Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és e cigaretta?

Terhesség és e cigaretta?

Figyelt kérdés
A napokban kiderült, hogy várandós vagyok. Nagy dohányos voltam. 20-30 szál is elment egy nap. Azóta lecsökkentettem jócskán. 4-6 szálra. De tudom még ez is sok. Ezért érdekelne olyanok véleménye akik az e cigit akár a nikotin menteset választották a terhességük alatt. Abban bíztam hogyha terhes leszek majd nem fogom kívánni, de sajna nem így lett. Kérlek osszátok meg velem a tapasztalaitokat. Köszönöm 🙂 És aki szuper ősanya stb.. és le akar oltani az görgessen tovább ha nem tetszik neki a kérdés....

2020. máj. 22. 19:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Ugyan nem én, de 2 ismerősöm/rokonom is erre váltott. Egészséges gyerekük lett, ám olvastam, hogy ezek is baromi károsak. Ki tudja mit tesznek ezekbe a kis löttyökbe. Nekem undorító a pöfékelő kismama,sajnálom. Nyilván baromi nehéz egy függöségről leszokni, de nekem sok erős cigis ismerősöm letette, szinte egyik napról a másikra. Millió dolog, komplikáció lehet terhesség alatt:fertőzések, kromoszóma rendellenességek, vérzés, toxo plazmosis etc. A tudat, hogy még én is valamivel veszélyeztessem a babát..tudatosan..Szokták mondani, a gyerekvállalás lemondásokkal jár...kezd ezzel!
2020. máj. 22. 19:43
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Persze, hogy kívánod. Egyik napról a másikra nehéz letenni teljesen. Ha nincs bűntudatod akkor cigizz. Itt hiába kérdezed attól még nem egyszerűbb. Senki nem írja le itt nyíltan, hogy cigizik,hiába név nélkül írná.

Te életed ezt neked kell eldönteni.

2020. máj. 22. 20:20
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

Az a baj, hogy az e-cigi még gyerekcipőben jár, nincs róla elég információ, így igazából nem lehet tudni mit okoz.

A rendes cigiről tudjuk, hogy mit okozhat. Ez sem biztos, sok dohányzó szül egészséges gyereket, de egy nagy lutri.

Orvosok alternatívaként a viszonylag új icos cigit javasolják, bár nem kismamáknak, egyéb betegségekkel rendelkezőktől hallottam.

Ami biztos, mindhárom dolog nagyban növeli a kockázatot.

2020. máj. 23. 07:15
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Ocsem 1honapig vakarozott, jart mindenfele orvoshoz, etelallergia vizsgalatok, mire kiderult h a kiuteseit az e-cigi folyadek okozta.
2020. máj. 23. 09:04
 5/14 anonim ***** válasza:
37%
Ismerősöm nagy dohányos...jelenleg babát vár. Azt mondta neki az orvos, hogy kevesebbet árt a magzatnak ha heti 1-2 szál cigit elszív, mint az ha megvonja magától és akkor jönnek az elvonási tünetek, a stressz, a sóvárgás... Ezért ő néha néha elszív 1-2 szálat...
2020. máj. 23. 09:51
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem vagyok ősanya, de aki a saját gyereke egészsége érdekében nem tudja 9 hónapra letenni a cigit, az ennél fontosabb dolgokról sem fog tudni majd lemondani, következésképpen nem való szülőnek. Lehet lepontozni. :)
2020. máj. 23. 10:52
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

En most a kerdes hatasara megneztem par videot h hogyan hat a cigifust a magzatra, nonstop piszkalja az arcat a baba, grimaszol, probalja elhessegetni magatol a fustot.

Altalanossagban pedig: koraszulest okozhat, szuletesi suly kisebb, a mehlepeny hamarabb oregszik, tapanyagellatas rosszabb. A fust izu anyatej keseru. Aki csecsemoje arcaba nem fujna direktbe soha fustot, ugy nem kellene ezt a magzata arcaval, tudejevel sem tenni.

Raadasul eselyesebb h asztmas lesz a gyerek, amivel nem csak o fog szivni hanem az anya is.

Ha ezek egyike sem gondolkoztat el azon hogy a tested jelenleg valaki masnak a "keltetoje" es az egesz immunrendszerenek, egeszsegessegenek a kezdopontja, tekintettel arra h az e-cigi gyerekcipoben jar es ki tudja mit tartalmaz, csokkentsd a rendes cigidet minimalisra.

2020. máj. 23. 11:43
 8/14 anonim ***** válasza:
50%

Szia, hát az a baj, hogy most nagyon beszűkültek a nikotinos e-cigi vásárlási lehetőségek, mert 21-ével betiltottak mindent, ami ízesített cigi, és ez vonatkozik az e-cigi cigifüst ízesítésére is. Szóval most elvileg csak nikotinmentest lehet venni, de az is eléggé le van korlátozva szerintem, nézz utána mindenképpen, hogy mik vannak.

És hát igen, próbáld teljesen lerakni... de szerintem ezt te is tudod.

2020. máj. 23. 13:27
 9/14 anonim ***** válasza:
35%
7es!itt senki nem vitatja a cigaretta káros hatásait, de azért hülyeségeket ne írj már... hogy a magzat hesegeti a füstöt... Istenem...
2020. máj. 23. 14:08
 10/14 anonim ***** válasza:
34%
2020. máj. 23. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!