Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónapos terhes vagyok....

7 hónapos terhes vagyok. Ideges leszek, ha arra gondolok, hogy majd amikor már megszületik a pici, más is hozzá akar érni. Volt ezzel más is így?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni, hogy a páromon és anyukámon kívül másnak is odaadjam majd a kisbabát. Pedig nyilván lesz jelentkező, párom anyukája meg rokonok, de már előre félek ettől. El fog ez múlni vajon?
2010. júl. 22. 12:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
én csak 6 hetes vagyok de ugyan ez a dolog. család(saját) még oks.. de a párom anyja.. az apja neeeeeem
2010. júl. 22. 12:35
 2/19 anonim ***** válasza:

Én is így voltam és vagyok is, pedig már 4 hónapos a Kislányom.

Sajnos ezt magadban kell lerendezned. Oda kell adni a kicsit másnak is, mert ha nem az az ő kárára megy.

Anyós/rokonom mind ugyanúgy szeretik és várják Őt.

Ráadásul én egy picit flúgos is vagyok higénia terén.

Minden után kezet mosok (még egy csokis papír után is) főleg ha a Kicsikémhez nyúlok.

No például anyóséknál ez nem szokás.

Na meg a kedves ismerősök az utcán, akik csak úgy meglátnak és előszeretettel benyúlkálnak a babakocsiba.

Na az a kemény nagyon.

Én ezeket úgy védem ki, hogy ha nem látják gyors törlőkendőzés.

Hát nem lehet őket kalitkába zárni............

2010. júl. 22. 12:37
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Van egy régi íratlan szabály, hogy a gyereket 6 hetes koráig nem viszik ki az utcára és közösségbe, hivatkozz erre.

Én ezt nem tartottam be, de te legalább addig időt nyersz.

Füllenteni mindig lehet, most köhög a kicsi, most folyik az orra, az orvos azt mondta, hogy még ne jöjjenek a rokonok. Küldjél róla fotót és szereld le a többieket.

Teljesen érthető, hogy a saját gyerekedet nem akarod veszélynek kitenni.

4/19 anonim ***** válasza:
100%
nem zárhatod dobozba. A testi érintés jó dolog, örömet fog szerezni a gyermekednek, ha hozzáérnek. Miért akadályoznád ezt meg? Ha te irtózol az emberek érintésétől, akkor azzal fordulj pszichológushoz, és az idegességed is enyhülni fog.
 5/19 anonim ***** válasza:
Biztos lehetsz benne,hogy el múlik majd,mikor alig fogod várni,hogy jöjjön valaki és a terhet levegye a válladról,megkönnyebülés lesz,gondolok barátnő,barátokra(ők nyilván mások mint a közeli rokonok).Örülsz annak,és büszke leszel arra,hogy a te babádat mutathatod másoknak.Igy a kezükbe adod teljes szivvel.
 6/19 anonim ***** válasza:
Miben különbözik a te anyud az apja anyjától? Mindkettő a saját vére, saját vér szerinti nagyanyja, nagyapja, ugyan olyan a kicsinek. De nyugodtan add oda "idegeneknek" is, a kicsi a társadalom része lesz. Nem magadnak szülöd, a világra hozod!
2010. júl. 22. 12:39
 7/19 anonim ***** válasza:
A nagymama méhéből érkezett a párod, aki a gyermekedet nemzette, akit a méhedben hordassz. Húsa.Vére.
2010. júl. 22. 12:40
 8/19 anonim ***** válasza:

Biztos én is majd furcsán nézek másokra, akik megfogják a babát, de az jó a gyereknek. Sógornőm egyből a kezembe nyomta a picit és a kisfiú azóta is barátságos. Oda merte adni sokaknak. Nem burokban nőtt fel, és így szerintem jobban érzi magát, kedvesebb és nem is félős.

Mondjuk a higiénia nekem is fontos, arra majd figyelek.

2010. júl. 22. 12:42
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem csak én vagyok így ezzel. Igyekszem megbarátkozni a gondolattal, így lesz a legjobb mindenkinek. Persze eleinte tuti lesz 1-2 füllentés, hogy most miért ne jöjjenek:)
2010. júl. 22. 13:10
 10/19 anonim ***** válasza:

a 12:39 gondolom nekem szolt. h miben külömbözik?tudoid abba h volt náluk egyszer egy ismerősük egy kisbabával. pici volt még.olyan 5 hónapos körül.nagyon anyás volt csak az anya kezébe akart lenni és a lánynak megparancsolták hogy hagyja a szobába bőgni ne vegye fel.. .Milyne jogon? nekik ő snekije. az én gyerekemet nem fogom hagyni hogy hagyják bömbölni. én se tudnám hallgatni. totál gyerekkinzók. még jó hogy már nem vagyunk együtt a születendő gyermekem apjával. igy remélem oda se kell vinnem látogatni.

elég gáz családi beálitottságuk van.. igy a volt párom is eléggé gáz fogalma van arrol hogy család. 20 éves de ez a 2. gyereke. elözöt is eltiltották töle azért mert olyan amilyen. msotmár nekem is felnyilt a szemem.. hogy milyne is Ő. meg a családja!!!

2010. júl. 22. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!