Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én veszem félvállról a terhess...

Én veszem félvállról a terhességet?

Figyelt kérdés
Barátnőm terhessége és enyém között 5 hét van. Ő még az elején van, 11 hetes. Megértem valamilyen szinten, mert nehezen jött össze nekik, de a minap tökre kiakadt rám, hogy porszívózok, felmosok, takarítok itthon. Mer hogy ugye hasból kell, illetve hajolni sem szabad.Ja és ablakot pucolni is tervezek hamarosan. Férjem dolgozik, így ha a boltba megyek is én hozom a vállamon a szövet táskát, gyalogolok a 3. emeletre,kb 2 kg súly. Felelőtlen lennék? Természetesen az első hónapban én is óvatosabb voltam,de azért ez már túlzás, nem? Állítólag az orvosa tiltotta le+a sexről is, pedig nem volt vérzése, semmi,a doki már kb 70 éves. Az én dokinőm nem mondott semmit, a placenta slis jó helyen van. Ha érzem, hogy feszül a hasam vagy bármi, leülök pihenni, de így is hiányzik a munka, a mozgás, így kismama tornát is be akarnám iktatni. Rosszul csinálom? Első baba nekünk is..
2020. jún. 4. 14:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%
Az első terhességemnél, ami amúgy is nehezen jött össze, én is nagyon óvatos voltam. De most úgy néz ki, jön a kistesó és most teljesen máshol állok a dolgokhoz. Ráadásul itt van a majdnem másfél éves lányom, akivel azért elég sok teendő van.
2020. jún. 4. 15:45
 12/29 anonim ***** válasza:
74%
Ha úgy érzed, hogy bírsz mindent és jól esik akkor csináld bátran. Főleg ha nem vagy veszélyeztetett terhes. Sokan aktívan sportolnak is. Első terhességem alkalmával én is mindent csináltam, mert hogy bírom, sokat gyalogoltam, szatyrot cipeltem. Ikrek voltak. Végül sajnos koraszülés lett és nem is maradtak velünk. Most, hogy újra babát várok azért sokkal sokkal óvatosabb vagyok. Persze a házimunkát megcsinálom, de pl nehezebb dolgokat nem igazán emelgetek és akármennyire is hiányzik a mozgást is lekorlátoztam. Inkább pihenek. Mindenki máshogy viseli a terhességet. Lehet a barátnődnek sok már amit csinálsz...esetleg veszélyeztetve van. Ha neked jól esik akkor csinálj bármit, de azért vigyázz magadra 😊
2020. jún. 4. 16:02
 13/29 anonim ***** válasza:
85%
28evesen szultem az elsot, most 38evesen fogom a harmadikat. Valahogy az elsonel es a masodiknal sem ereztem h baj lehet, rohangaltam osszevissza szules elott es utan, most ennek a harmadiknak valahogy nagyobb a tetje, nyilvan nem fetrengek jobbra-balra de keteselyes helyzetekbe nem megyek bele es nem emelgetem a (30kilos) gyerekeimet sem, sot most mar megkerem a ferjem h vmit rakjon arrebb helyettem. Senki sem csinalja rosszul, csak maskepp. A hazimunka nekem sem az a kategoria amitol kimelem magam, max egyszerre kevesebbet csinalok, vagy leulok ha huzodik, feszul.
2020. jún. 4. 16:16
 14/29 anonim ***** válasza:
58%

Nem vagy felelőtlen. Sőt az a jó, ha minél aktívabb maradsz. Már ha nem indolokja semmi a pihenést, kímélést.

Ő meg nem tudom miért azzal foglalkozik amit te csinálsz. A te tested. Majd te tudod. Valószínű majd a gyereknevelésben is mindig okosabb lesz

2020. jún. 4. 16:49
 15/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Félreértés ne essék, nem a barátnőm jöttem ide kritizálni, csak ő volt rám kiakadva, hogy én ezeket nem tudom. Minden rendben velük, de nyár óta most jött nekik össze, így óvatos. Nem veszélyeztetett ő sem, de a dokija letiltotta mégis a sex-ről, felmosás, porszívózás és hajolás, illetve 1 kg t emelhet csak. Ezeket ő mondta nekem. Az én orvosom ezekről egy szót sem mondott, ezért sem értem ezt most. Dokija válogatja ezek szerint. Én is úgy gondolom, ha nincs gond ez nem betegség, csak állapot. Ma már én is éreztem, hogy kicsit feszült lent a hasamnál, így azóta pihi van :)
2020. jún. 4. 17:19
 16/29 anonim ***** válasza:
30%

Mindenki máshogy éli meg a terhességét, minden mást! Szerintem ultra gáz, hogy kibeszélteted a barátnődet, hogy mekkora marha már, mert veled ellentétben nem pucol ablakot terhesen.

