37. hetes kismama vagyok, vasam mindig 50-70 értéket mutatott a vérvételi leletben. De semmi bajom sincs, se szédülés-fejfájás-hányinger-heves szívdobogás nem volt. Ennek ellenére hétfőn be kell feküdnöm. Már félek, h mi lesz. Mi fog történik benn?
Valószinüleg FERRLECIT-et fogsz kapni intravénásan kétnaponta... velem is ezt tették - hasonló értékekkel birtam..-
ne félj bár amikor negyedszer se tudták beadni már elsirtam magam.
a folyamat úgy történik hogy mint a vérvételnél leültetnek de nem szoritják el a vénát és beszúrnak egy ún. szárnyas tűt a vénába leszivnak egy kevés vért és aztán elkezdik visszafecskendezni a vasszérummal együtt.
sajnos sokáig tart mert sürü és nagyon kell vigyázni mert ha mellémegy szövetelhalást okoz. csak doki adhatja be -elvileg - én csak elsőre kaptam dokitól aztán szülésznő adta be. ha megvan akkor általában szétmegy a végére a vénád a nővér gyorsan kihúzza a tűt és vattával el kell szoritani.
aztán várnak hogy beépüljön és hogy helyrejöjjenek a vénáid -nekem a végére szétment a bal kézfej, bal csukló oldalt, jobb kézfej, jobb csukló oldalt, jobb véna csak a bal vénám volt de azt nem találták és a szétdurrant vénából vettek vért hogy megnézzék mennyire ment fel a vasszintem ...
ez szülés elött két nappal volt de amikor egybefüggő fájásoknál bejött a szülésznő hogy szúr egy vénát mert oxitocint kapok mondtam neki hogy ha talál egy vénát én leszek a legboldogabb.. talált!!!
aztán kitolás után gyorsan abbahagyták az infúziót nehogy szétmenjen de a branül még benne a bal vénába. szülés után reggel jobb vénából vérvétel...
szerinted??? jobban fájt mint a szülés ...
nem azért irtam le hogy megijjesszelek de ez lesz valószinüleg veled is... bár kivánom hogy ne élj át ennyi fájdalmat.
Na szegény, ezután biztosan nem fog félni....:S
Nem törvényszerű, hogy Veled is így legyen kedves kérdező! Hidd el minden rendben lesz és már nem sok idő van hátra hogy a Kisbabád a karjaidban öleld!
Erre gondolj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!