Kismamák, nálatok hogy volt a cukorterhelés? Miket kell kerülni, ha magas lett az érték?
27 hetes kismama vagyok, tegnap voltam cukorterhelésen. Itthon megettem egy zsömlét, megittam 2 dl tejet, majd 1 óra múlva a kórházban levették a véremet. Az eredmény 6,1 lett, ami az orvos szerint pont határérték. Azt mondta, csökkentsem a szénhidrát bevitelt, ne egyek édességet.
Édességet nem is szoktam enni. Mire figyeljek akkor, miket kell ennem, és miket nem, hogy rendben legyek? Nem tudjátok mik az értékek, hogy mi lett volna a jó eredmény?
Köszönöm a segítséget!
Nem lehet mégegyszer kérni a vizsgálatot?
Kicsit nekem is furcsa így, hogy nem volt éhgyomri cukormérés, bár nekem is curos löttyött kellett innom, azután 2 órával vesznek vért, de ha jól tudom a zsölme-tejnél kicsit hamarabb, de ez a 6,1-es érték akkor teljesen jó. Az ismerősömnek 7,0 lett, na neki mondták, hogy hát ez határeset, kicsit figyeljen oda mit eszik!
Nem tudom, visszaolvassátok-e a kérdést, de vaklárma volt az egész. Összekevert valakivel a doki. Teljesen jó a 6,1 érték!
Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!