A feleségem bekattant a terhességtől és semmit nem mer csinálni?
Semmi oka rá! Még a családban sem volt vetélés soha, minden rokon egészséges! Az orvos is megmondta neki, hogy mindent csinálhat, semmi gond! Előtte edzeni járt, futott, biciklizett, autót vezetett. A terhesség óta szinte csak fekszik, nem csinál semmit. Bármit eszik, előtte a netet bújja hogy szabad-e ennie? Nem vezet, nem sportol. Mindenen aggódik. Ha mondom neki hogy menjünk el kicsit kocogni, akkor a fejemhez vágja hogy vetélés esetén én leszek a hibás! Még koffeinmentes kávét se mer inni. Teljesen bezárkózott!
Mi erre a megoldás? Hogyan lehetne segíteni neki? Elvittem magán nőgyógyászhoz is, de neki se hitt. Ott mindenre bólogatott meg mosolygott, aztán otthon már ugyanúgy csak lefeküdt a kanapéra! Már most aggódik hogy a környékbeli tüzijátékok és hangok miatt el fog vetélni. Előtte furmányosan megpróbált rávenni, hogy töltsük a szilvesztert a szülei mindentől távol lévő szőlőskertjében/házában. De eszembe se jutott, mert 2 óra oda az út, aztán 20 perc földúton rázkódás. Így akart titokban rávenni hogy minden zajtól távol töltsük az új évet.

A kocogás,futás nem ajánlott terhesen.Legalábbis anno az én orvosom(osztályvezető főorvos) azt mondta a rázkódással járó sportokat felejtsem el.Viszont alapvetően sportolni, sokat sétálni,tornázni szabad.
Hívd el sétálni, attól csak nem fél...Mindenesetre egy pszichológus is jó volna neki.
Nekem volt barátnőm olyan aki aktív volt, míg teherbe nem esett onnantól, hogy + lett a tesztje csak evett és feküdt.De ő legalább simán bevallotta, hogy jól esik tizen x év után nem azon aggódni, hogy hogy néz ki hanem élvezheti a kajálást, meg a henyélést.

Már most hízik pedig az volt a terv hogy szexi kismama lesz ami gyorsan visszanyeri az alakját. Ő hangoztatta állandóan, meg hogy mennyire utálja azokat akik elhagyják magukat.
A kocogás tényleg hülye ötlet volt, de valamit sportolhatna. Kismama tornát is tart egy barátnője, de oda se megy el “mert egy rossz mozdulatnál megsérül a méhe”. Amúgy kiderült hogy az anyja rémisztgette meg ezekkel.

Az a helyzet, hogy a mai világban sajnos mindennek utána tudsz nézni az interneten, csakhogy a kismama fórumokon általában azok írnak véleményt és választ, akikkel valami tragédia történt (spontán vetélés, genetikai betegség stb.). Saját tapasztalatból mondom, hogy igen is az ember akaratlanul is ezek miatt a kommentek miatt bepánikoltatja magát. Én a 13. Hétben vagyok és eddig csak stresszel telt a terhességem, mert beletelt egy időbe mire rájöttem hogy azok nem írnak netre, akikkel minden rendben van a terhesség alatt mert nincs rá lelkileg szükségük hogy kipanaszkodják magukat. Ès a szerencsétlen kérdésekkel teli újdonsült kismama csak a rosszat látja, persze hogy megijed.
Szerintem beszélgess vele erről, hogy ne bujja a netet, mert csak árt. Inkabb lepd meg egy kismamáknak szóló könyvvel, ahol a babavárásról ès gondozásról írnak, és nem a vetélésrk kockázatáról. Igy jo irányba terelheted a gondolatait.
Én ugyanebben a helyzetben voltam, nekem sokat segitett az internetes forumok elkerulese, férjemmel kijárunk sétálni, egyutt vásárolni, barátokat, rokonokat hivok át hétvégére hogy lefoglaljam a gondolataim. Ha nincs kedvünk menni sehova vagy látni senkit, akkor férjemmel kártyázunk, monopolyzunk stb. Nekem bevált, már sokkal nyugodtabb vagyok.

Micsoda férj vagy te, hogy ilyeneket írsz, hogy "màr most hízik, pedig az volt a terv hogy szexi kismama lesz"?
Most a gyerek az első, nem az hogy neked kívànatos legyen.
Annak ellenére hogy nem làttak az orvosok arra utaló jelet, hogy veszélyeztetett terhes, elàrulom neked ha esetleg ezt nem tették hozzà: a 12-14. hétig bàrmi lehet!
Ha megteheti, hogy nem stresszeli túl magàt és otthonról dolgozok, miért fàj neked az? Lehet hogy még nem làtszik a hasa de húzódik,nől a méhe, rendeződnek àt a belső szervei, rosszullétek kínozzàk stb. Legyél màr egy kicsit együttérzőbb, a feleségedről van szó!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!