Eléggé unatkozhatsz, szerintem két dzsuválás között keress valami hasznosat amivel nem másokat fikázol a hátuk mögött 🤷🏼‍♀️

2020. jún. 5. 06:00
 17/29 anonim ***** válasza:
76%

A te kedves baratnod akkor is mondogatta ezeket neked, amikor o meg nem tudta, hogy terhes es csak te voltal?

Vagy azota lett ilyen felhatalmazott amiota terhes?

Utalom az olyat, hogy ha valaki terhes rogton tud mindent.

Nekem ment erre ra baratsagom.

Nagyon joba voltunk, o elobb szult fel evvel.

Minden alkalommal mindenben beleszolt, kioktatott hogy fogjam a sajat gyerekem, mit vegyek mit ne.

Nekunk is igy kezdotott es az lett a vege, hogy masrol nem beszelt csak, hogy o mit hogy csinalna, mit rontok el...

Azota csak koszonunk egymasnak...!

2020. jún. 5. 08:59
 18/29 anonim ***** válasza:
74%

17-es, en most terhes vagyok es nekem is van egy ilyen baratnom. Es az a durva, hogy regen nem volt ilyen. O is terhes most ismet (neki mar van egy). Olyan fura, hogy vannak akik tokre megvaltoznak a hormonoktol.

Kerdezo: egy csomoan nem tudtak ertelmezni a kerdesed de ne aggodj nekem elsore sikerult 🤣 Teged cseszeget a baratnod es elbizonytalanodtal. Mivel nekem is egy ilyen hasonlo vermersekletu barinom van most ezert az en taktikam az hogy bologatok kb es minel kevesebbet keresem, elkerulom. A ferjem is mar csak rohog rajta, hogy menekulok de megerti teljesen. O se erti mi van vele 🤣 aki azt irta, hogy kibeszeli a baratnojet meg ilyen hulyesegek (egy nevtelen forumon!) Szerintem magara ismert 😅 tuti hogy o is megkapta mar, hogy bele okoskodik masok dolgaba. Ilyen miss okoskak sokan lesznek terhesen, de erdekes hogy elotte utana visszaall minden hala az egnek.

2020. jún. 5. 10:04
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

18 Nem biztos sajnos hogy visszaáll. Én is azt hittem aztán addig bírtam csak elviselni míg el nem kezdtük a hozzátáplálást. Pár nap különbséggel szültünk. Amúgy is mindenbe okos volt a kezdetektől (pl minek ciciztetem annyit. Jelzem neki elapadt a teje nekem meg nem). Na ők 4 hósan kezdték a hozzátáplálást mi 6. Az ő gyereke jó evő a kezdetektől. Az enyém nem. 10 hósan sikerült étkezést kiváltani. Na szó.i szó mindig mondta h ezt adjak neki meg azt. Meg így etessem. Meg tegyek cukrot az ételbe. Nem tudta felfogni, hogy engem nem zavar, hogy nem eszik mennyiséget és ezért nem fogom cukorral tömni. Na itt valahol történt az hogy többet nem válaszoltam ha írt és nem is kersetem

A lényeg az hogy szülés után is baromi okos tud lenni az ilyen

2020. jún. 5. 10:26
 20/29 A kérdező kommentje:

16-os: Ha van gyereked, a szövegértelmezős feladatokat inkább majd hagyd a párodra, kérlek..Nem is arról beszélsz, amiről kéne, így értelmetlen a kommented is.

A barátnőm még mindig megértem, majdnem 1 évig próbálkoztak, én el sem mertem neki mondani először, hogy teherbe estem, mert nem akartam bántani. De aztán lebuktam, mert mindig kitértem a neked megjött már kérdések alól. Aztán 1x csak felhívott videó chaten és elmondta, hogy várandós. Én elsírtam magam örömömben, annyira szorítottam nekik. Közel is lakunk, így csinálhatunk programokat majd stb, nem akarom, hogy megromoljon a barátságunk. Pusztán arra voltam kíváncsi, hogy nekem kellene e viszafognom magam pl. ne emeljem meg a felmosó vödröt, ne hajoljak, ne legyen orgazmusom. Valóban összezavarodtam, mert az ő dokija olyanokat mondott, amit az enyém meg sem említett nekem...Én is féltem a babát, így eldöntöttem, hogy szívhang figyelőt veszek,s lassítok picit, de a házimunkát meg kell csinálni, mi külön élünk a szüleinktől, ők nem.

2020. jún. 5. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!