Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, nálatok hogy volt a...

Kismamák, nálatok hogy volt a cukorterhelés? Miket kell kerülni, ha magas lett az érték?

Figyelt kérdés

27 hetes kismama vagyok, tegnap voltam cukorterhelésen. Itthon megettem egy zsömlét, megittam 2 dl tejet, majd 1 óra múlva a kórházban levették a véremet. Az eredmény 6,1 lett, ami az orvos szerint pont határérték. Azt mondta, csökkentsem a szénhidrát bevitelt, ne egyek édességet.

Édességet nem is szoktam enni. Mire figyeljek akkor, miket kell ennem, és miket nem, hogy rendben legyek? Nem tudjátok mik az értékek, hogy mi lett volna a jó eredmény?

Köszönöm a segítséget!

2010. júl. 21. 10:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
mennyi volt az éhgyomri vércukorszinted? A 6,1 az egyáltalán nem magas....
2010. júl. 21. 10:40
 2/12 anonim ***** válasza:

1 óra múlva vettek vért? Azt meg hogy, amikor 2 óra múlva kellett volna nézni? Mert ha 1 óra után meg is nézik, akkor is kell 2 óra múlva is vért venni...

Nekem így volt: éhgyomorra levették a vért, meg kellett innom 75 gramm cukorral készült lötyit (máshol 1 zsömle, 2 dl tej van) és 2 óra múlva újra vért vettek. Az éhgyomri 3,4, a terheléses (2 órával későbbi) 5,4.

7,1-ig jó a terheléses cukor, de ez is eltérő a különböző helyeken...

2010. júl. 21. 10:54
 3/12 anonim ***** válasza:
amúgy túlsúlyos vagy? Mondhatta azért is a doki, hogy diétázzál... vagy ha vizesedsz.
2010. júl. 21. 10:55
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem volt éhgyomorra vérvétel. Az evés-iváshoz képest 1 óra múlt vérvétel, ennek lett az eredménye 6,1.

Egyáltalán nem vagyok túlsúlyos.

27 hetes vagyok, 174 cm, 65 kg.

2010. júl. 21. 10:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja és nem vizesedek!
2010. júl. 21. 10:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem már a 13.héten megcsinálták a terheléses cukor vizsgálatot tévedésből, és nekem is diétáznom kell. A 24. héten nekem is ilyen egy óra múlva mérős zsemlés tejes vizsgálatom lesz, úgyhogy ez normális. Ha az orvos ezt javasolta, akkor biztos tényleg figyelni kell.

Ilyenkor egyébként el szokták küldeni az embereket dietetikushoz, aki elmagyarázza hogy mit és mennyit lehet enni. Azt be kell állítanni hogy mennyi szénthidrátot ehetsz az egyes étkezések alatt. Igazából a lisztes, cukros ételeket kell kerülni többnyire, de a húsokon kívül szinte mindenben van szénhidrát, és így kell számmolgatni hogy mennyi fér bele. Kérj elérhetőséget az orvosodtól a dietetikushoz, vagy kérdezd ki az orvost hogy pontosan mennyi szénhirátot ehetsz, és mikor. Az ételek szénhidráttartalma meg fent van a neten. Ha beírod a google-ba akkor kiad egy csomó oldalt. Nekem egyébként 165 grammos diétám van, és úgy oszlik meg hogy

reggeli 35

tízórai 25

ebéd 55

uzsonna 25

vacsora 25

De neked biztos nem lesz ilyen szigorú, hisz határértéken vagy. Boldog babavárást

2010. júl. 21. 11:18
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

ne haragudj, de a dokid lehet félreértette a 6,1es értéket, lehet azt hitte hogy az az éhgyomri! A 6,1-es vércukor minden "nagykönyvben" TELJESEN NORMÁLIS terheléses cukorérték. Minden szénhidrát diétát tartani, ha jól működik az inzulin kiválasztásod??? Na nekem mind1, de én tuti nem hagynám ennyiben...

2010. júl. 21. 12:05
 8/12 anonim ***** válasza:

viszont ha kiderül, hogy mégis terhességi cukorbetegség, akkor olvasd el ezt: [link]

dietetikus magyarázza el, mi a teendő, és mintaétrendet is találsz

2010. júl. 21. 12:27
 9/12 A kérdező kommentje:

A dokim vette le a vért saját kezével, biztos nem keverte össze az értéket.

Én is úgy látom mindenhol, hogy normális az értékem.

Igazából nem is küldött el dietetikushoz, meg sehova, csak annyit mondott a 6,1-es érték után, hogy ne egyek édességet, és ne egyek annyi szénhidrátot.

Amúgy nem igazán értem, hogy miért, de mindegy.

Köszönöm az eddigi válaszokat!!!

2010. júl. 21. 13:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a dokid nem normális. Ez így nem normális orvosi vizsgálat. Én elmennék a helyedbe egy dietetikushoz, hogy nézze meg mi van, mert ez nem játék, de szerintem nincs igaza a dokidnak.
2010. júl. 28. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!