Miért ennyire negatív minden babád oldal?
Sziasztok. 6 hetes kismama vagyok és mióta megtudtam, hogy babát várok (2 hete) elkezdtem keresgetni a neten témába vágó cikkeket, tapasztalatokat itt a gyakorin, facebookon belájkoltam babás oldalakat, stb. 10-ből 9 helyen (nem túlzok!!!) azt olvasom, hogy a gyerekvállalás-gyereknevelés mennyire szörnyű dolog. Mindenhol ez jön velem szembe: "így éld túl a karácsonyt terhesen", "így éld túl a karácsonyt babával", "tippek a szörnyű 3.trimeszterre","babával az élet szörnyű", "nem szeretem a babámat, idegesít," a terhesség nem áldott állapot", "az első 6 hét maga a pokol", "tönkremegy a házasságod" és még reggelig sorolhatnám....
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a finom babaillatról fog szólni ez az időszak és lesznek kemény időszakok, de miért veszik el ennyire a nők kedvét a gyerekvállalástól? Így is teli vagyok félelemmel, és az ilyen cikkek nem segítenek, hanem tényleg elveszik a kedvem.
És most nagyon őszinte leszek. A tizedik ilyen cikk után a férjemhez fordultam és azt mondtam: "basszus, lehet, hogy el kellene vetetnünk? Ez borzalmas amiket írnak".
Nagyon fel vagyok háborodva....
Nézd, a gyerekvállalás tipikusan az a dolog, amiről fogalmad sincs, hogy milyen lesz, amíg benne nem vagy. Vannak, akiknek bejön, ők csinálják a második, harmadik, sokadik gyerekeket, de akadnak olyanok is, akiknek mégsem tetszik annyira a családosi. Az egyetlen probléma, hogy nincs még egy olyan visszafordíthatatlan és végleges vállalás az ember életében, mint a gyerek. Ha mégsem leszel majd boldog, nem mondhatod, hogy ja bocsika, ez mégsem olyan, mint ahogy képzeltem, csináljuk vissza. Ha meg esetleg mégis lelépsz, akkor nem is nagy nő, nem is vagy ember.
Biztos vagyok egyébként benne, hogy nem most találkozol először azzal, hogy a gyerekválallásnak mennyi rossz és negatív oldala van, és szerintem nem is baj, hogy lehet erről is beszélni, de lehet, hogy jobban át kellett volna gondolnod a gyerekcsinálást, ha néhány negatív cikk elgondolkodtat az abortuszon.
A magyar nagyon negatív típus.
Örülj, hogy babát vársz!!
Nyilván nem vetetném el soha pár cikket elolvasva, inkább az a véleményem, hogy basszus annyian megcsinálták, akkor mi is megtudjuk csinálni! Csak nekem döbbenet volt ez a rengeteg negatív hozzáállás, szerintem ez egy öröm kellene, hogy legyen.
Nemrégiben jelentettük be a hírt a nagyszüleimnek, és tatám mesélte, hogy ők 7-en voltak testvérek és mindegyiküket otthon szülte meg az édesanyjuk. Mindannyian egészségben, szeretben nőttek fel. A mai világban pedig 1 gyermeket alig mernek vállalni a fiatalok és orvosi körülmények között megszülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!