Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ennyire negatív minden...

Miért ennyire negatív minden babád oldal?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 6 hetes kismama vagyok és mióta megtudtam, hogy babát várok (2 hete) elkezdtem keresgetni a neten témába vágó cikkeket, tapasztalatokat itt a gyakorin, facebookon belájkoltam babás oldalakat, stb. 10-ből 9 helyen (nem túlzok!!!) azt olvasom, hogy a gyerekvállalás-gyereknevelés mennyire szörnyű dolog. Mindenhol ez jön velem szembe: "így éld túl a karácsonyt terhesen", "így éld túl a karácsonyt babával", "tippek a szörnyű 3.trimeszterre","babával az élet szörnyű", "nem szeretem a babámat, idegesít," a terhesség nem áldott állapot", "az első 6 hét maga a pokol", "tönkremegy a házasságod" és még reggelig sorolhatnám....

Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a finom babaillatról fog szólni ez az időszak és lesznek kemény időszakok, de miért veszik el ennyire a nők kedvét a gyerekvállalástól? Így is teli vagyok félelemmel, és az ilyen cikkek nem segítenek, hanem tényleg elveszik a kedvem.

2019. dec. 17. 16:54
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
72%
Hát kedves Kérdező én ezt nem így látom. Két gyermekem van. 40 éves vagyok, útban a harmadik és szeretnék legalább még egyet. (sajnos az élet nem úgy hozta, hogy korábban szüljek). Van jó munkám , van házunk, nem élünk nagylábon de mindenünk, szerényen megvan. Én nem érzem egyáltalán szívásnak a gyerekvállalást. Segítségünk (nagyszülők) pedig egyáltalán nincsen. Ha nem lenne gyerek, bosszankodnék így is úgy is, munkán, anyagiakon, szóval akinek nincs gyermeke annak is meg kell ugyanúgy küzdenie a napi problémákkal (azt leszámítva, hogy az a rengeteg szeretet amit ad egy gyermek, az az ő életükből hiányzik). Szóval szerintem ez egy kicsit túl van lihegve. Mondjuk nem bánom ilyen szempontból, hogy később szültem, engem nem ért sokként, hogy nincs (annyi) időm magamra, nem sokkol, hogy nem jutok el fodrászhoz :) Így kerek az életünk és reméljük megadatik, hogy még egy kisbabánk lehessen. Sok boldogságot!
2019. dec. 18. 10:36
 32/32 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó vagyok: még annyit, hogy a párommal is van időn egymásra, mert AKARJUK, hogy legyen időnk. Nem lógunk a gyermekek fenekébe, amíg ők játszanak, tanulnak, beszélgetnek, addig mi a konyhában iszunk egy finom pohár bort vagy csak úgy együtt vagyunk. Egy-egy órát mindig el tudunk csípni magunknak. Este pedig mivel korán, este 8-kor nálunk már alvás van, így miénk az éjszaka is.
2019. dec. 18. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!