Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 hetes kismama vagyok....

14 hetes kismama vagyok. Eddig minden szép volt és jó, semmilyen rossz tünetem (hányás, hányinger) nem volt, de most megfáztam. Lázas vagyok és nem tudom, hogy mit csináljak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2007. dec. 11. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!
2007. dec. 11. 19:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam ebben a cipőben 10hetesen. A dokim azt mondta szedhetek paracetamol tartalmu lázcsillapítót mert az nem ártalmas kis mennyiségben. A láz viszont igen! Ezenkívül sok pihenés, rengeteg folyadék, citrom, méz! Gyógyulást kívánok! Nem lesz semmi baj! 18hetes kismama
2007. dec. 11. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem ugyanez volt, 16-17 hetesen lázas lettem, azt mondta a védőnőm, hogy napi 1,2 algopirint be lehet venni, de szigorúan 38 fok felett, alatta borogatás tea stb. Én is izgultam. Este 37.5 majd 38 majd 38,4 no akkor jött az algopirin, éjjel felkeltem kettőkor még mindig 38 fokos voltam, de nem vettem be több gyógyszert. Reggelre 37,5 körül lettem, majd nagyon lassan lement. Kb.2-3 napig tartott.

Szóval nyugi, nem lesz semmi baj.Inkább 1,2 algopirin mint láz napokig.

Jó babavárást.

2007. dec. 11. 19:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfáztál és lázas vagy , akkor irány az orvos! Én konkrétan még nem voltam olyen helyzetben, de a háziorvosom felhívta rá a figyelmemet,hogyha ilyen panaszaim lennének azonnal menjek el hozzá.

Jobbulást kívánok:20 hetes kismama

2007. dec. 11. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is mindenképp menj orvoshoz!!! Ha láz van akkor nem lehet játszani,csak Ő tud segíteni. Olyan gyógyszert szedjél csak be amit Ő ír fel,mert most a baba a fontos. De persze nem megijeszteni akarlak,mert bizos hogy így nem lesz baj. Mielöbbi gyógyulást kívánok! :)
2007. dec. 11. 19:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Menj orvoshoz és konzultálj vele. Az Algopirynt szokták engedni. Addig is sok forró te, takarózz be vastagon, izzadj, pihenj és igyál sok folyadékot.

Semmi baj nem lesz, nyugi:-)

2007. dec. 11. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy feküdj, pihenj, C vitamin és!!!!!!!Ami a legfontosabb hideg vizes borogatás, ülőfürdő. Gyógyszert ne vegyél be, csak, ha 38 fölé megy a hőd, de akkor is szerintem a koraterhességben paracetamol származékot szabad csak (ubophen, Panadol). A lényeg, hogy inkább hűtsd magad,a gyógyszerhez csak végső esetben nyúlj, de ha muszály, akkor tedd azt. a nagyon félsz, akkor hívd fel a legközelebbi kórházat, klinikát és kérdezd meg, vagy az orvosod főként. Én egy hete estem át ezen és csaka vizes fürdő levitte 38-ról 37,2-re, m ár jobban is vagyok. Minden nap megittam egy citromot is.

Jobbulást!!!

2007. dec. 13. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!