Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyha szülés előtt 3 hónapig...

Hogyha szülés előtt 3 hónapig munkanélkülin leszek előtte meg passzív táppénzen akkor megkapom a terheságyit, anyaságit, gyedet?

Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Az anyasági nem munkaviszonyfüggő, ha van igazolásod a dokitól, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson, akkor jár.

A passzív táppénz ideje beszámít, utána meg ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, így jár a tgyás. A gyed akkor fog járni, ha a tgyás lejárta után újra álláskeresési támogatást igényelsz, és annak ideje alatt igényled a gyedet.

Feltételezem, hogy a 365 biztosított napod meglesz (pontosabban 240 körül)

2010. okt. 28. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet rosszul tudom, de álláskereséséiről szerintem nem lehet passzív táppénzre menni.
2010. okt. 28. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocs, most látom, hogy a munkanélküli ELŐTT leszel passzívon.

Úgy már oké. :)

2010. okt. 28. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Ugyan ebben a helyzetben vagyok. Mindent ugyan úgy megkapsz, csak hát nem mindegy hogy a gyedbe a fizut vagy az álláskeresésit számítják.

27 hkm.

2010. okt. 30. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!