Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én veszem félvállról a terhess...

Én veszem félvállról a terhességet?

Figyelt kérdés
Barátnőm terhessége és enyém között 5 hét van. Ő még az elején van, 11 hetes. Megértem valamilyen szinten, mert nehezen jött össze nekik, de a minap tökre kiakadt rám, hogy porszívózok, felmosok, takarítok itthon. Mer hogy ugye hasból kell, illetve hajolni sem szabad.Ja és ablakot pucolni is tervezek hamarosan. Férjem dolgozik, így ha a boltba megyek is én hozom a vállamon a szövet táskát, gyalogolok a 3. emeletre,kb 2 kg súly. Felelőtlen lennék? Természetesen az első hónapban én is óvatosabb voltam,de azért ez már túlzás, nem? Állítólag az orvosa tiltotta le+a sexről is, pedig nem volt vérzése, semmi,a doki már kb 70 éves. Az én dokinőm nem mondott semmit, a placenta slis jó helyen van. Ha érzem, hogy feszül a hasam vagy bármi, leülök pihenni, de így is hiányzik a munka, a mozgás, így kismama tornát is be akarnám iktatni. Rosszul csinálom? Első baba nekünk is..
2020. jún. 4. 14:36
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem csinálod rosszul, de ő sem. Most jó?

Nehezen jött össze, jogában áll úgy kímélni magát, ahogy akarja. Ha elmegy a gyereke, netán oda adod a tiéteket? Akkor törődj magaddal. ;)

2020. jún. 4. 14:39
 2/29 anonim ***** válasza:
95%

Különbözőek vagyunk, különbözően reagálunk helyzetekre, viselkedünk egy-egy szituációban. Nincs ezzel gond. Nehezen lett várandós, nyilván félti a terhességet, próbálja magát kímélni. Te azt érzed, hogy minden megy flottul, jól érzed magad, ő pedig úgy érzi magát jól, ha kevesebbet vállal.

Szerintem rendben van ez így. Boldog babavárást!

2020. jún. 4. 14:43
 3/29 anonim ***** válasza:
50%

Nekem a te hozzáállásod szimpatikusabb. Manapság az emberek szinte betegségnek tekintik a terhességet. Nőgyógyászaton volt, hogy még nem is látszott UH-n a terhesség, de adjak javaslatot táppénzre, mert megterhelő a munkája. Mikor megkérdeztem, hogy mégis mi az, közölte, hogy telefonos ügyfélszolgálatnál dolgozik...

Persze, ha valakinek panasza van, vérzése vagy akármi, akkor nyilván ne dolgozzon, de ez a "9 hónapig mindenki szolgáljon ki, én meg fekszem az ágyban" szerintem kicsit erős. Régen a földekről mentek be az asszonyok szülni kb....

2020. jún. 4. 14:48
 4/29 anonim ***** válasza:
78%

Nem csinálod rosszul, de terhesség és terhesség között van különbség, ráadásul, ha nehezen jött nekik össze, akkor nyilván nagyon fél, nehogy baja legyen.

Nekem a fiammal 8 évvel ezelőtt teljesen problémamentes terhességem volt, könnyen összejött, simán tudtam is csinálni mindent. Most 26 hetes vagyok a kislányommal, nehezebben is jött össze (de még nem vészesen), 15. hétig hánytam, majd elkezdtem vérezgetni, kiderült, mélyen tapad a lepény, szextilalom, magnézium, pihenés. Akartam én is tornázni, hát az ugye így elmaradt, bizony sokszor a porszívózás, takarítás sem jött össze, bár azért próbáltam apránként megcsinálni mindent. Cipelni egyáltalán nem enged a férjem. Már kb. 2 hónapja megszűnt a vérezgetés, feljebb ment a lepény, viszont itt fáj, ott fáj, a gyerek állandóan a húgyhólyagommal focizik, egyszóval sokkal nehezebb, mint 8 éve. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én sem gondoltam az elsőnél, hogy ennyire "terhes" is lehet a várandósság, lehet, hogy ő is nehezebben viseli.

Jól csinálod te is, ha nincs problémád (azért tényleg vigyázz magadra, csak ésszel), de ha ő úgy érzi biztonságban magukat, hogy nem takarít, nem cipel, akkor csinálja úgy, az sem rosszabb.

