Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik, hogy valaki 3 gyereke...

Létezik, hogy valaki 3 gyereket szült, de sosem érezte nehéznek a terhességet?

Figyelt kérdés
Egy háromgyerekes ismerősöm kommentjét láttam, hogy "én hármat szültem, de sosem volt semmi bajom, nem volt nehéz, nem is tudom értelmezni, másnak mi baja van". Szerintetek ez vagánykodás vagy lehetséges? Nekem első baba és bármikor szülhetek, de kb. úgy szakadok szét és nem volt ez a 9 hónap leányálom egyáltalán
2020. máj. 31. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd rá. Ha nem fogja fel, hogy mindenkinek más és más lefolyású a terhessége, azzal csak magát minősíti. Biztos ő nem is hányt, nem volt rosszul, nem fájt semmi, mindent meg tudott enni, vagy tudom is én, de attól még sokan vannak, akikne 2 falat kaja nem megy be, az is rögtön kijön...

Nekem is eddig teljesen jó, félidőnél tartok, csak reggelente volt egy ideig rosszullét, akkor az a pár korty víz kijött, amit ébredés után ittam, és utána tök jól voltam, már ez is elmúlt. Ettől függetlenül tudom jól, hogy mennyire sokféle lehet egy terhesség, és csak örülök neki, hogy ennyivel megúsztam, nem hitetlenkedek egy pillanatig sem, ha valakinek sokkal rosszabb, vagy nehezen viseli. Nem egyszerű időszak ez, de megéri.

2020. máj. 31. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Előfordulhat. Én első gyerekkel nem tudtam, mi az a keményedés. Okosan bólogattam, amikor a többiek panaszkodtak rá. :)

De összességében mindhárom terhességem problémamentes volt.

Vagy pl szülés után 5 nappal, mikor végre hazaengedtek, összeütöttem valami 10 perces főtt kaját magamnak, a barátnőm meg sikoltozott, hogy meghalok. Kiderült, hogy ő szülés után 2 hétig felkelni sem tud az ágyból.

Szóval nem vagyunk egyformák. Bár mondjuk a nem tudom értelmezni, mi bajuk van rész nem utal túl nagy empátiára.

2020. máj. 31. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyum is azt mondta, hogy az első 3 terhessége meg se kottyant neki. Mondjuk fiatal volt, huszonéves, gondolom ezért is. A negyediket viszont nagyon megsínylette, végig rosszul volt, vékonyabb volt szülés előtt pár nappal mint valaha. Ekkor 42 éves volt, rengeteg krónikus betegséggel, valószínűleg ezek miatt nem viselte jól.
2020. máj. 31. 15:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó neki, hogy sosem volt semmi baja, irigylem az ilyeneket.

Nekem az első terhességem sem ment zökkenőmentesen.

1,5 hónapig kórházban feküdtem, mert vizesedtem, faros volt a babám, a nyakán kétszer volt rajta a köldökzsinór.

Második babámmal egy hétig feküdtem a kórházba. Magas volt a vérnyomásom, kevesebb volt a magzatvíz és fájdalmas volt amikor mozgott a pici. Szerencsémre volt egy orvos, akinek említettem a fájdalmas magzatmozgást és rögtön indította a szülést, mert tudta, hogy baj van (amit persze az osztályvezető főorvos nem vett komolyan és baj is lehetett volna.)

Szülésnél burkot repesztett, épphogy volt magzatvíz.

Kényszertartásban volt már a babám, el volt lilulva mindene. Ha akkor nem szülesztenek meg, a második gyerekem nem is élne.

Harmadik babámmal állandóan alacsony volt a vernyomásom, a pulzus magas volt. Aztán jött a terhességi cukorbetegség. Folyamatosan magas volt a cukrom diéta mellett is, igy kevesebbet ettem, mint ami elő volt írva, emiatt keton volt a vizeletemben, éhezett a szervezetem. Inzulint nem adtak. A méhlepény idő előtt 2/3 fokban érett volt, az nstn nagyon magas volt a babám szivhangja, naponta jártam nstre és könyörögtem szó szerint az orvosnak, hogy szülesszen meg, de hiába. Azt mondta még várjunk.

