Hol kell igényelni az egyszeri anyaságit? Mi kell hozzá? Gondolok itt formanyomtatványra? Hova kell beküldeni elvinni? Mennyi idő után kaptátok meg?
Az anyaságit és a családit szülés után intéztük egyszerre, ezt a MÁK-nál (Magyar Államkincstárnál) kell intézni. Ide is kellettek a személyes iratok: személyi, lakcímkártyák, Taj kártyák, anyakönyvi kivonat, anyaságihoz ezt is kérték: kórházi igazolás szülésről, terhes kiskönyv, igazolás, hogy megjelentél 4x terhesgondozáson.
Itt megnézheted mit, hol intézkedhetsz: [link]
Mi 1 hét alatt megkaptuk az anyaságit. S személyesen intézte a férjem, meghatalmazással. Elkértek tőle minden iratot és lefénymásolták maguknak.
Én az anyaságit postán igényeltem, az igénybejelentőt az Államkincstár honlapjáról letöltöttem. A szükséges mellékleteket (igazolványok, taj kártyák, igazolás a terhesgobdozásról) fénymásolva csatoltam hozzá. Pár héten belül utalták a pénzt.
A családi pótlékot interneten ügyfélkapu segítségével igényeltem az Államkincstár honlapján. Azt még hamarabb utalták!
Így megúsztam a sorbanállásokat, nem kellett sehol személyesen megjelennem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!