Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zárjátok ki magatok...

Hogy zárjátok ki magatok körül a problémákat?

Figyelt kérdés

Teljesen el vagyok keseredve mostanában. Sajnos az anyagi problémák annyira kikészitenek, hogy állandó sirhatnékom van, és legszivesebben egy jó görbe estét csinálnék hogy elfelejtsek legalább egy napra minden sz@rt ami körülöttem van.

Páromnak lehet megszűnik a munkahelye...nem birunk kölcsönt felvenni hogy a lakást egy kicsit kicsinositsuk, a fogadott dokim le kell mondanom...Anniyra ki vagyok készülve...nem látok kiutat, és ez teljesen elkeserit. És emellett a párom is nagyon sajnálom hisz akkora rajta a teher, és nem tudok neki segiteni hiába akarok...! Csak nehezitem neki még azzal is a lelkét hogy látja rajtam ki vagyok készülve...

Mit csináljak? Hogy tudok egy kicsit lenyugodni, kikapcsolni?? Nem tudom azt mondani majd lesz vhogy hisz már nem csak rolunk van szó hanem jön októberbe egy kis legényke, akinek biztositani kellenne az alapvető dolgokat...!

2010. júl. 20. 12:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

És félreértitek, nem az a baj hogy a páromnak megszünik a mukahelye,(bajnak baj de nem ezen "kesergek") mert talpraesett megoldja. Talál máshol...(mellesleg télen az épitőipar meghal...ha erre a fizikai munkára gondoltál)!

Az a probléma hogy az alapvető házfelujjitási munkálatokat sem tudjuk megoldani...mert nem tudunk kölcsönt felvenni...! És nem nagy összegről van szó...!!

2010. júl. 20. 13:10
 12/27 anonim ***** válasza:

Sajnos a terhesség minden problémát és félelmet felerősít, veled és velem is ez történt.

Ha szülés után sem javul a helyzet, zárd rövidre a szoptatást, mivel végleg belesüllyeszthet a depresszióba. Olvass a terhesség utáni depresszióról ha még nem hallottál róla.

Nagyon vigyázz magadra!

Egyelőre próbáld rangsorolni, hogy mi a legfontosabb. Nincs pénzed a saját orvosra sem?

Szülő nem tud adni? A férfiak ügyesek, találhat másik állást, a baba tisztántartása fontos, a lakásé még várhat, akár te is kifestheted szülés után.

Ha te is visszamész dolgozni akkor több pénzetek lesz, hidd el csak a hormonok játszanak veled.

A szülés után fél évvel most újra önmagam kezdek lenni, tiszta depi voltam utána. Nálunk a család összeveszett és most szétköltözés zajlik. Nagyon megviseltek a veszekedések a terhességem alatt, most meg már nem is értem, hogy miért voltam ettől olyan szomorú, le vannak szarva a rokonok.

2010. júl. 20. 13:14
 13/27 anonim ***** válasza:
Még 6 hetes terhes sem voltam és akkor volt 6 hónapos a kislányom amikor kirúgták a férjemet a munkahelyéről. A lakásunkat el kellett adni, mert nem bírtuk a törlesztőrészleteket. Hitelt nagyon nehezen kaptunk (a nagymamán áldozta fel a lakásának tehermentességét), a férjem pontosan egy év múlva tudott csak elhelyezkedni, pedig akár még WC-s bácsinak is beállt volna. Én végig azt mondtam, hogy olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy, próbáltam a férjembe lelket önteni, eladni mindent amire nem volt szükségünk. A gyerekek mindent megkaptak amire szükségük volt, mi lemondtunk minden igényünkről. Én nem akartam idegbeteg gyereket világra hozni, így megpróbáltam nem a lelkemre venni a gondokat. Inkább csak tudomásul vettem őket. Próbáld meg Te is. Visszatekintve, ez az egy év egy gyönyörű emlék nekünk, hiszen együtt lehettünk mind a négyen. Az igényeim ennyit sosem számítottak.
2010. júl. 20. 14:14
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem tudok már miből visszavenni. Nem járok kozmetikushoz, nem járok fodrászhoz, masszőrhöz sehova. Párom próbálom a cigiről leszoktatni, eddig eredménytelenül. Tudja hogy le kell szoknia, csak a szokásai rabja...Kávé mellé, mikor elindul munkába, fürdés előtt fürdés után...a szokásokat nehéz elengedni.

A lakáson nem csak fesetni kéne ez a baj...ugy volt elköltözünk egy jobb állapotú lakásba de nem jött össze... Igy ez maradt, amivel az a baj hogy nem csináltuk, mert majd azt...! Most itt nyár vége és sehol semmi.

Próbálom elkergetni a problémákat hisz én sem akarok idegbeteg gyereket, szülés utáni depitől is nagyon félek...!

