Ugye ez nem mehen beluli retardacio?
Vasarnap toltottem a 24.hetet a harmadik babammal. Ma voltam orvosnal, akit nagyon jo dokinak tartok, megbizom benne.
Szoval inkabb tapasztalatokra lennek kivancsi valaki volt e hasonlo esetben. A mai meresek alapjan minden megfelelo a babanal csak a haskorfogatat merte kissebbnek, aztmondta nem annyival ami aggodalomra adna okot. De azert en nyilvan aggodok... jart valaki hasonloan? Sajnos pontos mereseket nemtudok irni mert a kiskonyvemet nyilvan ma otthagytam nala veletlenul....
Koszonom, ha elolvastad es valaszolsz
Most attól jobb lesz ha leírom, hogy nálunk is így kezdődött, kb 26 hetesen? Eleinte jött a "nem kell még aggódni", aztán "nem lesz egy óriás baba" végül a "fel kéne keresni a genetikust".
Így született meg végül 34 hétre 1380 grammal. Orvosi értelemben retardált baba, bár rendkívül utálom ezt a szót, mert a köznyelv egész másra használja.
Amúgy ma már másfél éves és a világon semmi baja.
Kedves utolsó!
Nagyon köszönöm, hogy írtál. Elég “rémisztő” ez a szó valóban. Kiderült ez mitől lehetett? Olvastam, hogy esetleg a méhlepény nem látja el jól a “feladatát”. Nekem ll.fokban érett már.
Nekem nagyon alacsony a vérnyomásom nemtudom ez változhat e?!
De gondolom azóta minden okés veletek is :)
És köszönöm a válaszod
Ez nem függ össze. Van elsődleges és másodlagos toxémia. Az első esetben a magas vérnyomás a terhesség alatt jön létre, második esetben pedig eleve vagy magas vérnyomása van a kismamának vagy egyéb problémája (szív, vese, hematológiai probléma)
Nekem semmi gondom nem volt, szintén alacsony vérnyomású voltam. Aztán egyik napról a másikra elszállt...
Igen, szerencsére minden rendben mindkettőnkkel. Egészséges fiú az első pillanattól kezdve, dévényre jártunk ugyan, de ez sok időre született babánál is szükséges.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd hogy ha esetleg mégis méhen belül lemarad valaki, akkor nem feltétlenül lesz tartós beteg. Épp a saját esetem miatt később sok más esetet is megismertem, és egy két kivételtől eltekintve mindenhol egészséges időben fejlődőek voltak a babák.
Szóval nyugi! A dokid sem izgul egyelőre, hidd el szólni fog ha baj van. És ha mégis lemarad az sok esetben csak annyit jelent hogy az első hónapokban lesz mit magára szednie...😊
Kedves utolsó!
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltàl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!