Van akinél magzati retardáció (méhen belüli növekedés elmaradás) állt fenn, és pici babája (2,5 kg alatti) született?
Figyelt kérdés
Kivizsgáltak? Kaptál valami féle kezelést?2016. okt. 11. 11:42
1/6 anonim válasza:
nekem csoffadtan született a gyerekem, de tudták, hogy a cukorbetegségem miatt, állítólag sok helyen nem is hagyják végighordani cukrosan :(
2/6 anonim válasza:
Barátnőmnek mindkét babája IU retardációval született, egyik 2450 grammos volt, rá egy évre jött a tesó 2300 grammal. A nagyot én úgy tudom, nem vizsgálták ki, semmiféle kezelést nem kapott. Nagyjából utolérte a kortársait testileg és szellemileg is. A kicsi még csak 4 hós, jelenleg őt sem vizsgálják még, de nem tudom, ez fog e változni. Múltkor voltam náluk, még mindig nagyon picike.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2. válaszoló! Azt nem tudod véletlenül, hogy a barátnődnek volt orvosa, vagy sztk-ba járt?
2016. okt. 11. 12:28
4/6 anonim válasza:
Enyém is intrauterin retardált volt, 2300 grmammal született a 36. héten (UH-n nézték, ott vették észre, hogy kisebb a korábbinál, és meg is császároztak). Két éves korára utolérte a kortársait, semmi problémája nem volt később (már 20 éves lassan...)
NEm vizsgáltak ki, nem kaptam semmit, de nem is akartam szülni később, hogy jelentősége legyen az oknak.
5/6 anonim válasza:
A barátnőm részben magánorvoshoz járt, részben SZTK-ba. Első babánál volt fogadott dokija, a másodiknál is meg fogadta az orvost, de mire az beért, az ügyeletes orvos már levezette a szülést.
6/6 anonim válasza:
Nekem mindkettő fiam az volt. Egyik 1760, a másik 2230 grammal született. Nem vizsgáltak ki, annyi volt, hogy a másodiknál jobban odafigyeltek, mert az elsőnél nem igazán sikerült, az ultrahangos doki, egy hanyag gyökér volt. Első gyerekem simán született, a második sürgősségi császárral, de nem volt gond. A kicsinél ugyanaz az hanyag gy. doki váltig állította, hogy nincs elmaradva. Hát, de el volt. Kezelést nem kaptam, koraszülött utógondozásra kellett járnunk a kicsivel egy évig, a naggyal még oda sem. A nagy már iskolás, a kicsi pedig óvodás, mindkettő egészséges, illetve a nagy allergiás, de nem hiszem, hogy van összefüggés a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!