Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig "szabad" hízni? Ill....

Meddig "szabad" hízni? Ill. ki hányadik hétig hízott terhesség alatt?

Figyelt kérdés
31.hétben vagyok, 47kg-val kezdtem most 70kg vagyok de az orvosom már egy hónappal ezelött mondta hogy nem kéne minden héten 6kg-ot hízni. Árt a babának?

2019. dec. 11. 21:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is pontosan ennyit híztam, bár én a szülésig (39.het). Nem volt magas vérnyomás se vizesedes, és odafigyeltem a táplálkozásra, mégis feljött. Nekem azt mondta az orvos, nincs vele baj, hisz eleve vékonyan kezdtem az terhességet, az 55 kg lenne ideális a magasságomhoz képest. De lehet mást mondott volna ha baj lenne a cukrommal vagy vérnyomással..

Te is figyelj oda arra mit eszel, szénhidrát és cukor minél kevesebb és sok sok folyadék, és légy aktív.

Nekem szülés másnapján már 8 kgmal mutatott kevesebbet a mérleg, fél év alatt lement a többi is nagyjából, most vagyok 52 kg.

2019. dec. 12. 07:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Én eléggé elnéző vagyok e tekintetben de szerintem ez sok. 23 kg már és még van azért 9 heted kb. Most fog beindulni a hízás.
2019. dec. 12. 07:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsővel 62 kilóval kezdtem és 12 kg-ot híztam, a másodikkal 55 kilóval kezdtem és 10 kg-ot híztam. Az elsővel vizesedtem a végére, a másodikkal nem, talán az is közrejátszott, hogy egészségesebben táplálkoztam.

Elég vékonyka lehettél 47 kilósan, talán ezért is híztál többet. Szerintem nem vészes, a babának se lesz ettől baja, de azért nem árt, ha most már jobban odafigyelsz a táplálkozásodra.

2019. dec. 12. 08:31
 14/14 Horaires ***** válasza:
100%

Sajnos ez tényleg elég sok hízás. Nem mintha mostmár sokat tudnál tenni ellene, viszont odafigyelhetsz, hogy miket s mennyit eszel, hogy a következő időszakban lassabban gyarapodj. Én próbáltam visszafogni magam, 72 kg-ról indultam, az első négy hónap alatt havi 1 kg-t híztam de utána ezt már nem sikerült tartani. 92 kg voltam az utolsó mérésnél. Az utolsó hónapban már nem is volt kedvem megmérni magam, gondolom összvissz 23 kg-t vagy talán 25-öt is hízhattam. Aztán szülés után 5 hónappal méretkeztem meg újra először, akkor voltam 79 kg. Hozzá kell tenni mondjuk, hogy 177 cm magas vagyok, ekkora magasságon aránylag eloszlott a pluszsúly. Nah, de.. a második terhességemnél megpróbálnék még jobban odafigyelni.

Lehet baja a babának is belőle, igen, meg neked is. Nagyobb valószínűséggel lépnek fel komplikációk a terhesség és a szülés alatt.

2019. dec. 12. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!