2020. jún. 4. 14:49
 5/29 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Ha a terhesseg nincs veszélyeztetve nem kell nagyon kímélőbe kapcsolni, de mindenkinek más a szervezete. En is emelgettem a keresztlányom terhesen meg sportoltam stb. A barátnőm ugyanezektől elvetélt. Ráadásul nem is kis terhességet, mert már. 20. hét körül járt. Rossz helyen volt a placenta, amit a mai napig nem értünk, hogy nem látták a dokik és miért nem ítélték őt fekvésre de már mindegy is.
2020. jún. 4. 14:49
 6/29 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem mind a ketten foglalkozzatok csak magatokkal, a babátokkal, és ne egymással.

Ha Neked jó, hogy aktív maradsz, akkor hajrá. Én is ilyen voltam, 39+5 naposan szültem, de még aznap is pörögtem. Ha nem indokolja semmi, csak így tovább.

De fogadjuk el, nem mindenki ilyen. Ha a barátnőd nyugodtabb, ha a lehető legjobban kíméli magát, tegye azt. 🤷🏻‍♀️

2020. jún. 4. 14:50
 7/29 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagy felelőtlen, ha fáradt vagy leülsz. Én kérdeztem a dokit, hogy mennyit emelhetek terhesen, és mondta hogy erre nincs egy pontos súly, ha feszül a hasam akkor már inkább ne emeljék, ennyi. Az hogy félti a saját babáját teljesen rendben van, de azt már nem értem, hogy azon hogy te mit csinálsz miért akad fent. A te dolgod, a te Felelősséged. Te elfogadod hogy ő óvatosabb, ő neki pedig azt kell hogy aktívabb vagy. Én 35 hetes terhes vagyok és mellette van egy egy évesem, mondanom se kell, hogy nem nagyon ücsörgök mellette. És teljesen egészséges a babám, ha elfáradok pihenek, és majd később folytatom amit akartam. :)
2020. jún. 4. 14:53
 8/29 anonim ***** válasza:
72%

Akkor rosszul lenne,ha az én sztorimat meghallaná. 38 hetesen hatalmas nagy hassal hóban toltam ki az elakadt autómat éjszaka a semmi közepén,térerő sem volt. 1 órát kínlódtam vele és így is örültem,hogy sikerült. Azt hittem ott szülök meg,de nem volt más választásom. Nem tudtam segítséget kérni. Semmi bajunk már lassan 2 éves nagylány és úgy kellett kivenni a pocakból a 42. héten,mert sehogy sem akart kibújni. Emellett kismamatornáztam, simán segítettem a férjemnek a kinti kerti munkákban, hatalmasakat sz*xeltünk. Mindent megcsináltam itthon.Nem is volt gond.

Na de ez az első terhességem volt...a 2. alig jött össze,ott vérezgettem,semmi szex egy 5kg-os macskaalmot nem mertem megemelni. Agyi keringési zavarom lett stb stb. Biztosan tudja,hogy mit miért csinál. Nincs 2 egyforma terhesség ugyanannál a nőnél sem. Sokat vártak rá érthető, hogy ennyire aggódik.

2020. jún. 4. 15:01
 9/29 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam kedves egyes, hogy ő rosszzul csinálja, mint írtam is, még a kritikus korszakban van. Jogában áll, az ő teste. De ő akadt ki rám, s nem fordítva, ezért kérdeztem egy magamra vonatkozó kérdést, hogy én vagyok vajon felelőtlen? Én is szinte túléltem 1 hónapig, fekvés volt és brutál rosszullétek. De most, hogy jobban vagyok vissza akartam térni az aktívabb élethez. Azt hittem ilyenkor már lehet, nekem is első terhesség, ezért kérdezek tapasztaltabbakat, nem kell a garnieres szöveg. Nem az érdekel, ahogy ő él, hanem hogy én lehetnék e óvatosabb. Köszönöm a válaszokat. Talán az ablak pucoláshoz hívok majd segítséget, a férjem meg majd a függönyöket felrakja nekem, köszönöm...
2020. jún. 4. 15:03
 10/29 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2020. jún. 4. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!