Próbáltam ugy is felfogni hogy más gyerek is felnőtt még rosszabb körülmények között is...De Ő nem a szomszéd gyerek lesz hanem az én kicsi fiam, igy ez sem nyugtat!

ELmentem a védőnőmhöz ajánlott egy homeopátiás gyógyszert. Alvászava, szorongás, és ingerlékenység kezelésére lehet szedni...! Megpróbálom hátha... (SEDATIF PC).

Mindenesetre köszi a vigasztaló szavakat, mindenkinek!

2010. júl. 20. 17:36
 15/27 anonim ***** válasza:

Szió!

Hát nagyon sajnállak, hogy ilyen helyzetben vagytok.

Mi is hasonlóképp voltunk félidőm tájékán, de aztán vhogy minden meglett, szinte alig kellett vennünk vmit, mert innen-onnan kölcsönkaptunk szuper dolgokat. A férjem munkahelye is veszélyben, már fél éve 4 nap dolgoznak csak, szintén ép.ipar. :-(

A lakást végül mi pofoztuk ki, nem tom nektek mit kéne csinálni, de mi festettünk, polcokat csináltunk, meg 2 kisebb szekrényt a babónak, mindent az "uram" eszkábált össze, de sajnos a dokira félretett pénzt feléltük ezáltal, sőt minden félretett pénzünket, és a betegállomány-pénzem meg siralmas.

Hidd el, hogy azért is látod ilyen sötéten a dolgokat, mert a hormonok játszanak veled, azért remélem nem éheztek, vagy ilyesmi? Mert akkor már vissza is szívtam...

Mikre lenne szükségetek?

Használtan szinte mindent meg lehet kapni fillérekért...

A lakásban azt a szobát kapjátok rendbe, ahol a baba lesz, a többit meg majd később megcsináljátok majd...

Kitartás!!!

36 hetes km.

2010. júl. 21. 02:08
 16/27 A kérdező kommentje:

Igazság szerint a babónak semmi nincs még meg (28 hetesek vagyunk), de én sem tudnék még befeküdni a kórházba.

A házat meg szigetelni kéne, kéne egy falat is felhuzni...(az sem sok mert téglát is kapnánk)! Festeni,és egyéb kissebb munkák. Plusz fát sem ártana venni, mert kandallós fűtés van.

Nincs olyan nagy probléma ma másképp látom már csak vannak napok mikor nagyon kétségbeesem!:(

Enni amugy van mit:) Nem olyan vészes:)!!

De tényleg nagyon köszi a vigasztaló szavakat:)! Ha van kedved privizhetünk is...!

Üdv 28 heteske

2010. júl. 21. 08:26
 17/27 anonim ***** válasza:
Mi is hasonló helyzetben vagyunk a férjem munkanélkülisége miatt mint az egyik előttem szóló.Egy évig volt munkanélküli,és 3 gyerekünk van,én még gyesen.El kell adnunk a lakásunkat is,mert az ország másik felén talált munkát,itt ahol élünk remény sincs,hogy lesz neki.Így kénytelenek vagyunk költözni,mert ez a távkapcsolat nagyon megviseli az egész családunkat.Mi is dohányoztunk régen,de akkor jól is éltünk.Mielőtt a gyerekeket terveztük leszoktunk.Most egy nem túl erős dohányos minimum egy húsz ezrest szív el egy hónapba.Ez frankó,hogy megengedheti a férjed magának így,hogy a gyereknek még semmije nincs,és több száz helye lenne annak a pénznek.Én le sem merem írni mennyibe került bevásárolni az első babának,és a szobája.Igaz mindent újan vettünk.Én amint megtudtam,hogy babát várunk,azonnal nekiálltam vásárolgatni,hogy ne egyszerre kelljen megvenni mindent.A buta babonák nem érdekeltek,de összeadva nagyon sok lett.Igaz mi nem kaptunk senkitől semmit.Szerintem az meg a minimum kellene legyen,hogy leszokik a cigiről ebben a helyzetben,de amúgy sem vesztene vele semmit,sőt nyerne.Ne keseredj el azért nagyon,valahogy csak lesz.
2010. júl. 21. 19:13
 18/27 anonim ***** válasza:

Szia!

A 36 hetes vagyok.

Örülök, hogy másnapra kicsit jobban lettél, és annak is, hogy azért van mit enni. :-)

Hát azért falat húzni, meg festeni az egész kérót nem kis munka, és nem kevés pénz valóban. Főleg, ha nincs miből.

Mi csak a 30 héten kezdtünk el vásárolni, de mondom nekünk alig kellett vmit venni.

Utolsóval nem értek egyet, az Én férjem is dohányzik, próbálja visszafogni, de ebben a helyzetben, amikor az ember hót ideg, meg csomó stressz van, nem tud leszokni. Ez egy ördögi kör, talán majd ha lenyugodnak a kedélyek.

