Volt már valaki hasonló helyzetben? Magzati retardáció
Kedves Kismamák, Anyukák!
Hátha valaki van/
Pontosan 32 hetes kismama vagyok ès tegnap voltam a dokimnál vizsgálaton. Elkeseredtem miután jobban belegondoltam mit is mondott.
Eddig a mèhlepèny miatt aggodalmaskodtam ami megközelítette a mèhszájat. Ez kissè javulni látszik. 3mm-el feljebb ment,így 15-20mm a távolság.
Viszont ami jobban aggaszt,hogy az egy hèttel ezelőtt törtènt kötelező genetikai UH-hoz kèpest kisebb mèreteket mèrt. A pocakmèret tuti kisebb lett ès mèg 1-2 értèk szintèn,így a becsült súly is persze. Megkötelítőleg 100g-al.A genetikai uh-t nem a dokim vègezte,de ugyanabban a kórházba ugyanazzal a géppel csinálták.
Utána olvastam,lehet nem kellett volna ès a magzati retardáció volt amit találtam, de azt is úgy,hogy a magzat lemaradása az átlagoshoz van nèzve,nem pedig a saját maga (korábban mèrt) mèretèhez kèpest. Remèlem nagyjából èrthetően fogalmaztam.
A doki persze nem rèmisztett semmivel annyit mondott jövőhèt pènteken vár vissza ellenőrzèsre,hogy meglássuk hogy fejlődik a baba, de èn addig ezen fogok őrlődni. Volt már valaki hasonló helyzetben,ha igen mi lett a vège? Előfordulhat szerintetek,hogy esetleg a genetikain elmèrtek nèhány mm-el pluszban nèhány méretet vagy ez lehetetlen?
Tegnap óta persze nèzegetem a pocak kèpeket ès mintha az is kisebb lenne....
Köszi a válaszaitokat!
Jo tanacs: ne olvasgass az interneten ilyeneket. Ha megszuletett a baba, akkor sem, mert a velt tunetei alapjan minimum valami sulyos, gyors lefolyasu, halalos betegsege lesz.
Ha aggodsz akkor menj el ujra az orvoshoz, de igy stresszelni semmi ertelme.
Ez még semmit nem jelent, ne aggódj.
A mérések se miliméter pontosak.
Képzeld el, hogy az én babámat hétfön 3100grammra becsülték, kedden megszültem 4180grammal.
Megpróbálok lenyugodni addig,ahogy csak tudok.remélem hamar elröppen ez a hét.
Köszönöm a válaszaitokat.
Nyugi, lehet csak elmértek, mert ha jól értem nem ugyanaz az ember, ugyanazzal a géppel csinálta a 2 vizsgálatot és csak 1 hét telt el.
Amúgy nekem is magzati retardacioval született a babám, 36.heten vették észre és 37.en született 2400g-al. Holnap lesz 6 hós és 6450g :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!