Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ennyire negatív minden...

Miért ennyire negatív minden babád oldal?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 6 hetes kismama vagyok és mióta megtudtam, hogy babát várok (2 hete) elkezdtem keresgetni a neten témába vágó cikkeket, tapasztalatokat itt a gyakorin, facebookon belájkoltam babás oldalakat, stb. 10-ből 9 helyen (nem túlzok!!!) azt olvasom, hogy a gyerekvállalás-gyereknevelés mennyire szörnyű dolog. Mindenhol ez jön velem szembe: "így éld túl a karácsonyt terhesen", "így éld túl a karácsonyt babával", "tippek a szörnyű 3.trimeszterre","babával az élet szörnyű", "nem szeretem a babámat, idegesít," a terhesség nem áldott állapot", "az első 6 hét maga a pokol", "tönkremegy a házasságod" és még reggelig sorolhatnám....

Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a finom babaillatról fog szólni ez az időszak és lesznek kemény időszakok, de miért veszik el ennyire a nők kedvét a gyerekvállalástól? Így is teli vagyok félelemmel, és az ilyen cikkek nem segítenek, hanem tényleg elveszik a kedvem.

2019. dec. 17. 16:54
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Babás* oldal. Bocsi.
2019. dec. 17. 16:56
 2/32 A kérdező kommentje:

És most nagyon őszinte leszek. A tizedik ilyen cikk után a férjemhez fordultam és azt mondtam: "basszus, lehet, hogy el kellene vetetnünk? Ez borzalmas amiket írnak".

Nagyon fel vagyok háborodva....

2019. dec. 17. 16:59
 3/32 anonim ***** válasza:
70%
Azért, mert ez az igazság. A gyerekvállalás marha nagy szívás. Olvasd csak el, hogy mit írnak még az olyan nők is, akik életük értelmének, legjobb döntésének tekintik a gyereket - hát ez is szar, az is szar, nincs időm magamra, a férjemre, a gyerek hisztis, a pénz kevés, a testem tönkrement, na de ha átölel a gyerek, akkor hirtelen el is felejtem, hogy a szemétdomb tetején ülök, a puha kis kezecskék mindent elfelejtetnek.
2019. dec. 17. 16:59
 4/32 anonim ***** válasza:
52%
Mert szar! Szerinted miért van ennyi childfree ember?
2019. dec. 17. 17:03
 5/32 A kérdező kommentje:
Csak nem értem akkor miért vállalnak második, harmadik, negyedik gyereket ha ez annyira sz*r dolog... Én így még az elsőt se biztos, hogy akarom...
2019. dec. 17. 17:03
 6/32 anonim ***** válasza:
93%

Nézd, a gyerekvállalás tipikusan az a dolog, amiről fogalmad sincs, hogy milyen lesz, amíg benne nem vagy. Vannak, akiknek bejön, ők csinálják a második, harmadik, sokadik gyerekeket, de akadnak olyanok is, akiknek mégsem tetszik annyira a családosi. Az egyetlen probléma, hogy nincs még egy olyan visszafordíthatatlan és végleges vállalás az ember életében, mint a gyerek. Ha mégsem leszel majd boldog, nem mondhatod, hogy ja bocsika, ez mégsem olyan, mint ahogy képzeltem, csináljuk vissza. Ha meg esetleg mégis lelépsz, akkor nem is nagy nő, nem is vagy ember.

Biztos vagyok egyébként benne, hogy nem most találkozol először azzal, hogy a gyerekválallásnak mennyi rossz és negatív oldala van, és szerintem nem is baj, hogy lehet erről is beszélni, de lehet, hogy jobban át kellett volna gondolnod a gyerekcsinálást, ha néhány negatív cikk elgondolkodtat az abortuszon.

2019. dec. 17. 17:06
 7/32 anonim ***** válasza:
56%

A magyar nagyon negatív típus.

Örülj, hogy babát vársz!!

2019. dec. 17. 17:15
 8/32 anonim ***** válasza:
73%
Ne olvasgass ilyesmit :) nyugi én is egész életemben hallgattam a 24 órás szolgálat meg majd megtudod hogy a gyereknevelés mennyivel durvább mint egy munkahely... Na ezt nem érzem, sokkal kipihentebb vagyok itthon a babával, és én boldog vagyok. Akiknek nincs gyereke azok mással töltik el az idejüket de egy ketten olyanokkal amitől még én kapnék agybajt.
2019. dec. 17. 17:20
 9/32 A kérdező kommentje:

Nyilván nem vetetném el soha pár cikket elolvasva, inkább az a véleményem, hogy basszus annyian megcsinálták, akkor mi is megtudjuk csinálni! Csak nekem döbbenet volt ez a rengeteg negatív hozzáállás, szerintem ez egy öröm kellene, hogy legyen.

Nemrégiben jelentettük be a hírt a nagyszüleimnek, és tatám mesélte, hogy ők 7-en voltak testvérek és mindegyiküket otthon szülte meg az édesanyjuk. Mindannyian egészségben, szeretben nőttek fel. A mai világban pedig 1 gyermeket alig mernek vállalni a fiatalok és orvosi körülmények között megszülni...

2019. dec. 17. 17:22
 10/32 anonim ***** válasza:
95%
Azért mert, amikor minden happy, akkor nem ír az ember, inkább akkor jó kiírni, amikor szar. Mert így kiadja magából az ember a dolgot. Ne olvasgass, de egyébként én meg inkább azt látom, hogy mindenkinek a legboldogabb időszak stb..ami szintén átverőa.
2019. dec. 17. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!