Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomás milyen problém...

Magas vérnyomás milyen problémákat okozhat?

Figyelt kérdés
ma a védőnő mondta hogy mérjem a vérnyomásom, mert 137 és ez magas. én úgy gondolom, hogy talán csak kivételes alkalom volt, de nyilván mérni fogom... állítólag erre nagyon figyelni kell, mert káros lehet... de mire? ugye nem a babára?
2009. nov. 24. 12:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem is magas volt 140 meg 150! Toxémiát kaptam és nagyon vízes voltam! Engem be is fektettek a korházba 3 héttel előbb. Kaptam vérnyomás csökkentőt de akkor is maradt a 140! Én azt hallottam hogy magas vérnyomásnál a baba agyvérzést kaphat, de csak akkor ha nagyon magas! Szurkolok neked hogy ne legyen magasabb! nekem most 9 hónapos a fiam és egészséges :) nyugi :) reméljük nem megy feljebb!

2009. nov. 24. 12:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! Magas a vérnyomásom a 30. héttől kezdve, nincs vizesedés sem fehérje a vizeletemben, tehát nem toxémiám van. A magas vérnyomás a méhlepényt károsítja, öregbíti, a BABA nem kap elég táplálékot, un retardáció lép fel=nem fejlődik FIZIKAILAG megfelelően. Én a 140/90 es vérnyomásra már gyógyszert kaptam, ami azt helyrehozta nagyjából de a baba a 3 egymást követő héten ugyanakkora méreteket "produkált", a méhlepényem még mindig túl volt terhelve. Befektetett a kórházba, erősebb gyógyszert kaptam, és folyamatos pihenésre voltam ítélve. Eredmény: másfél hét alatt 500g-ot hízott a baba, azóta is fejlődik rendesen, bár egy héttel le van maradva, de 1 hét lemaradás nem számít kórosnak. Tehát a magas vérnyomás nem rád nézve veszélye hanem a babaára, 140 körüli nem terhesen akár normálisnak is mondható, de terhesség alatt külön orvosi odafigyelést és gyógyszeres kezelést igényel. Komolyan kell venni, de kontroll mellett a babának semmi baja nem lesz (ahogyan az én példám is mutatja)! ORVOSI FELÜGYELET mindenképp szükséges, magától nem fog lemenni a vérnyomásod!
2009. nov. 24. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!