Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónapos terhes vagyok....

7 hónapos terhes vagyok. Ideges leszek, ha arra gondolok, hogy majd amikor már megszületik a pici, más is hozzá akar érni. Volt ezzel más is így?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni, hogy a páromon és anyukámon kívül másnak is odaadjam majd a kisbabát. Pedig nyilván lesz jelentkező, párom anyukája meg rokonok, de már előre félek ettől. El fog ez múlni vajon?
2010. júl. 22. 12:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én is 7 hós vagyok, én meg azon agyalok, hogy mi lesz anyósoméknál, mert bent a lakásba tartanak egy dög dög nagy németjuhászt......js és nincs mindig kézmosás....attól tarok meg fogom nekik mondai, hogy kutyás kézzel nincs gyerek, főleg míg pici, csak félek nehogy kiakadjanak.Amúgy az ismerősöknek meg simán meg fogom mondani, hogy ne fogdossák a kezét, főleg mikor abban az időben lesz, hogy folyton a szájába veszi...
2010. júl. 22. 14:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Én nyugodt szívvel odaadom a barátoknak, rokonoknak, is attól nem lesz baja! Hadd szokja a társaságot. Persze nem állandóan, de amikor meglátogatnak bennünket, miattam megfoghatják. Nem is értem, miért félnek ettől.
2010. júl. 22. 14:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem félek, egyszerűen akivel nem érzem elég szorosnak a kapcsolatomat, annak nem szívesen adnám a kezébe a gyermekemet. Tehát velem nagyon rosszul fognak járni az idegen bácsik, nénik, mert nem fogom engedni, hogy piszkálják a kisbabát utcán, stb. A rokonokhoz azért majd igyekszem alkalmazkodni...:)
2010. júl. 22. 14:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia, ez nekem is nagy problémám volt. Az első hónapban senkinek nem engedtem meg, hogy a kezébe vegye, de én még a nagyiknak sem, engem halálra idegesített, hogy egy maréknyi újszülöttnek belebeszélnek az arcába, meg cuppognak, meg amit el tudsz képzelni.

Ezután már engedtem, de szigorúan kézmosás után, és ha a BKV-s ruhájukhoz akarták fogni, egyből odatettem egy textilpelust, hogy ahhoz érjen a babám bőre.

Az arcára nem engedtem puszit adni senkinek! A legtöbb baci onnan jut be, hogy agyoncsókolgatják a babát.

Egyébként voltak akik megsértődtek, hogy miért nem puszilhatják meg, de nem igazán érdekelt.

Amúgy nem tartom vitrinben a gyerekemet, de vannak dolgok, amiktől rosszul vagyok (pl kézmosás, alapvető higiénia szerintem).

Egyébként nekem nem csak a bacik voltak az okai, hogy nem engedtem fogdosni, hanem lelki okai is voltak. Nekem egyszerűen fura volt, hogy 9 hónapig velem volt, utána ne vegye el tőlem senki! Nagyon nehéz volt elengednem a babámat, és nehéz volt feldolgozni, hogy ne legyen ideges, ha más is meg akarja fogni.

Ja és még valami, szerencsém van, mert a lányom utált ölben lenni, de még babakorában is, úgy képzeld el, kb 2-3 hónapos volt, és sírt ha ölbe vették, de amint letették, megnyugodott. Ez így maradt most is, nemigen van el ölben (csak az enyémben és a férjemében), 19 hónapos.

Összességében azt tudom tanácsolni, hogy tanuld meg elengedni a gyermekedet, de vannak dolgok, amik miatt szólhatsz: cipő le, kézmosás -- ha vendég jön, még a nagymamák is mossanak kezet!!! Mindenki!