A ffiaknak ez bazinagy felelősség, és legalábbis az Én "uram":-) tök hisztis, nehezen viseli.

mindig mondom neki, hogy most akkor te vagy terhes, vagy Én??? :-DD

Abban sem értek egyet, hogy mennyi pénzt "kell" költeni.

Nem kötelező mindenből újat venni, pl mi a kiságyat használtan vesszük 5 ezerért matraccal együtt. Alig használták, a matracot vasalóval átgőzölöm, oszt annyi.

Sterilizálót nem vettem, majd kifőzök, se légzésfigyelőt.

A ruhákat amit vettem azt is turiban, az ilyen ici-pici újszülött cuccokat olyan gyorsan kinövik, hogy a turis ruhák tök vadi újak.

Persze Neked már majd kell venned meleg cuccokat is, mert októberben már elég hideg van.

Babakocsi használt, hordozó használt. Az ágy fölé tettünk polcokat(4ezer), azon lesznek a kencék, meg pelusok, meg tudomisén mi kell még.:-)

Külön pelenkázószekrényt se vettünk, hanem ezt a merev pelusozólapot(3ezer), amit a kiságyra lehet tenni, átcsomizod a babót, és utána leveszed, becsúsztatod az ágy mögé, és kész.

Volt egy komódunk, azt kimostam emberesen, abban leszenk a rucik, meg egyéb.

A falra kivágtam filcanyagból színes virágokat. meg lepkéket, azt ragasztottam fel, tök ari lett.

Ja, meg az jutott eszembe, hogy pl nálunk a védőnő tök jó fej, mindenben segít, és ha szólnál neki, hogy így vagytok, nem tud-e vkit, aki normális, tiszta, és átvennéd tőle a felesleges cuccokat egyben, egy bizonyos összegért. Akár részletre, vagy majd ha megkapod az anyaságit, ami 60 vhány ezer, akkor egyben kifizeted...

Ó, te jó ég, mennyit írtam. bocsi.

Mióta itthon vagyok, ez van. :-)) pedig amúgy nem vagyok egy szószátyár. :-)

szió

Vagy vmi mamás fórumon nézz körül.

2010. júl. 22. 10:27
 19/27 anonim ***** válasza:

Még az utolsónak:

Atyám, nem lehet könnyű 3 gyerkőccel, le a kalappal!!! :-)

Gratulálok.

36 heteske

2010. júl. 22. 10:30
 20/27 anonim ***** válasza:
Nem,nem könnyű tényleg.Mi amikor az elsőt vállaltuk még nem így állt a helyzet,és minden képen 3 gyereket terveztünk,ezért érdemes volt újat jó minőségűt vennünk mindenből,és meg is tehettük.Igaz,hogy senkitől semmit nem kaptunk,hitelre vettük a lakásunkat autónkat,szóval mindenünket,a nulláról vagy inkább sok-sok millió hitel mínuszból indultunk,de akkor még több volt a remény,jó munkahely mindkettőnknek.Mondjuk nekünk az nagy szerencsénk,hogy a férjem foglalkozása nem átlag fizetéses,a rossz most az,hogy itt a mi környékünkön nincs munka.De nem vagyunk elkeseredve egyébként,költözünk.A merev pelusozó lapról,mi is azzal kezdtük,az első gyereknél 3db-ot használtunk el,aztán vettünk pelenkázó komódot ami fiókos,egy csomó ruci pelus..stb..elfér benne.A dohányzásról:akarat és motiváció kérdése.Ha nem telik rá akkor nem telik.Mi mindketten majdnem 16 évig dohányoztunk elég erősen.Gondolhatod,hogy nem volt könnyű leszokni.Alkalmas idő pedig nincs,ezt jobb tudni.Mindig nehéz bármikor szánja rá az ember magát.Csak amikor választani kell,hogy azt a pénzt a gyerekünkre költjük vagy elfüstöljük,akkor szerintem nem kérdéses,és szomorú,hogy ezt mások nem így gondolják.Megmagyarázni meg lehet bármit,az akaratgyenge ember ezt is teszi.Ha össze kell húzni a gatyaszíjat,akkor azt mindenkinek meg kell értenie,és értelem szerűen magunkon kezdünk el spórolni,nem a gyerekeken.Mi is a gyerekek miatt szoktunk le,először is az egészségükért és mindannyiunk egészségéért,aztán meg azt a pénzt amit elfüstöltünk hozzátettük a kelengyéhez,gyönyörű babaszobát rendeztünk be,és mindent megvettünk szépen újan.Persze ez mindenkinek a magánügye,nekem ez a véleményem.Egyébként így több évvel a leszokás után,magam sem értem,hogy lehettem ekkora ba...m,hogy egyáltalán rászoktam.
2010. júl. 22. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!