Volt már valaki közületek ilyen helyzetben? Ha igen, mi lett a vége? Sajnos a 32 hetes UH-on a babám BPD-je 2 héttel volt kisebb, mint a valós terhességi kora. Jelenleg 37+5 napos vagyok, de méretben folyamatos a lemaradás minden értéknél.
Sziasztok!
A 32.heti UH-ig nagyon szépen fejlődött a babám. A 32 hetes UH-on viszont a BPD-je 30 hetes méretnek felelt meg, az AC és FL 32 hetesnek. Aztán két hét múlva mentem kontrollra, akkor bár nőtt a babó, de a BPD ugyanúgy 2 héttel kisebb volt. Jelenleg 37+5 napos vagyok, a BPD 34, az Ac és FL pedig 35 hetes magzati méretnek felel meg, alig nőtt nost a 37.hétre valamit a babóm. 37+5 helyett összességében 35+5-nek felel meg a terhességi korom. Tehát a növekedés folyamatosan lassul. Áramlást néztek, az rendben van. Az Nst sem tökéletes, bár mozog a babám, de a szívhangja mozgásnál ma már csak 163 körül volt, nem
ment fel 170-180 közé, ahogy kellene, úgy mondták, elég monoton az nst. Holnap ismét minden vizsgálatot elvégeznek, de a doki szerint a héten meg kell, hogy szülesszen, mert bent már nem igazán fejlődik. A méhlepényem 2-es fokban érett. A dokim szerint nincs szó arról, hogy beteg lenne a baba, de ha sokáig várunk a szüléssel, akkor lehet baja a babának. Én viszont nagyon aggódom...még ha kicsi is a súlya, nem baj, csak egészséges legyen! Viszont aggódom, hogy nem vették észre korábban és mégisvan valami betegsége a babámnak. A szerveknél eltérés nincs. 12 hetes UH-on a tarkóredő és az orrcsont is megfelelő volt. 30 hetesen voltam 4D-n, ott is mindent rendben találtak....lehet hogy most tényleg nem jut elég táplálékhoz a 32.hét óta....de mégis ott van bennem a félsz, hogy beteg a babám. Volt már valaki ilyen helyzetben? Mi lett a vége?
Ne aggódj magad túl!
Szépen kiveszik és max két hét és mehettek haza de lehet annyi sem.
Már nem is koraszülött szép kis takaros a súlya az nem baj ha nem óriásbébi
Sajnos jó tanáccsal nem szolgálhatok, de követném a kérdést. És ha túl leszel a szülésen, akkor nagyon örülnék egy élménybeszámolónak.
Én még csak 28 hetes vagyok de az én babám is le van maradva. Neki a fejmérete jó, minden más egy héttel kisebb, és a haskörfogat meg kettővel. Már totál megrémített a dokim ezzel. Olvastam is sok ijesztő dolgot. Inkább le is álltam az olvasással.
De most már nálam is fokozott a figyelem. Két hetente megyek dokihoz. Remélem azért növekedés mutat majd, mert nagyon izgulok.
Drukkolok értetek és ahogy egy válaszoló írta is, 37 hétre megszületni már teljesen jó, tehát emiatt ne izgulj!
12.hettol mas utemben fejlodnek es hiznak.
Az en fiam neha 1 hettel nagyobb ,máskor 2 héttel kisebb volt.
37+6hetre szultem,35hetesnek epphogy megfelelt 2335 grammjával
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Nagyon hálás vagyok érte és valamelyest megnyugtattatok! 😊
Annak a válaszadónak üzenem, aki hasonló cipőben jár, hogy a héten mindenképp leírom mi lett a vége. Most csak annyit mondott a dokim, hogy ebben az esetben akkor ártunk a babának, ha bent hagyjuk, szóval az lesz a legjobb ha hanarabb beindítják a szülést és idekint szépen fog már fejlődni 😊 A héten eldől minden, holnap is megyek vizsgálatra és lehet már holnap megszülesztenek, de a héten mindenképp 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!