Megtartsam a babát?
Sziasztok. 7 hetes terhes vagyok, 22 éves, férjem 26. A kisbaba egyszeri alkalomból fogant, idén házasodtunk.
Babát csak 2-3 év múlva terveztünk, most mégis így alakult, mint említettem idén házasodtunk, így van még mit gyűjtögetni anyagilag, szerettem volna még dolgozni, koromból adódóan még kicsit szabadnak lenni, barátnőkkel lenni, stb. Mindenki le akar róla beszélni, hogy elvetessem (férjem is) én mégis úgy érzem, túl fiatal vagyok egy babához, viszont azért az abortuszban se vagyok teljesen biztos, leginkább attól félek, hogy megbánom,mivel egyértelmű, hogy szeretnék majd babát, és az is, hogy csakis ettől a férfitól. Fogalmam sincs, hogy mit váltana ez ki belőlem az abortusz, vagy megkönnyebbülnék, hogy vége ennek a rémálomnak, az őrlődésnek, vagy nagyon megbánnám. Ráadásul kiderült, hogy van egy elég nagy hematómám is, bár eddig nem okozott panaszt, csak uh-n vették észre, így most fekvésre lettem ítélve.
Köszi mindenkinek az őszinte választ!
Nem Magyarországon élek, nálunk máshogy működik az abortusz, felhívom őket és másnap mehetek is, nem kell eljárni beszélgetésekre, egy papírt kell vinni, amivel bizonyítom, hogy orvos által igazolt a terhességem, meg persze a pénzt. Ez itt más világ... Ezt most csak azért írom, mert láttam, hogy többeknek megakadt ezen a szeme, hogy kifogok csúszni az időből.
Szia!
Én a helyedben megtartanám. Hiszen a körülmények alapvetően adottak, 2-3 év múlva már akarnál is gyereket, tehát nem arról van szó, hogy egyáltalán nem szeretnél gyereket, a kapcsolatodban is biztos vagy, tehát nem arról van szó, hogy egy romlott kapcsolatban, a bizonytalanságra szülnél. A férjed is benne lenne. 22 évesen nem is vagy lehetetlenül fiatal az anyasághoz. És bizony könnyen lehet, hogy a 2. terhességednél, amit már akarsz, vissaköszönne ez a terhesség is. A kívánt gyerekedet az UH-n nem azzal nézegetnéd, hogy "nicsak, ez a kis parazita sejtcsomó de szépen fejlődik." És eszedbe jut, hogy veled nézegethetné a nővére vagy a bátyja is, akinek mindössze annyiban volt más a helyzete, hogy 2-3 évvel korábban fogant. A bizonytalankodóknál amúgy is nagyobb esély van, hogy bánni fogják, mint azoknál, akik eleve bizonyosak az egész abortusz kérdésben, mert mondjuk tudják magukról, hogy ők soha, vagy belátható időn belül nem akarnak gyereket.
Simán lehet, hogy csak beijedtél, vagy eleve ódzkodsz a gyerekvállalástól. Ezt te tudod magadban eldönteni kizárólag. Nem mindenkinél jön ez az érzés alapból, vannak akik meg már oviban arról álmodnak hogy anyák legyenek. Egy biztos, csak akkor tartsd meg, ha akarod. Mindegy mi van. A gyereket megtartani nem kötelező, de az hogy teljes odaadással neveld az - sajnos az sem kötelező - de szerintem a legfontosabb. Ha még nem tartasz ott, akkor nem kell gyerek. A férfiak marha könnyen beszélnek, hogy kell a gyerek szuper apák lesznek, és talán igaz is, de egy gyerek akkori az anya "dolga" lesz. Nincs ez jól, de ezen nincs mit szépíteni, sajnos a legtöbb férfinek fogalma sincs mit vállal be a gyerekkel - mert ugye nem is ő vállalja be. Az én férjem mindenben csodálatos, komolyan... De épp tegnap voltak itt unokaöcsimék, és a kisebbnek még ki kell törölni nagydolog után... Hát mondanom sem kell, hogy férjem úgy iszkolt onnan, majd nekem vágta, hogy a te unokaöcsid. Nah szóval, a gyerek mindig a nő dolga lesz. Tehát úgy állj ehhez, vagy legalábbis készülj fel rá, hogy csak akkor vállald, ha egyedül is akarod. Most ez biztos ijesztő meg minden. De ezzel együtt lehet élvezni a gyereknevelést. Látni, ahogy napról napra okosabbak, ügyesebbek, és tudni, hogy csupa olyan dolgot taníthatsz nekik, ami neked is örömet okoz, és csupa olyan dolgot tanulhatsz tőlük, amiről sosem gondoltad, hogy örömet okoz neked. Nem kell "szuperanyunak" lenni és holnaptól neked főzni a biolekvárt, meg 10 éves koráig szoptatni meg otthon lenni vele. A lényeg, hogy ne vessz el az anyaságban, és sose legyél "csak" anyuka. (nyilván itt nem az anyaságot nézem le, hanem arra akarok célozni, hogy ettől még legyen identitása egy nőnek).
De szerintem mindenhez az kell, hogy jól ismerd magad, és csak akkor vállalj gyereket, ha megértél rá. Ez a "jahdejó fiatal anyuka vagyok" egy baromság. Nyilván van akinek ez nagyon bejön, mert olyan típus, de azért én keveset ismerek akik utánna nem másik pasinál kötöttek ki, össze-vissza kapcsolatokkal.... Szóval szerintem önmagában fiatalanyukának lenni nem érdem....
De ha te fiatalon találsz magadra annyira, hogy jöhet a baba, akkor jöjjön, de ez nem legyen a környezet kényszere rádnézve.
mindenképpen megtartanám
Bocs, hogy én nem írtam regényt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!