Terhes vagyok, és depressziós, túljutok valaha?
Az a bajod, hogy unatkozol, nincs mit csinálnod. Te magad írod. Nem depressziós vagy, hanem egész nap csak tengesz-lengesz.
Nyilván könnyű azt mondani, hogy keress hobbit, de mást nem nagyon lehet mondani. Találj ki valami elfoglaltságot. Járj sportolni, jógára. Menj moziba napközben. Nem csak borozás meg dohányzás van a világon, este azok nélkül is ki lehet ülni a kertbe. Sőt, a kisbabával még jobb lesz kiülni.
Ez szerintem se depresszió, de nem vagyok szakértő. Hidd el ha a létfenntartásért kellene küzdened, ezek nem tűnnének problémáknak... Keress új élvezeteket, pl olvasás, kávézni is szabad, ha egészséges vagy, csak ne ess túlzásba, napi 200 mg a coffein limit. Esetleg tanulj valamit, a saját örömödre, keress valami csoportos hobbit, barátkozz össze másokkal stb. Ha nekem ennyi szabadidőm lenne, kinyílna a világ, neked meg épphogy bezárul. Én nap végén nagyhassal terhesen hazajövök az állómunkámból, és csak lerogyni van energiám, meg a szabadnapom is hasonlóan telik, kis takarítás, főzés, ügyintézés belefér. Ezzel szemben neked ott van minden nap minden perce, csinálhatnál amit akarsz, mert energiádnak kell legyen, és ezek szerint pénzednek is ha megengedhetitek ezt, akkor mire vársz?
Depressziósnak érzed magad, mert üres az életed, hát töltsd meg.
Teljesen átérzem, én is külföldön élek, nincsenek se barátaim, se rokonok, csak a férjem barátai és rokonai. Én is egyedül vittem végig a terhességem, szerencsére nyáron sokszor jöttek a barátok látogatóba, így hamar eltelt a nagy pocakos időszak. Illetve a papírjaimat intéztük ezzel is sok idő elment. A gyerekszoba volt az ami még egy kicsit lefoglalt. Amint megszületett úgy éreztem, hogy végre van értelme az életemnek. Vissza jött a kedvem, sütöttem, főztem, takarítottam, baba mellett több volt az energiám, engem egyszerűen feltöltött a vele való élet, pedig elötte én is úgy éreztem, hogy depressziós vagyok a bezártságtól.
Amit tudok ajánlani, hogy keress egy magyar társaságot a környékeden, esetleg aki szintén terhes vagy szült már, így közös témátok lenne és te is tudnál koncentrálni a babára és az érkezésére. Kezdj el tanulni valamit, akár kötögetést, diy dekorációk gyártása, ha nem beszéled a nyelvet akkor azt kezd el tanulni a kórházban szükség lesz rá, YouTube-on nagyon sok videó van a baba ellátásáról, elsősegélyről ezeket is jó ha az ember tudja.
Igen ismerős ezek a barátkozások, mindig engem kerestek meg, hogy osszam meg a tapasztalatomat az itteni szüléssel, terhes gondozással, aztán mikor felhoztam, hogy találkozzunk, akkor b,sztak vissza írni. Sajnos ez van, de biztos vagyok benne, hogy nem mindenki ilyen. Mondjuk azóta én se nyitok már magyarok felé.
Őszintén amit én még tudok ajánlani az a jóga, én YouTube videók segítségével kezdtem el, nagyon sokat segített fejben helyre állítani, ha lett volna óra a közelben akkor el is jártam volna, annak ellenére, hogy introvertált vagyok, világéletemben szorongtam, ha utcára kellett mennem, emberek közé, de a jóga sokat segített. Nem kell kifulladásig csinálni, mindennap annyiszor és ameddig jól esik. És ne gondolj rosszra, a negatívra. Az agykontrollt, meditációt is megpróbálnám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!