7 hónapos terhes vagyok. Ideges leszek, ha arra gondolok, hogy majd amikor már megszületik a pici, más is hozzá akar érni. Volt ezzel más is így?
Szia, ez nekem is nagy problémám volt. Az első hónapban senkinek nem engedtem meg, hogy a kezébe vegye, de én még a nagyiknak sem, engem halálra idegesített, hogy egy maréknyi újszülöttnek belebeszélnek az arcába, meg cuppognak, meg amit el tudsz képzelni.
Ezután már engedtem, de szigorúan kézmosás után, és ha a BKV-s ruhájukhoz akarták fogni, egyből odatettem egy textilpelust, hogy ahhoz érjen a babám bőre.
Az arcára nem engedtem puszit adni senkinek! A legtöbb baci onnan jut be, hogy agyoncsókolgatják a babát.
Egyébként voltak akik megsértődtek, hogy miért nem puszilhatják meg, de nem igazán érdekelt.
Amúgy nem tartom vitrinben a gyerekemet, de vannak dolgok, amiktől rosszul vagyok (pl kézmosás, alapvető higiénia szerintem).
Egyébként nekem nem csak a bacik voltak az okai, hogy nem engedtem fogdosni, hanem lelki okai is voltak. Nekem egyszerűen fura volt, hogy 9 hónapig velem volt, utána ne vegye el tőlem senki! Nagyon nehéz volt elengednem a babámat, és nehéz volt feldolgozni, hogy ne legyen ideges, ha más is meg akarja fogni.
Ja és még valami, szerencsém van, mert a lányom utált ölben lenni, de még babakorában is, úgy képzeld el, kb 2-3 hónapos volt, és sírt ha ölbe vették, de amint letették, megnyugodott. Ez így maradt most is, nemigen van el ölben (csak az enyémben és a férjemében), 19 hónapos.
Összességében azt tudom tanácsolni, hogy tanuld meg elengedni a gyermekedet, de vannak dolgok, amik miatt szólhatsz: cipő le, kézmosás -- ha vendég jön, még a nagymamák is mossanak kezet!!! Mindenki!
14:03
azért a kutya-kézmosás dolog miatt nyugodtan lehet szólni, ez egyáltalán nem sértő. De most minek mosnának, a kutya tiszta, és nincs baba a lakásban.Nme kel tartogatni, akár már most mondhatod előre, nem fogják bánni.
Viszont volt egy válaszoló, aki nem szerette odaadni- és tesséK!! Sírós a babája, nem szerte ölben lenne!! Te ezt még elkerülheted, -mert ugyanis megérzik- míg megszületik, addig még szugerálhatod magadba, hogy az érintés jó, szeretjük az embereket, az idegenek jók, szeretik a babámat, tiszták és kívánatosak."
Mert ha sikerülne kicsit még enyhíteni, több embert befogadni az "érinthető" körbe, azzal a gyerekednek tennél jót.
Gondolj arra, hogy azok az emberek nemrég édes kicsi puha babák voltak, hogy jószagú a bőrük ma is, hoyg kedvesek, hogy az érintésükkel energiát adnak a babának - hogy így lesz kedves, barátságos, könnyen fog alkalmazkodni...
Oda kell adni , a szagokat is szoknia kell, meg a különböző fogásokat, érintéseket. Bizalomra kell szert tenni e, hoyg az emberek jók, és az érintés élvezetes. Mint a barátság. Ezt pici korban lehet megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!