Szerencsére a betöltött 37.héten beindult a szülés és gyorsan megszületett a babám.

Csak a légzésével voltak problémák, így tovább kellett bent maradunk, mint normál esetben.

Azóta szerencsére minden rendben vele.

Szóval jó azoknal, akiknek minden rendben zajlik.

Én szerettem várandós lenni, de végig rettegtem az összes terhességemet.

2020. máj. 31. 16:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Négy gyereket szültem. Az első háromnál soha nem volt semmi bajom, teljesen eseménytelen terhességeim voltak. A negyedik kicsit nehezebb volt, a 7. honapotol állandoan keményedett a hasam. Akkor nagyon aggodtam, hogy minden rendben legyen. Nyár volt, kánikula, erősen vizesedtem is. Végül ezzel a terhességemmel sem lett baj, a 39. héten szültem a lányomat. Szoval igen, lehetséges. Más kérdés, hogy az ember ilyesmivel nem kérkedik, nem dicsekszik, főleg, ha a másiknak nem annyira örömteli ez az időszak különböző egészségügyi

problémák miatt.

2020. máj. 31. 16:47
 6/12 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is 4 gyerekem van, egyikkel sem volt semmilyen tünetem. Nem szédültem, nem volt hányingerem, nem keményedtem, nem véreztem, kaptam levegőt, költöztem, lépcsőztem, mozogtam. Imádom ezt az állapotot. 😊
2020. máj. 31. 17:22
 7/12 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ez sokban függ a felfogástól is. Én úgy érzem, hogy nem nehéz egyáltalán a várandósságom, sőt, kifejezetten könnyűnek és eseménytelennek tartom, pedig volt itt 14. hétig mindennapos hányás és egész napos émelygés, étvágytalanság, terhességi cukorbetegség, állandó hát és derékfájás, folyamatos keményedés a 16. héttől kb, és még csak most tartok a 32. héten, szóval ki tudja. De cserébe nincsenek olyan problémáim, amiket a #4 válaszoló írt, a lányom egészséges, nem vizesedek, nincs magas vérnyomásom, nem volt soha vérezgetés, probléma a méhlepénnyel stb. Szóval lehet ezt így is nézni.
2020. máj. 31. 17:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

3db problema mentes terhesseg.

Sem rosszullet se kemenyedes se mas nem volt. 🙂

Anyam szinten hasonlo terhessegeget tud maga mogott csak o 4et

2020. máj. 31. 17:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
4 gyermekem van, második terhességem hármas ikres volt. De semmi különösebb panaszom nem jelentkezett, derekam se fájt, hányás se volt, tényleg könnyű terhességek voltak. De simán elhiszem, hogy másnak panasza van, nehéz stb. Minden test, minden terhesség más. Nekem pl a császár utáni felépülés pokoli volt. Hiába mozogtam sokat, mégis szörnyű volt. Elhiszem, hogy másnak könnyű nekem 1 hétig minden felállás rettentetes fájdalommal, légszomjjal, szédüléssel stb járt. Kb egy hónap és egy újabb műtét után mondtam azt, hogy elfogadható a helyzet .
2020. máj. 31. 17:31
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Minden ember más szerintem. 1.terhességem alatt anyum állandóan mondogatta, hogy mit panaszkodok, ne hisztizek ő 9 hónapos terhesen hagymát ültetett meg taliga betont tologatott stb... Mígnem 30.héten elkezdett nyílni a méhszájam, 33 héttől szülésig kórházban voltam... Akkor hitte el, hogy nem hisztizek hanem tényleg baj van... Most 2.terhességem alatt komolyabban vesz, sokat viszi el a kislányom, hogy tudjak pihenni.
2020. máj. 31. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!