Miért ennyire negatív minden babád oldal?
Sziasztok. 6 hetes kismama vagyok és mióta megtudtam, hogy babát várok (2 hete) elkezdtem keresgetni a neten témába vágó cikkeket, tapasztalatokat itt a gyakorin, facebookon belájkoltam babás oldalakat, stb. 10-ből 9 helyen (nem túlzok!!!) azt olvasom, hogy a gyerekvállalás-gyereknevelés mennyire szörnyű dolog. Mindenhol ez jön velem szembe: "így éld túl a karácsonyt terhesen", "így éld túl a karácsonyt babával", "tippek a szörnyű 3.trimeszterre","babával az élet szörnyű", "nem szeretem a babámat, idegesít," a terhesség nem áldott állapot", "az első 6 hét maga a pokol", "tönkremegy a házasságod" és még reggelig sorolhatnám....
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a finom babaillatról fog szólni ez az időszak és lesznek kemény időszakok, de miért veszik el ennyire a nők kedvét a gyerekvállalástól? Így is teli vagyok félelemmel, és az ilyen cikkek nem segítenek, hanem tényleg elveszik a kedvem.
Egyébként én sem gondolom azt, hogy ez csak öröm és boldogság, szerintem van benne ez is-az is, de az túlzás, hogy minden szar és semmi öröm nincs benne.
Szerintem hozzáállás kérdése is, pl anyukám mondta, hogy ő imádott várandós lenni és utána nagyon szeretett velünk foglalkozni. Mondjuk neki nem
Nagyon fel vagy háborodva...? Na de mégis miért? Mert le merik írni az igazságot? Ugyanis egy gyerek óriási szívás, legyünk őszinték. Van benne jó is, de számomra torony magasan vezetnek a negatívumok. Szeretem a lányom nyilván, de ha ma újra kezdhetném, még a gyerekvállalás gondolata sem fordulna meg a fejemben. És rengetegen vannak így, max nem merik felvállalni, mert félnek hogy megszólják őket és rossz anyának fogják gondolni. Vannak jó és szép pillanatok, ez tény és való, na de mikor éveken át (jobb esetben "csak" hónapokon át) nem alszol 3 óránál többet egyhuzamban, éjszaka 28ezerszer felkelsz a gyereksírásra, állandóan a melleden csüngne, mindenért sír, semmi se jó, kialvatlan vagy, a lakás úszik, de te örülsz, ha pisilni van időd. És akkor ez még csak a babakor. Majd aztán el kezd járni, mindent szétpakolna, mindent elvenne, mindig csak a rosszaságon jár az esze, jön a dackorszak, az orbitális hisztik, mikor csak azért se azt csinálja, amit kérsz tőle, mikor menthetetlen bőgésbe és hisztibe kezd, amiért nem kapja meg az ezredik babát/legót/kisautót vagy épp a közértben a sokadik nyalókát. Az állandó aggodalomról, stresszről, idegeskedésről már szót se ejtsünk. Persze gyerekfüggő is, de bárhonnan is nézzük, iszonyat felelősség egy gyerek..
Ismerősi körömben pedig 7 párból 5!!! A gyerek utáni első évben szetmentek, mert a gyerekvállalás bizony házasságot próbáló menet és sajnos náluk az állandó kialvatlanság, stressz, idegeskedés megmérgezte a kapcsolatot. Barátnőm pl mindig dög fáradt volt, a férje hiába próbálkozott, teljesen kimerült szerencsétlen, zombi üzemmódban élt egyik napról a másikra, egyre több lett a vita, sok volt a feszkó, a férje pedig végül megunta...
Figyu...te is itt vagy, nem? :)
Ugy ertem, itt kerdezel es akadsz ki, amikor valamibe igy beleutkozol. :D Es nem irod le, mennnyi szep es jo van a neten, meg mi mindent megtalalsz rajta, hanem uristen a forumok negativak.
Nekem is ez volt amugy. Elkezdtem forumozni es lila agyf*aszom lett tole, abba is hagytam. Ha ram hallgatsz, se itt, se a tobbi kismama-es anyukapicsogoban nem ugy olvasol, hogy ez most komoly. Ezt szurd meg meg legalabb 5x es meg akkor is eleg fura szine lesz.
A net nevtelen. Kerdezz meg anyukakat elo szoban, ott is fogsz hallani nehezsegekrol boven, mert ahogyan elottem kifejtettek, VANNAK. Nehez a gyerekneveles, de az eletben minden jo es rossz egyszerre, emiatt ne aggodj elore, ugyse tudod, mit dob a gep. Szerintem is jo, ha valaki el meri mondani, mi minden nehezseg van benne, amit o tapasztalt, de nem evidens, hogy neked is az lesz a nehez es a szar. Es a jorol se feledkezz meg :)
Fel a fejjel, valogatassal olvass >)
Az előbbi kommentem az utolsó előttinek szólt, csak közbe válaszoltak mások is, bocsi!
Utolsó:szerintem megfogadom a tanácsod és nem fogok fórumozni, és kitörlöm az összes oldalt amit belájkoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!