ki kell bírnia.
24/29 A kérdező kommentje:
21 es:én tisztában vagyok vele, igen. De barátnőm már 3 hónap után kétségbe esett, ő ilyen típus, annyira vágyott a babára. Én mondtam neki, hogy lazuljon le, így is lett, s összejött. De attól még megértem. Talán én vagyok vakmerőbb. De úgy vagyok vele, hogy mivel nem dolgozhatok a szakmámban terhesen legalább itthon csináljak valami hasznosat, mert bele őrülök. Most már ahogy feloldották a korlátozásokat jobb lesz,kimozdulunk végre.
2020. jún. 5. 17:29
25/29 anonim válasza:
Es ha a baratnodnek lesz meg egy gyereke, esetleg akkor eppen 1,5 2eves? Nem emeli majd fel? Nem latja el? Mert pihennie kell?
En 38hetes terhesen jet ski-ztem amennyit csak volt idom.
Viszonylag konnyen szultem termeszetes uton egy 4kg os 52centis gyereket.
Gazoltam takaritottam. Minden masnap pihentem.
Senki sem tiltott semmitol.
En ereztem mi a hatar.
26/29 anonim válasza:
Valószínűleg túlparázza..én a 12. Hétig veszélyeztetett terhes voltam , gyógyszert is szedtem és a szextől is eltiltottak , viszont dolgoztam tovább és végeztem mindennapi teendőimet , odafigyelve! Attól ,hogy terhes az ember nem áll meg az élet. Sok nő kihasználja ezt a hekyzetet és kisuolgáltatja magát...Én amúgyis nehezen viselem ,ha helyettem más akarja elvégezni a dolgokat. 37. Hetes terhes vagyok , a mai napig dolgozok ( és nem irodai munka ) aktív vagyok egésznap , itthon főzök ,mosok, takarítok stb. A baba pedig makk egészséges.
27/29 A kérdező kommentje:
25-ös:épp nekem is ez volt a válaszom rá, mert pont a volt osztálytársunk a 2.babáját várja egy 1,5 éves mellett. Mindig emelgeti, ellátja stb. Azt válaszolta, az más, mert muszáj. Hát muszáj, de még ráadásul a csaj vérezgetett is az elején, progi pótlás kellett, de hál isten rendben vannak,ő aztán nem parázik. Mindegy is, csinálja mindenki saját belátása szerint. Ha érzem, hogy sok lesz, lepihenek én is. Tegnap egy családi bulin 6 óra után feladtam, mert a farcsontom nem bírta az ülést, hiába járkáltam már, haza kellett jönnünk...
2020. jún. 7. 08:17
28/29 anonim válasza:
Kérdező. Mondjuk vérezgetés mellett a 1,5 evest ha muszáj ha nem, NEM emlegetjük. Mert az már tényleg felelőtlenség. Mákja volt az ismerősömnek, legyen hálás.
29/29 A kérdező kommentje:
Hát igen, vérzéskor már azért én is nagyon óvatos lennék...
2020. jún. 7. 13:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!