2010. júl. 22. 16:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ha meg az utcán akartak idegenek benyúlni a babakocsiba, és megsimogatni a babámat, rájuk szóltam, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek :) Az erőszakosabbnak meg azt mondtam, hogy én se fogdosom az ő combjait.
2010. júl. 22. 16:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Még a család hagyján,de az utca embere?Utcán,megállóban,boltban,parkban,úton-útfélen idősek,gyerekek MINDENKI!fogdosni akarják szegény gyereket!Szlogenemmé válik lassan a mindent a szemnek,semmit a kéznek!:D Egyébként idővel megedződsz,és nem ugrasz mindenre(családtagok pl.),még később pedig a gyerek fog majd elhúzódni és nem hagyja magát:)
2010. júl. 22. 17:27
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a 2 utolsónak is!:) Igen, talán nekem is az a legfurcsább, hogy most csak velem van, és nemsokára velünk lesz. Igyekszem szoktatni magam a gondolathoz.
2010. júl. 22. 21:24
 18/19 anonim ***** válasza:
Van benne valami. Én úgy fogom megoldani, hogy most kaptunk kókuszbetétes pólyát.Ha jön valaki a családból megnézni, beleteszem a pólyába, és úgy adom a kezébe.A pólya merevít valamennyit, nem csuklik össze benne, és így ki tudom védeni, ha valaki nem jól tartja.Persze ezt csak addig , amíg nagyon pici.A kórházból rögtön hazahozzuk.Ha látni akarják a szüleim, anyósomék vagy a tesóm, jöjjenek ők.Én sehova nem viszek egy újszülöttet.De azért boldog-boldogtalant nem engedek be.Én is megértettem amikor a barátnőm babáját 3 hónaposan láthattam először.A tapizástól én is tartok egy picit.De ez is olyan , hogy nem mindenkitől venném zokon.Nem leszek szívbajos, meg fogom mondani ha úgy látom, hogy zavar valami.Persze burkoltan.Az utca embere pedig egy bunkó, ha csak úgy idegenként fogdossa.A barátnőm mesélte, hogy egy idegen nő a műkörmével csikizte a kislánya talpát a babakocsiban.Na az ilyet viszont nem fogom tűrni.De azzal én se értek egyet, hogy anyukádéknak mindent lehet, anyósnak meg semmit.Nekik is ugyanúgy unokájuk, ugyanúgy várták ők is.Nem szabad így felfogni.Anyósod is felnevelte a párod, nem először tart a kezében gyereket.És joga van hozzá.Az egyik ismerősöm szülei minden hétvégén jönnek baba látogatóba.A férje szülei pedig talán egyszer voltak, pedig már 9 hónapos a gyerek.Szerintem ez nem szép dolog.
2010. júl. 23. 11:53
 19/19 anonim ***** válasza:

14:03

azért a kutya-kézmosás dolog miatt nyugodtan lehet szólni, ez egyáltalán nem sértő. De most minek mosnának, a kutya tiszta, és nincs baba a lakásban.Nme kel tartogatni, akár már most mondhatod előre, nem fogják bánni.

Viszont volt egy válaszoló, aki nem szerette odaadni- és tesséK!! Sírós a babája, nem szerte ölben lenne!! Te ezt még elkerülheted, -mert ugyanis megérzik- míg megszületik, addig még szugerálhatod magadba, hogy az érintés jó, szeretjük az embereket, az idegenek jók, szeretik a babámat, tiszták és kívánatosak."

Mert ha sikerülne kicsit még enyhíteni, több embert befogadni az "érinthető" körbe, azzal a gyerekednek tennél jót.

Gondolj arra, hogy azok az emberek nemrég édes kicsi puha babák voltak, hogy jószagú a bőrük ma is, hoyg kedvesek, hogy az érintésükkel energiát adnak a babának - hogy így lesz kedves, barátságos, könnyen fog alkalmazkodni...

Oda kell adni , a szagokat is szoknia kell, meg a különböző fogásokat, érintéseket. Bizalomra kell szert tenni e, hoyg az emberek jók, és az érintés élvezetes. Mint a barátság. Ezt pici korban lehet megtanulni.

2010. júl. 23. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!