Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam a babát?

Megtartsam a babát?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 7 hetes terhes vagyok, 22 éves, férjem 26. A kisbaba egyszeri alkalomból fogant, idén házasodtunk.

Babát csak 2-3 év múlva terveztünk, most mégis így alakult, mint említettem idén házasodtunk, így van még mit gyűjtögetni anyagilag, szerettem volna még dolgozni, koromból adódóan még kicsit szabadnak lenni, barátnőkkel lenni, stb. Mindenki le akar róla beszélni, hogy elvetessem (férjem is) én mégis úgy érzem, túl fiatal vagyok egy babához, viszont azért az abortuszban se vagyok teljesen biztos, leginkább attól félek, hogy megbánom,mivel egyértelmű, hogy szeretnék majd babát, és az is, hogy csakis ettől a férfitól. Fogalmam sincs, hogy mit váltana ez ki belőlem az abortusz, vagy megkönnyebbülnék, hogy vége ennek a rémálomnak, az őrlődésnek, vagy nagyon megbánnám. Ráadásul kiderült, hogy van egy elég nagy hematómám is, bár eddig nem okozott panaszt, csak uh-n vették észre, így most fekvésre lettem ítélve.

2019. dec. 28. 23:42
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
67%

Férjed van, lakhatásotok megoldott. Természetesen tartsd meg.

Megmondom őszintén, hogy hasonló esetben, ha a feleségem elvetette volna, én el is váltam volna tőle.

2019. dec. 28. 23:55
 2/45 anonim ***** válasza:
76%
Én megtartanám.Van egy biztos kapcsolatod, párod is szeretné, te is szeretnél babát (bár csak későbbre tervezted), ő most akart jönni én elfogadnám a dolgot.Nekem lelkiismeretfurdalásom lenne, ha nem adnék esély a kicsinek, én nem tudnám magamnak megbocsátani hogy elvetettem csak azért mert 2-3 évvel hamarabb jött, mint terveztem.Persze a te/ti döntésetek!
2019. dec. 28. 23:57
 3/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszod!

Férjem azt mondja, hogy ő szeretné ezt a babát, viszont látja, hogy engem nem tesz boldoggá az, hogy babát várok, sőt már a depresszió szélén állok, akkora lelki teher számomra ez az egész. Az is ha megtartjuk, az is ha nem. Így azt mondta, hogy döntsem el én, és elfogadja, mert akkor ő sem boldog, ha én sem vagyok az...

2019. dec. 28. 23:58
 4/45 anonim ***** válasza:
56%

Én is 22 évesen szültem.

Tudod mire?

Egy saját lakás és havi kB 250-300.000 forintos bevételre.

Ha szeretnél babát tartsd meg, utánna is eljarhattok szórakozni, nem kell évekig bezarva lenned/lennetek.

A férjed mit mond?

Én megtartanam.

Ha nem lenne biztos állásom, lakhatasom, férjem elvetetem. De így? Így nem.

2019. dec. 28. 23:59
 5/45 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, épp a válaszod előtt irtam le a férjem véleményét, 1 perccel előtted, gondolom ezért nem tudtad elolvasni :) köszi a válaszod!
2019. dec. 29. 00:04
 6/45 anonim ***** válasza:
70%

Ezt a depressziós óriás teher dolgot felejtsd el, mert így nem lehet jó döntést hozni. Egy kicsit tedd félre, hogy szegény én és kezdj el gondolkozni. Ez a 2-3év munka és buli ad e annyit, hogy elvetessem a gyereket? Fel tudom nevelni, van annyi pénzem, hogy jó megélhetést tudjak biztosítani neki? Mit adhat és mit veszítetek ha megtartom /elvetetem . A férjed se hárítson tessék beszélgetni ezekről, kibeszélni.

Én megtartanám.

2019. dec. 29. 00:17
 7/45 anonim ***** válasza:
67%

Ha olyan nagyon csak egymással képzelitek el a jövő és csak tőle tudod elképzelni,hogy gyermeked lesz, akkor teljesen mindegy volna, hogy most vagy 2-3 év múlva jön. Képes volnál alkalmazkodni a helyzethez és tudnál örülni ennek a babának még úgy is, hogy keresztbe húzza a terveiteket.Mivel nem megy ezért vagy anyagilag nem álltok egyáltalán a helyzet magaslatán(ami a korotokat véve nem lehetetlen) vagy simán elkapkodtátok a házasságot és igazából lövésed sincs mit akarsz az élettől, a párodtól.Speciel csak olyan 20-22 év környéki házas nőt ismerek aki a koránál sokkalta érettebben gondolkodik.A többi 20 éves lánynak meg eszébe nem jut a házasság meg pár év alatt gyerek stb..stb.

Ha ennyire szenvedsz alig 7 hetesen a terhességtől akkor annak tudatában vetesd el, hogy esetleg megbánod és elveszítheted a párod is.Meg az is lehet, hogy megy tovább az eltervezett életetek a maga útján és majd 3 év múlva tényleg örömmel várni leszel képes a babád.

Én megtartanám.De én tisztában vagyok magammal és az érzéseimmel.

2019. dec. 29. 00:23
 8/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked! Szeretném minél hamarabb meghozni ezt a döntést. Teljesen értem, amit írtok, hogy miért tartanátok meg, teljesen ésszerű, bennem valami mégis azt mondja, hogy ne. De nem tudom mi.

Egyébként az álláspontom nagyon nagyon ingadozó, vannak olyan pillanatok, amikor azt gondolom, hogy 100%,hogy nem szeretném megtartani, van amikor meg azt, hogy nem tudom elvetetni....

Nem tudom ez mitől van, nem vagyok normális....

2019. dec. 29. 00:24
 9/45 anonim ***** válasza:
58%
Fiatal anyuka leszel, ami tök jó dolog! Meddig kell feküdnöd? Lehet ezért látod ilyen borúsan a helyzetet.
2019. dec. 29. 00:45
 10/45 anonim ***** válasza:
50%
Ha most is stabilnak érzed a kapcsolatokat,ês meg van mindezek ahhoz,hogy vállaljátok,akkor én megtartanák. Igazából ha belegondolsz,te csak pár évről beszélsz,de ha most megtartod,pár év múlva már ovis lesz a gyermeked,és akkor is lesz szabadidőd.
2019. dec. 29. 00:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!